Stedentrip naar Valencia

0 Comments
stedentrip naar valencia

Valencia is gelegen in het oosten van Spanje, pal aan de Middellandse Zee en eveneens aan de rivier Turia. Tijdens uw stedentrip naar Valencia kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Vooral het wetenschapsmuseum is een hotspot voor toeristen. Natuurlijk heeft de Spaanse stad nog veel meer te bieden: u leest het in dit artikel.

Voordelig een hotel boeken

Wilt u graag een stedentrip naar Valencia boeken? Betaal niet te veel voor uw hotel! U kunt namelijk gemakkelijk hotels vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Geef simpelweg uw reisbestemming, aankomst- en vertrekdatum aan en zoek gemakkelijk naar het goedkoopste hotel.

Klimaat en beste reistijd

Valencia kent een mediterraan klimaat, welke sterk onder invloed staat van de Middellandse Zee. Gedurende de zomermaanden kunt u genieten van de zon. De temperaturen kunnen soms wel oplopen tot circa 30 graden Celsius. De stad is gelegen aan de Middellandse Zee én als het te warm wordt kunt u daarom ook prima een duik nemen. Valencia kent overigens ook zeer milde winters. Daarmee kunt u de stad tijdens ieder seizoen wel bezoeken. Indien u echter voor de bezienswaardigheden in de stad zelf komt, kunt u bij voorkeur reizen in de lente of herfst. Het is dan niet te warm, de vliegtickets zijn voordelig en de hotels zijn aanzienlijk goedkoper dan in het hoogseizoen.

Bezienswaardigheden in Valencia

De Spaanse stad heeft talloze bezienswaardigheden die u kunt bekijken. Na Madrid en Barcelona is het ook de grootste stad van Spanje én daarmee wil Valencia ook echt meedraaien als toeristenstad. Hieronder treft u een overzicht met de leukste bezienswaardigheden in de stad.

De kathedraal van Valencia

De kathedraal van Valencia werd tussen 1262 en 1356 gebouwd. Daarmee heeft de bouw bijna 100 jaar geduurd, maar het uiterlijk is ook erg indrukwekkend. De kathedraal is gebouwd in een barokke stijl, maar de Romaanse en gotische invloeden zijn ook zeker aanwezig.

Plaza del Ayuntamiento

De Plaza del Ayuntamiento is het centrale plein in de stad. Tijdens uw stedentrip naar Valencia moet u absoluut een bezoekje brengen aan dit plein. Er staan namelijk talloze bijzondere gebouwen. Ook staat er een prachtige fontein in het midden van het plein.

Ciutat de les Arts i les Ciències

wetenschapsmuseum valencia

Het Ciutat de les Arts i les Ciències is het wetenschapsmuseum van Valencia. Dit museum heeft een prachtig uiterlijk. Veel toeristen komen dan ook alleen voor de buitenkant van het museum. Er worden veel foto’s gemaakt met het museum op de achtergrond. Nabij het museum is ook een botanische tuin aanwezig. Natuurlijk kunt u ook een bezoekje brengen aan het museum zelf. Dat is ook zeker aan te raden.

Plaza de Toros

Plaza de Toros is het ‘plein van de stieren’ en werd gebouwd tussen 1850 en 1860. In de arena worden stierenvechten gehouden. De Plaza de Toros doet erg denken aan het Colosseum in Rome. Stierenvechten wordt echter steeds minder populair en daardoor worden er ook vaak concerten gehouden in het bouwwerk.

Estadio Mestalla

Bent u voetballiefhebber? Dan mag een bezoekje aan het Estadio Mestalla niet ontbreken tijdens uw stedentrip naar Valencia. Dit is het stadion van de populaire voetbalclub Valencia CF. Het stadion biedt plaatsen aan ruim 52.000 bezoekers. Een wedstrijdje meepakken is natuurlijk ook altijd leuk tijdens uw stedentrip naar Valencia.

Natuurpark

Net buiten de stad kunt u een bezoekje brengen aan een prachtig natuurpark. Dit park heet ‘Parque Natural de la Albufera’ en biedt een grote variatie aan flora en fauna. Het park beslaat ongeveer 20.000 hectare: vooral heerlijk als u even aan de drukte wilt ontsnappen en even totaal wilt ontspannen.

Stranden

Strandliefhebbers opgelet: Valencia is gelegen aan de Middellandse Zee en daarmee zijn er ook talloze leuke stranden. Vooral Playa Malvaross is erg populair onder toeristen. Het is gelegen naast de haven en er zijn talloze horecagelegenheden beschikbaar. Ook zijn er enkele stranden net buiten de stad. Deze zijn over het algemeen iets rustiger.

Vervoer

Als u graag de bezienswaardigheden in de stad wilt zien, is het raadzaam om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dat is gelukkig prima geregeld in de Spaanse stad. U kunt de buskaartjes bij de buschauffeur kopen, maar u kunt ook tickets kopen via een van de vele kiosken. Als alternatief kunt u ook met de metro reizen. Daarmee kunt u relatief snel van punt A naar punt B reizen. Indien u veel gebruik wilt maken van de metro, is een rittenkaart een aanrader.

Wilt u daarentegen ook buiten de stad reizen? Dan is een huurauto aangeraden. Zo kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk reizen naar het eerdergenoemde natuurpark. In de stad zelf is reizen met een huurauto over het algemeen geen aanrader. Dat heeft vooral te maken met het beperkte aantal parkeerplaatsen. Wel zijn er verscheidene parkeergarages in de stad aanwezig.

Vergeet u uw reisverzekering niet?

Als u een stedentrip naar Valencia boekt, kan het nooit kwaad om te kijken naar een reisverzekering. Een reisverzekering biedt namelijk hulp bij bepaalde (nood)situaties. Wat kunt u bijvoorbeeld doen wanneer uw bagage is ontvreemd? Of wat als u uw iPad laat vallen tijdens uw reis? Ook wanneer u in het ziekenhuis belandt, kan het handig zijn om een reisverzekering te hebben. Gelukkig kunt u al voor enkele euro’s een goede verzekering afsluiten. Start daarom direct met reisverzekering vergelijken en kom niet voor onaangename verrassingen te staan tijdens uw stedentrip naar Valencia.