Stedentrip naar Washington

Reizen

Reacties uitgeschakeld voor Stedentrip naar Washington

stedentrip naar washington

Washington is de hoofdstad van de Verenigde Staten. De hoofdstad van het land heeft ontzettend veel te bieden. Zo kunt u onder andere het Witte Huis van een afstandje bekijken. Wilt u graag een stedentrip naar Washington boeken? Lees dan dit artikel!

Klimaat en beste reistijd

Een stedentrip naar Washington kunt u het beste boeken gedurende het voor- en najaar. Het weer is dan aangenaam en bovendien zijn de hotels en vliegtickets voordeliger. In de lente pakt u bovendien langere dagen: de zon blijft langer op. De zomermaanden zijn ook prima: het is wel iets warmer, maar ook zeker niet te warm. De ticket zijn, zoals gezegd, wel iets duurder. Gedurende de wintermaanden kan het erg koud worden in de stad. U kunt deze maanden daarom beter vermijden.

Op zoek naar een geschikt hotel?

Wilt u op korte termijn een stedentrip naar Washington boeken? Dan is het zeker niet onverstandig om van tevoren alvast hotels te vergelijken. Daarmee kunt u namelijk ontzettend veel geld besparen. Bovendien bent u verzekerd van een goed hotel in de stad. U kunt hier hotels vergelijken via een van onze partners.

Belangrijkste bezienswaardigheden in Washington

Tijden uw stedentrip naar Washington kunt u voldoende leuke bezienswaardigheden bekijken. Bovenaan de lijst staat natuurlijk het Witte Huis, maar de stad heeft natuurlijk ook nog veel meer te bieden. Hieronder volgt een overzicht met de belangrijkste bezienswaardigheden in deze stad.

Het Witte Huis

witte huis

Het Witte Huis is het presidentieel verblijf en werkplaats van de huidige president van de Verenigde Staten. Helaas kunt u het Witte Huis, in verband met veiligheidsredenen, niet bezoeken. Wel kunt u dit prachtige gebouw op een afstandje aanschouwen. Het enorme gebouw beschikt over 35 badkamers, 132 kamers, 28 openhaarden en ruim 400 deuren.

National Mall

National Mall is is een prachtig nationaal park. In het park kunt u verscheidene galerijen en musea bezoeken. Bent u geen liefhebber van musea? Het groene park zelf is alleen al leuk om te bezoeken!

Washington Monument

Het Washington Monument is een bijzonder monument. Deze werd gebouwd om de eerste president van het land te herdenken. Het monument is 169 meter hoog en is ook vanbinnen te bezichtigen. Overigens heeft de ontwerper het monument zelf nooit gezien. Het werd namelijk pas 30 jaar na zijn overlijden gebouwd.

US Capitol

US Capitol

US Capitol is de zetel van de Amerikaanse Staat en het Congres. De koepel is al van verre afstand zichtbaar. Dit gebouw staat nabij het Witte Huis en National Mall.

Chinatown

Tijdens uw stedentrip naar Washington is het ook ontzettend leuk om een bezoekje te brengen aan de lokale Chinatown. U vindt hier talloze goede restaurants en leuke winkeltjes. Ook staan er nog enkele bijzondere bezienswaardigheden in deze multiculturele wijk, waaronder Penn Quarter (kunstgaleries) en de Friendship Archway (een Chinese poort).

Kathedraal

In de stad staat een prachtige kathedraal. Tijdens uw stedentrip naar Washington mag een bezoekje aan deze kathedraal zeker niet ontbreken. De start van de bouw was in 1907, maar de laatste steen werd pas geplaatst in 1990. Dat heeft ook gezorgd voor prachtige details en een fraaie afwerking.

Reisverzekering afsluiten?

Overweegt u een stedentrip naar Washington? Dan is het raadzaam dat u ook een reisverzekering afsluit. In de Verenigde Staten zijn de medische kosten vaak hoger. Komt u onverhoopt in het ziekenhuis terecht? Dan is het wel zo fijn dat deze kosten volledig vergoed worden. De basiszorgverzekering vergoedt namelijk alleen de kosten die ook in Nederland zouden gelden. Zoals gezegd is in de Verenigde Staten vaak hoger. Uw reisverzekering vergoedt dit dan.

Daarnaast kan een reisverzekering u bijstaan in bepaalde noodsituaties. U kunt altijd contact opnemen met de alarmcentrale. Ook is er vaak een bagagedekking inbegrepen, indien u onverhoopt uw bagage kwijtraakt. Wilt u graag een reisverzekering afsluiten? Dan kunt u hier reisverzekeringen vergelijken. U kunt al een verzekering afsluiten voor enkele euro’s! Zo kunt u altijd onbezorgd op reis.