Spoedaanvraag energie: wanneer is dit nodig?

0 Comments
Spoedaanvraag energie

Een spoedaanvraag energie is maar zelden nodig. U komt namelijk nooit zomaar zonder energie te zitten. Wanneer is een spoedaanvraag energie echter wel nodig? Daarover vertellen we u graag meer in dit artikel.

Het moment om te vergelijken

Betrekt u een nieuwe woning? En loopt er nog een contract door op uw huidige adres? Dan kunt u dat contract simpelweg meeverhuizen naar uw nieuwe woning. Dat is natuurlijk een goed moment om uw contract eens goed onder de loep te nemen. Betreft het inmiddels een variabel energiecontract? Dan is overstappen vrijwel altijd voordeliger. Energie vergelijken kan tegenwoordig gemakkelijk online en vergelijken is kosteloos. Waarschijnlijk vindt u er dan een betere deal.

Zorg er altijd voor dat u uw huisnummer + postcode en verbruik invoert. Op basis daarvan kan de energievergelijker de jaarkosten gemakkelijk berekenen. Uiteraard heeft u altijd 14 dagen wettelijke bedenktermijn. U zit dus nog nergens aan vast. Bedenkt u zich nadien? Dan is dat geen probleem. Heeft u de sleutels als vóórdat het energiecontract van start gaat? Dan is dat in principe geen probleem. U komt namelijk nooit zomaar zonder gas en stroom te zitten.

Geen energie op uw nieuwe woonadres?

Doorgaans is er nog wel energie op het nieuwe woonadres. Energie wordt namelijk geleverd door de netbeheerder. Zij zullen een woning niet zomaar van het stroomnetwerk afhalen: ook niet wanneer de oude bewoner een woning verlaat. Natuurlijk moet er wel betaald worden voor de stroom. Dat wordt vooralsnog in rekening gebracht via uw energieleverancier: ook wanneer u nog geen contract heeft.

Heeft de woning echter voor een langere periode leeggestaan? Dan kan het wel voorkomen dat de woning afgesloten is van energie. Een spoedaanvraag energie is dan mogelijk nodig. Het is belangrijk om in dat geval contact op te nemen met de netbeheerder. Zij kunnen u verder helpen.

Energie afgesloten?

Is de energie in de nieuwe woning afgesloten, bijvoorbeeld omdat er voor lange tijd niemand woonde in het huis? Dat is een ‘actie’ van de netbeheerder. Gelukkig komt dat niet zomaar voor. De netbeheerder zal namelijk eerst altijd een brief sturen. In de brief wordt gevraagd of u een energieleverancier wilt uitzoeken. Dat moeten binnen een bepaalde termijn. Een spoedaanvraag energie is dan erg verstandig. U weet dan zeker dat u niet wordt afgesloten. Bent u te laat? Dan komt de netbeheerder langs om u af te sluiten. Dat kan leiden tot hoge kosten. Immers moet u op den duur weer aangesloten worden. Laat het daarom bij voorkeur nooit zo ver komen en kies in dat geval voor een spoedaanvraag energie.

Wanneer is een spoedaanvraag energie nodig?

Een spoedaanvraag energie is nodig indien de netbeheerder een termijn stelt om een nieuwe energieleverancier te zoeken. Voor een spoedaanvraag energie kunt u simpelweg contact opnemen met uw energieleverancier. Geef aan dat het een spoedaanvraag energie betreft, zodat zij snel kunnen schakelen. Zo kunt u een afsluiting voorkomen.

Extra kosten voor een spoedaanvraag energie

Vaak worden er extra kosten voor een spoedaanvraag energie in rekening gebracht. U kunt daardoor vaak ook niet gebruikmaken van energie aanbiedingen. Dat is natuurlijk zonde, want daarmee loopt u al gauw enkele honderden euro’s mis. Vraag daarom nooit zomaar een spoedaanvraag energie aan: alleen als dit echt nodig is.

Energie vergelijken?

Wilt u graag overstappen van energieleverancier, maar heeft u geen spoedaanvraag nodig? Dan kunt u simpelweg energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt bijzonder eenvoudig. U voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan berekent het systeem live welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste aanbieder staat altijd bovenaan. Overstappen duurt vervolgens slechts enkele minuten. Met een overstap kunt u al gauw enkele honderden euro’s besparen. Wacht daarom niet langer en profiteer ook van scherpe energiedeals.