Stedentrip naar Boekarest

0 Comments
stedentrip naar boekarest

Boekarest is de hoofdstad van Roemenië! De stad telt zo’n 1,7 miljoen inwoners en is de laatste jaren steeds populairder geworden onder toeristen. In de stad kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. In dit blogartikel nemen we u graag mee!

Beste reistijd

Boekarest heeft over het algemeen erg koude winters, maar ook weer zeer hete zomers. De beste reistijd is daarmee in de maanden april, mei, juni en september. In de zomermaanden kunnen de temperaturen oplopen tot circa 30 graden Celsius. Dat is niet de meest prettige temperatuur voor een stedentrip.

Voordelig een hotel boeken

Wilt u graag voordelig een hotel boeken in Boekarest? Bekijk dan onze vakantie & reizen aanbiedingen. Als er geen geschikte coupons bij staan, kunt u ook hotels vergelijken via onze speciale pagina. Daarmee kunt u ontzettend veel geld besparen. Wie wil dat nou niet?

Bezienswaardigheden in Boekarest

Tijdens uw stedentrip naar Boekarest kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Hieronder staan, in willekeurige volgorde, de leukste bezienswaardigheden genoteerd.

Het Parlementspaleis

Het Parlementspaleis

Het Parlementspaleis is ontzettend groot. In totaal heeft het paleis circa 2.000 zalen, verdeeld over twaalf verdiepingen. Het gebouw is ook maar liefst 84 meter hoog en daarmee kunt u dit enorme gebouw niet over het hoofd zien. In het paleis zijn drie musea gevestigd: het museum van de Hedendaagse kunst, het Museum over het Communistisch Totalitarisme en een museum welke speciaal is gewijd aan het paleis zelf.

Ateneul Român

In het centrum van de stad treft u het Ateneul Român. Deze ronde silhouet werd geopend in 1888 en ieder jaar worden hier leuke muziekfestivals georganiseerd.

Biserica Stavropoleos

Biserica Stavropoleos is een prachtige kerk met een bijzonder uiterlijk. De bouw van de kerk begon in 1724. Degene die deze kerk heeft ontworpen, is ook begraven in de Biserica Stavropoleos. Naast de kerk stond nog een klooster, maar helaas is deze destijds afgebroken. Wel is er er nog een kleine bibliotheek aanwezig.

Sf. Gheorgekerk

Deze kerk is gebouwd in een zogeheten Brancoveanu stijl. De kerk werd in slechts twee jaren gebouwd. De oprichter van deze kerk, Constantin Brancoveanu, is tevens begraven in deze kerk. Toen het land door hem werd bestuurd, kende het land veel welvaart, economische en culturele bloei.

Cişmigiupark

Het Cişmigiupark is het centrale park in Boekarest. Veel mensen komen graag naar het park om even te ontsnappen aan de drukte. In het park staan verscheidene monumenten, historische beelden en er is een restaurant aan het water aanwezig. Tijdens uw stedentrip naar Boekarest kunt u hier vooral heen gaan om even écht te genieten van de volledige rust.

Lispscani

Lipscani is een een leuke wijk in het historische centrum van de stad. Men wilde de wijk 20 jaar geleden eigenlijk platgooien, omdat de huizen niet meer in goede staat verkeerde. Die plannen werden gelukkig van tafel geveegd, want de wijk is namelijk erg prachtig. Er staan verscheidene gotische, barokke en neoklassieke gebouwen. In deze wijk zijn ook verscheidene restaurants gevestigd. Hier kunt u heerlijk genieten van een lekkere cocktail of gewoonweg een kopje koffie.

Uitgaan in Boekarest

Eten en drinken in Boekarest is geen straf. Het is lekker voordelig en de stad beschikt over een aantal écht goede restaurants. Een hippe tent in de stad is de M60: hier kunt u genieten van knapperige salades en lekkere broodjes. Tevens zijn deze lekker voordelig.

Vergeet u uw reisverzekering niet?

Als u op reis gaat naar het buitenland, komt u terecht in een nieuwe stad waar u nog niet eerder bent geweest. Het kan maar zo zijn dat er iets gebeurt tijdens uw reis. U raakt bijvoorbeeld uw spullen kwijt of deze worden gestolen. En hoe zit het precies met uw zorgverzekering: bent u aanvullend verzekerd of is het toch verstandig om te kiezen voor een extra reisverzekering? Via ons handige overzicht kunt u gemakkelijk reisverzekeringen vergelijken. Dan gaat u altijd voorbereid op reis. Een prettig en zorgeloos vakantiegevoel, daar doen we het natuurlijk voor.