Smartphone verkopen? Lees deze tips!

Telefonie

Reacties uitgeschakeld voor Smartphone verkopen? Lees deze tips!

smartphone verkopen

Wilt u graag een nieuwe smartphone kopen en daardoor uw oude smartphone verkopen? Dan is het belangrijk dat u onze tips leest voordat u uw telefoon gaat verkopen.

Waarom smartphone verkopen?

Veel mensen kopen iedere twee jaar een nieuwe smartphone. Uw oude smartphone verkopen is dan vaak interessant: immers gebruikt u deze dan niet meer en kunt u er vast nog wel iets voor krijgen. Alhoewel het wel handig is om een telefoon achter de hand te hebben, is het natuurlijk ook niet verkeerd om hier nog wat geld voor te krijgen. Immers is uw oude telefoon toch alleen maar aan het stofhappen.

1. Maak een back-up van uw bestanden

Als u uw smartphone wilt verkopen is het belangrijk dat u een back-up maakt van uw bestanden. Zorg ervoor dat u een back-up maakt van alles: niet alleen van de foto’s, maar ook van uw notities, presentaties, muziek en alle andere bestanden. U kunt een back-up maken op meerdere manieren. Hieronder volgt een overzicht per besturingssysteem:

Android: Instellingen > Systeem > Back-up

iOS: Instellingen > iCloud > iCloud reservekopie

U kunt eventueel ook nog een kopie maken van uw WhatsApp-chatgeschiedenis. Dat gebeurt niet standaard als u een back-up maakt. Hiervoor kunt in WhatsApp navigeren naar de instellingen. Kies voor het tabblad chats en kies vervolgens voor chat back-up. Hier kunt u een back-up maken. Op uw nieuwe smartphone kunt u vervolgens gemakkelijk uw oude chatberichten importeren.

2. Reset naar fabrieksinstellingen

Als u een back-up heeft gemaakt kunt u uw smartphone resetten naar de fabrieksinstellingen. De nieuwe gebruiker heeft dan geen toegang tot uw bestanden, omdat dit allemaal gereset is. U kunt uw Android-smartphone gemakkelijk terugzetten naar fabrieksinstellingen via Instellingen > Systeem > Opties > Opties voor resetten. Beschikt u over een iPhone? Dan kunt u eerst uitloggen bij alle apps en vervolgens navigeren naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen.

3. microSD-kaart formatteren

Heeft u een Android-smartphone? Dan is het raadzaam om de microSD-kaart te formatteren. Deze heeft u misschien straks zelf nog nodig als u wederom kiest voor een Android-smartphone. U kunt de microSD-kaart gemakkelijk wissen. Navigeer naar Instellingen > Opslag > selecteer microSD-kaart > tik op de drie verticale puntjes en kies Instellingen > Formatteren. Hier verschijnt de knop ‘Wissen en formatteren’ in beeld. Als u daarop klikt wordt alle data op de geheugenkaart gewist. iPhone-gebruikers hoeven dit niet te doen.

4. Verwijder alle kaarten

Het is natuurlijk ook belangrijk dat u alle kaarten verwijderd als u uw smartphone gaat verkopen. Daarvoor kunt u de sim ejector tool gebruiken. Heeft u deze niet meer? Dan kunt u eventueel ook een paperclip gebruiken om de kaart te verwijderen. Heeft u een Android-smartphone en wilt u graag de microSD-kaart loskoppelen? Navigeer dan dan naar Instellingen > Opslag > Uitwerpen.

5. Maak uw smartphone schoon

Als u uw smartphone wilt verkopen is het natuurlijk van groot belang dat u uw smartphone schoonmaakt. Daarvoor kunt u een microvezeldoekje gebruiken. Er zijn ook speciale reinigingsdoekjes beschikbaar als u die liever gebruikt, maar een microvezeldoekje werkt ook prima. Is uw smartphone stof- en waterbestendig? Dan kunt u uw smartphone ook even onder de kraan houden. Verkoopt u de accessoires ook? Dan is het ook belangrijk dat u deze schoonmaakt.

6. Alle spulletjes in de originele doos

Heeft u de originele doos nog? Dan is het raadzaam om deze erbij te pakken. Stop de smartphone met de accessoires hierin voor de verkoper. Overweeg of u de oplader erbij verkoopt of niet. Het kan handig zijn om deze te bewaren als u wederom kiest voor eenzelfde type smartphone. Maak goede afspraken met de koper.

7. Smartphone verkopen!

U heeft nu alle stappen doorlopen: u kunt uw smartphone verkopen. Wellicht heeft iemand uit uw direct omgeving wel belang bij uw telefoon. Als dat niet het geval is kunt u natuurlijk ook terecht bij een van de vele andere websites. Zo kunt u uw smartphone verkopen op Marktplaats of via de Facebook-marktplaats. Gebruik echte foto’s van uw smartphone en geen stockfoto’s. Potentiële kopers kunnen dan direct de staat van uw telefoon zien.

Nieuwe smartphone uitzoeken?

Heeft u uw oude smartphone verkocht en wilt u ook wel weer graag een nieuwe? Dan kunt u onze telecomvergelijker raadplegen voor de actuele aanbiedingen van dit moment. U kunt gemakkelijk filteren op verscheidene zaken die u belangrijk vindt: van provider tot aantal belminuten en internetdata.