Stoppen met roken traject is goedkoper in 2020

0 Comments
stoppen met roken traject

De maand oktober staat ook wel bekend als ‘stoptober’. Gedurende deze maand proberen veel mensen te stoppen met roken. De tijd van roken lijkt nu ook echt voorbij, want inmiddels zijn de rookruimtes in horecagelegenheden namelijk ook al echt verboden. Voor sommige mensen is het echter lastig om niet langer te roken. Om het je iets gemakkelijker te maken wil je zorgverzekering jou je daar een handje bij helpen.

Eigen risico vervalt

Vanaf aankomend jaar vervalt het eigen risico voor het stoppen met roken traject. Je basisverzekering vergoedde sowieso al een keer het stoppen met roken traject, maar inmiddels hoef je dus ook geen eigen risico meer te betalen. Dat scheelt nogal, want je krijgt namelijk een flink aantal nicotinevervangende producten. Ook eventuele medische ondersteuning wordt nu vergoed. Mocht je niet genoeg hebben aan een traject kun je je daarvoor aanvullend verzekeren bij je zorgverzekeraar.

Stoppen met roken

Stoppen met roken is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor je verzekeraar en voor de rest van de maatschappij. Jij bespaart ontzettend veel geld omdat je geen sigaretten meer hoeft te kopen. De sigarettenprijzen gaan het aankomende jaar namelijk weer flink omhoog. Bovendien hoef je nu ook niet veel geld te betalen voor het traject. Uiteindelijk verklein je kans op diverse ziektes en leef je een stukje gezonder. Ook jouw zorgverzekering en de rest van de maatschappij heeft hier hier natuurlijk baat bij.

Kies voor een goede verzekering

Wil je graag stoppen met roken? Dan is een goede verzekering natuurlijk erg belangrijk. Vanaf halverwege november tot en met eind december heb je de mogelijkheid om de overstap te maken. Je kunt hier zorgverzekeringen vergelijken voor de beste deal. In het overzicht tref je alle zorgverzekeraars van Nederland. Je kunt aangeven wat je wensen en voorkeuren zijn en op basis daarvan staat de goedkoopste verzekeraar altijd bovenaan.

Sponsored Ads

Power.nl website om te vergelijken en te besparen op energie, internet, tv, telefonie, verzekeringen en meer. Kijk op Power.nl voor meer informatie.