Steeds minder huishoudens met vaste telefonie

0 Comments
Steeds minder huishoudens met vaste telefonie

Steeds minder huishoudens kiezen voor vaste telefonie. Dat betekent dat het aantal alles-in-1-pakketten ook afnemen. Veel meer consumenten kiezen voor alleen internetpakketten. Ook televisie wordt steeds minder populair, omdat er goede alternatieven zijn waaronder Netflix en Videoland. Heeft u nog een abonnement met vaste telefonie? En gebruikt u deze nog?

Vaste telefonie sterft uit

Vaste telefonie wordt steeds minder populair. De meeste Nederlanders beschikken immers over een smartphone waar zij mee kunnen bellen. Ook zijn er steeds meer goede alternatieven voor ‘normaal bellen’. Zo kunt u onder andere gebruikmaken van populaire apps, zoals Facebook Messenger, Skype of u kunt zelfs bellen via WhatsApp. Dat werkt allemaal via het internet en daarmee kan er dus ook gratis gebeld worden via Wi-Fi.

Alles-in-1-pakketten worden daardoor ook steeds minder populair. Men wil immers geen vaste telefonie en dat maakt een alles-in-1-pakket ook overbodig. Ook televisie wordt steeds minder populair, omdat veel Nederlanders gebruikmaken van streamingdiensten. Hierbij kunt u denken aan onder andere Netflix en Videoland. Ook worden er steeds vaker apps op smart-tv’s geïnstalleerd.

Sneller internet

Steeds minder mensen kiezen voor vaste telefonie, maar wel kiezen steeds meer mensen voor alleen internet. Zij kiezen vaak ook een sneller internetpakket. Deze toenemende vraag vereist ook investeringen van providers. Er wordt namelijk meer gevraagd van de capaciteit en snelheid van het netwerk. Dat is ook een reden waarom de abonnementsprijzen omhoog zijn gegaan per 1 juli.

Prijsstijging per 1 juli

Per 1 juli zijn de prijzen omhooggegaan. Niet alleen de grote aanbieders, zoals Ziggo en KPN, hebben de prijzen verhoogd. Ook XS4ALL en Telfort hebben de maandelijkse bedragen verhoogd. Bij veel aanbieders zijn de prijsstijgingen hoger dan de huidige inflatie. Dat betekent dat bestaande klanten tussendoor het recht hebben om hun abonnement op te zeggen. Op jaarbasis betekent het in ieder geval een flinke prijsstijging. Het kan daarom ook goed lonen om over te stappen van provider.

Wilt u graag overstappen naar alleen internet of internet + tv? Dan kunt u gemakkelijk vergelijken via ons onafhankelijke vergelijkingssysteem. Ook kunt u profiteren van onze internet aanbiedingen die u exclusief op onze website treft.