Stedentrip naar Sevilla

0 Comments
Stedentrip naar Sevilla

Sevilla is gelegen in het zuiden van Spanje. De warme Spaanse stad wordt weleens gezien als een openluchtmuseum. U vindt er namelijk talloze kerken, historische monumenten, parken en tuinen. Bovendien schijnt de zon hier vrijwel altijd. Een stedentrip naar Sevilla is dan ook zeker een aanrader.

Hotel boeken?

Heeft u nog geen hotel geboekt voor uw stedentrip naar Sevilla? Dan kunt u hotels vergelijken via ons handige reserveringssysteem. Daarmee bent u altijd verzekerd van de laagste prijs.

Klimaat en beste reistijd

Sevilla kent een mediterraan klimaat. In de zomermaanden kan het extreem heet worden in de Spaanse stad. Het is dan ook raadzaam om deze maanden te vermijden voor een stedentrip naar Sevilla. De lente- en herfstmaanden zijn aangenaam. De temperaturen zijn niet te warm en niet te koud. Soms kan het wel bewolkt zijn, maar dat wordt vaak ook al weer opgevolgd door zonneschijn. Gedurende de wintermaanden wordt het nooit echt koud, maar is er wel meer neerslag.

Bezienswaardigheden in Sevilla

Zoals gezegd is Sevilla net een openluchtmuseum. De Spaanse stad heeft ontzettend veel te bieden. Hieronder volgen de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Kathedraal Maria de la Sede

De Kathedraal Maria de la Sede is een van die historische kathedralen van de stad. Het bouwwerk is maar liefst 127 meter hoog en 83 meter breed. Daarmee is het een flinke kathedraal. De buitenkant is al prachtig, maar ook de binnenkant is prachtig te noemen. Het heeft namelijk talloze glasschilderingen die erg mooi zijn om te zien.

Santa Cruz

Santa Cruz is de joodse wijk van de Spaanse stad. Hier vindt u onder andere de bovenstaande kathedraal. Op het centrale plein kunt u talloze leuke bezienswaardigheden op loopafstand bekijken. Ook zijn er voldoende restaurants en terrasjes aanwezig. Een wandeling in deze buurt mag dan ook absoluut niet ontbreken tijdens uw stedentrip naar Sevilla.

Plaza de España

Plaza de España is veruit een van de meest bekende pleinen van de stad. Het plein heeft een bijzondere vormgeving, want deze is namelijk gebouwd in de vorm van een halve cirkel. In het midden van een plein staat een prachtige fontein. Aan het plein kunt u talloze leuke historische gebouwen bekijken. In veel van deze gebouwen is de overheid gehuisvest.

Archeologisch museum

Het archeologisch museum in de stad is erg uniek. Hier kunt u meer leren over de oudheid. Er zijn talloze voorwerpen uit de vijfde en zesde eeuw. Als u wilt kunt u hier een rondleiding met een gids boeken.

Parken

Tijdens uw stedentrip naar Sevilla moet u absoluut een bezoekje brengen aan een van de vele parken. De groene stad heeft talloze leuke parken en hofjes. Velen zien het Parque de Maria Luis als het mooiste park van de stad. In het prachtige park kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken.

Vervoer

U kunt gemakkelijk naar de stad reizen met het vliegtuig. Sevilla heeft namelijk haar eigen luchthaven: Sevilla Airport. De stad is te bereiken met enkele budgetluchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair en Transavia. Op de luchthaven treft u een grote taxistandplaats. Met de taxi kunt u het centrum gemakkelijk bereiken. De afstand bedraagt slechts tien kilometer en de kosten voor de taxi zijn circa 25 euro. U kunt er echter ook voor kiezen om met het openbaar vervoer naar het centrum te reizen. De kosten zijn aanzienlijk lager: circa 4 euro per per persoon. Houd wel rekening met een langere reisduur dan wanneer u kiest voor de taxi.

In de stad zelf kunt u eveneens gemakkelijk gebruikmaken van het openbaar vervoer. Er rijden namelijk voldoende bussen, trams en metro’s in de Spaanse stad. Veel toeristen kiezen er bovendien voor om een ticket te boeken bij de zogeheten hop-on-hop-off bussen. Daarmee komt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad.

Reisverzekering voor uw stedentrip naar Sevilla

Wilt u op korte termijn een stedentrip naar Sevilla boeken? Dan is het ook raadzaam om een reisverzekering af te sluiten. De belangrijke redenen voor een reisverzekering zijn als volgt:

  • Bagagedekking;
  • Dekking van medische kosten;
  • Hulpverlening van alarmcentrale en SOS-kosten;
  • Repatriëring (terugkeer naar Nederland).

Een reisverzekering afsluiten is gelukkig allesbehalve duur, maar zorgt wel voor meer zekerheid tijdens uw stedentrip naar Sevilla. Start daarom direct met reisverzekeringen vergelijken en bekijk welke reisverzekering bij u past.

Sponsored Ads

Power.nl website om te vergelijken en te besparen op energie, internet, tv, telefonie, verzekeringen en meer. Kijk op Power.nl voor meer informatie.