Stedentrip naar Shanghai

Reizen

Reacties uitgeschakeld voor Stedentrip naar Shanghai

stedentrip naar shanghai

Shanghai is de grootste stad van China en is gelegen aan de Oost-Chinese Zee. Net als in veel andere grote steden in China is ook deze stad aardig volgebouwd. De stad staat vooral bekend om haar enorme gebouwen en haar moderne architectuur. Een stedentrip naar Shanghai is erg leuk, want er zijn talloze bezienswaardigheden en ook is het uitgaansleven erg divers.

Tip: vooraf een hotel boeken scheelt geld

Wilt u graag een stedentrip naar Shanghai boeken? Dan is het raadzaam om van tevoren alvast een hotel te boeken. U kunt gemakkelijk hotels vergelijken met behulp van ons handige overzicht. Zo weet u zeker dat u nooit te veel betaalt voor uw hotel.

Klimaat en beste reistijd

Shanghai kent een vochtig subtropisch klimaat en wordt voor een groot gedeelte beïnvloed door haar ligging aan zee. Helaas zorgt dat wel voor veel regen in de stad, maar toch kent de stad wel erg diverse seizoenen. U kunt de stad het beste aandoen in de lentemaanden. De bomen en planten komen tot bloei in de parken en overdag is het circa 20 graden Celsius. In de avonduren kan het wel fris zijn, maar een dun zomerjasje is dan vaak al voldoende. Ook in de herfstmaanden kunt u rekenen op goed weer. Vooral oktober en begin november zijn goede reismaanden. De zomermaanden kunt u bij voorkeur vermijden. Het kan erg heet worden in de stad, met temperaturen die regelmatig boven 30 graden Celsius komen. De winter wilt u liever vermijden.

Bezienswaardigheden tijdens uw stedentrip naar Shanghai

Tijdens uw stedentrip naar Shanghai kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Er zijn bijvoorbeeld talloze oude tempels, gezellige straatjes waar u gemakkelijk verdwaald kunt raken en verscheidene leuke boulevards. Ook het uitgaansleven is ontzettend divers.

Nanjing Road

Nanjing Road is de meest drukke winkelstraat van de stad. Wellicht is het zelfs een van de meest drukke winkelstraten ter wereld. De straat bestaat veelal uit voetgangersgebied en daarmee heeft u geen last van het verkeer. Deze straat is maar liefst zes kilometer lang en daarmee is er voldoende winkelplezier. Alle populaire winkels zijn hier gevestigd.

Jaden Boeddha Tempel

Tijdens uw stedentrip naar Shanghai mag een bezoekje aan de Jaden Boeddha Tempel niet ontbreken. Deze boeddhistische tempel werd opgericht in 1882 en ziet er erg bijzonder uit. De tempel staat in het noordwesten van de stad.

De haven van Shanghai

De haven van Shanghai is de grootste haven ter wereld. Het is natuurlijk erg bijzonder om dit te zien. Er komen jaarlijks veel containers aan op deze haven. Ook is er een ontzettend lange zeebrug aanwezig.

Oriental Pearl Tower

oriental pearl tower

De Oriental Pearl Tower is maar liefst 457 meter hoog. Deze toren heeft een erg bijzondere vormgeving. Het bestaat namelijk allemaal uit grote en kleine bollen. Uiteraard kunt u een bezoekje brengen aan deze toren. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad.

St. Ignatiuskathedraal

De St. Ignatiuskathedraal wordt iedere zondag drukbezocht. Doordeweeks kunt u er echter ook een bezoekje aanbrengen. Deze kathedraal ziet er erg fraai uit en is absoluut een bezoekje waard.

Yu Yuan-tuinen

De Yu Yuan-tuinen zijn gelegen in het noordoosten van de Oude Stad van Shanghai. Wilt u tijdens uw stedentrip naar Shanghai even aan de drukte ontsnappen? Dan is het zeker een aanrader om hiernaar toe te gaan. De tuinen bestaan al eeuwenlang, maar zijn pas sinds 1780 opengesteld voor het publiek.

Het Shanghai Museum

Het Shanghai Museum beschikt over een collectie van ruim 120.000 historische voorwerpen. De collecties zijn hier erg bijzonder en u kunt hier gerust een dag voor uittrekken. Er is namelijk ontzettend veel te zien in dit museum.

Xintiandi

Xintiandi is een district in Shanghai. Er zijn hier talloze bars, discotheken, theaters en kwalitatieve restaurants. Er staan veel historische gebouwen en dat zorgt voor een leuke sfeer. Ook zijn er talloze winkelmogelijkheden in het gebied.

Vervoer

Tijdens uw stedentrip naar Shanghai kunt u gebruikmaken van het openbaar vervoer. Dit is vrij goed geregeld in de stad. Er zijn namelijk meer dan 1.000 buslijnen circa 10 metrolijnen. Ook kunt u gebruikmaken van de taxi. De taxi is niet duur en is betrouwbaar. Wel kan er een taalbarrière zijn. Over het algemeen spreken de taxichauffeurs namelijk geen Engels.

Reisverzekering voor uw stedentrip naar Shanghai

Shanghai is de grootste stad ter wereld. U kunt zich dan vast en zeker ook wel voorstellen dat het ontzettend druk is op de luchthaven. Ook in de stad zelf in het natuurlijk ontzettend druk. De kans dat u uw bagage hier kwijtraakt is groter dan in een klein dorpje elders. Het is daarom belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten. Gelukkig kunt u gemakkelijk en snel reisverzekeringen vergelijken met behulp van onze handige vergelijker. U kunt al een reisverzekering afsluiten voor slechts enkele euro’s en het biedt hulp bij onder andere:

  • Bagagedekking;
  • Dekking van medische kosten;
  • Hulpverlening van alarmcentrale en SOS-kosten;
  • Repatriëring (terugkeer naar Nederland).