Stedentrip naar Los Angeles

Reizen

Reacties uitgeschakeld voor Stedentrip naar Los Angeles

stedentrip naar los angeles

Los Angeles is de grootste stad van Californië. Men noemt deze bestemming ook wel de ‘stad van dromen’ of de ‘stad der Engelen’. Ook staat de stad bekend als L.A. U kunt hier talloze bezienswaardigheden bekijken. Wat moet u echt gezien hebben tijdens een stedentrip naar Los Angeles? U leest het in dit artikel.

Boek een hotel voorafgaand aan uw stedentrip naar Los Angeles

Bent u van plan om op korte termijn een stedentrip naar Los Angeles te boeken? Dan kunt u alvast hotels vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt ontzettend eenvoudig. Via het handige reserveringssysteem kunt u uw droomhotel direct boeken. Door dit van tevoren alvast te regelen, kunt u ontzettend veel geld besparen.

Klimaat en beste reistijd

Het voor- en najaar heeft een lichte voorkeur. De temperatuur is namelijk aangenaam en bovendien zijn de tickets ook nog eens voordeliger. In het voorjaar is de kans een storm of een tornado wel groter. Dat is wel iets waar u rekening mee moet houden. Gedurende de wintermaanden regent het iets meer. In de maanden december tot en met maart komen veel toeristen naar de stad. De tickets zijn dan duurder en de wachtrijen zijn langer. Het voor- en najaar blijven daardoor de beste reisperiodes voor een stedentrip naar Los Angeles.

Bezienswaardigheden tijdens een stedentrip naar Los Angeles

Tijdens uw stedentrip naar Los Angeles kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan het altijd prachtige Venice Beach, Hollywood en Beverly Hills. Natuurlijk heeft de stad nog veel meer te bieden! U leest het hieronder.

Venice Beach

venice beach

Venice Beach is een ontzettend populair strand. Met mooi weer zit het strand zeer vol. Ook surfers houden van dit strand. Vaak zijn er namelijk hoge golven, waardoor het water erg geschikt is om deze sport te beoefenen.

Los Angeles County Museum of Art (LACMA)

Het LACMA is een prachtig museum. Er zijn ruim 100.000 kunstwerken aanwezig in dit enorme museum. Het beschikt niet alleen voor Amerikaanse kunst, maar ook over Japanse en Europese kunst.

Hollywood

hollywood

Iedereen kent het wel: Hollywood. Het staat natuurlijk vooral bekend vanwege de enorme filmindustrie. Ook is de Sunset Strip in Hollywood erg leuk om te bezoeken. Dit gebied bestaat uit verscheidene restaurants, boetieks en winkels. Ook staat Sunset Strip vol met allerlei billboards. Het is echt een spektakel om dit allemaal te zien.

Filmstudio’s

Aansluitend op Hollywood zijn er natuurlijk ook ontzettend veel filmstudio’s. U kunt enkele filmstudio’s bezoeken. Een van de bekendere filmstudio’s die u kunt bezoeken is die van Warner Bros.

Beverly Hills

beverly hills

Beverly Hills is een luxe wijk met talloze villa’s. Er wonen ontzettend veel bekende personen in deze buurt. Het is natuurlijk ontzettend leuk om hier een rondje doorheen te rijden. Tijdens uw rondritje zult u talloze dure auto’s voorbij zien komen rijden. Het is wellicht wel iets om jaloers op te worden…

Chinatown

Net als iedere andere grote stad heeft ook Los Angeles een heuse China Town. Deze is erg interessant om te bekijken tijdens uw stedentrip naar Los Angeles.

Vervoer

De stad heeft een van de grootste vliegvelden van de Verenigde Staten. Ook is het een van de drukstbezochte vliegvelden ter wereld. Als u eenmaal aankomt op de luchthaven, kunt u reizen met het openbaar vervoer. Ook kunt u een auto huren. Een auto huren is zeker niet onverstandig, omdat veel bezienswaardigheden op geruime afstand van elkaar liggen. Zorg ervoor dat u geen waardevolle spullen in de auto laat liggen. Als het even kan is het ook verstandig om uw auto te parkeren in een beveiligde parkeerplaats.

Natuurlijk kunt u ook gewoon reizen met het openbaar vervoer. In de laatste jaren is het openbaar vervoer verbeterd. Vanwege de grote afstanden kan het echter wel voorkomen dat dit een poosje duurt. Sommige bezienswaardigheden zijn bereikbaar met de metro. Dit werkt wel erg snel.

Een reisverzekering is aan te raden

Als u een stedentrip naar Los Angeles boekt, is het wel raadzaam om een reisverzekering af te sluiten. Helaas is er namelijk wel veel criminaliteit in de stad. Er zijn helaas ook veel daklozen. Als uw waardevolle spullen worden gestolen, kunt u dan in ieder geval aanspraak maken op uw reisverzekering. Natuurlijk wilt u daar niet vanuit gaan, maar het is wel een fijn idee als u dat achter de hand heeft. Verder kan een reisverzekering u ook bijstaan in noodgevallen. Als uw partner bijvoorbeeld in het ziekenhuis belandt, kunt u via uw reisverzekering een hotel boeken. Zo komt u niet voor onnodige kosten te staan. Ook worden medische kosten, die hoger uitvallen dan we in Nederland gewend zijn, vergoed door de reisverzekering.

Een reisverzekering is slechts een kleine investering. U kunt hier reisverzekeringen vergelijken en dan kunt u met een gerust gevoel op vakantie. Dat is natuurlijk wel zo fijn tijdens een stedentrip naar Los Angeles.

Tot slot worden veel betalingen voltooid met een creditcard. Een creditcard meenemen op reis is verstandig. U kunt hier creditcards vergelijken.