Smartphone opladen: wanneer is het beste moment?

0 Comments
smartphone opladen

Je smartphone opladen is iedere dag weer nodig. De accu van zo’n toestel gaat vaak niet langer dan 24 uur mee, maar je wilt je toestel ook niet voor een poosje missen. Kun je je smartphone dan maar beter opladen als je gaat slapen? Dan heb je je smartphone immers niet nodig. Of is dat eigenlijk niet het juiste moment? Wat is het juiste moment eigenlijk? Je leest het in dit artikel.

Tip: ben je wel toe aan nieuwe smartphone? Bekijk onze telecomvergelijker voor de laatste aanbiedingen.

Smartphone opladen en je accu

Volgens verscheidene mensen is het slecht voor je smartphone als je deze blijft opladen als ‘ie vol is. Het zou niet goed zijn voor de accu. Dat geldt echter alleen voor telefoons die al ouder zijn dan twee jaar. Je telefoon overladen kan sowieso al niet meer, want je smartphone stopt met opladen als ‘ie vol zit. De accu’s zijn in de loop der jaren ook steeds beter geworden, maar iedere accu wordt ouder en werkt daarmee dan ook minder goed.

In de nacht je smartphone opladen?

Goed, je weet nu dat je je smartphone kunt opladen voor een lange periode. De stekker hoeft er dus niet per se uit als ‘ie vol is. Is dat echter een verstandig idee? De accu blijft het langste leven als deze tussen de 50 en 80 procent vol is. De batterijen blijven zodoende actief en dat heeft een flinke invloed op de levensduur. Kies je ervoor om je smartphone ’s nachts op te laden? Dan blijft je telefoon dus voor een lange periode op 100 procent.

Oververhitting komt niet voor

Verscheidene mensen zijn ervan overtuigd dat oververhitting nog kan voorkomen. Gelukkig is dat niet het geval. Smartphones stoppen met opladen als deze helemaal vol zitten. Oudere accu’s konden nog weleens oververhit raken. Wel is het zo dat je smartphone iets warmer wordt als je deze oplaadt. Je kunt je telefoon daarom ook maar beter niet op je laken leggen als je slaapt.

Hoesje afdoen?

Als je je smartphone wilt opladen is het raadzaam om het hoesje af te doen. Je hoesje biedt natuurlijk goede bescherming, maar als je je toestel oplaadt is dat in principe niet nodig. Er ontstaat immers warmte en dat kan niet goed weg als de cover ervoor zit. Dat zorgt niet direct voor brandgevaar, maar wel gaat je accu hierdoor weer minder langer mee. Deze wordt immers warm.

Smartphone opladen als ‘ie uitstaat?

Wist je dat je je smartphone beter kunt opladen als deze helemaal uitstaat? Als je telefoon aanstaat verbruikt deze namelijk nog steeds energie. Bepaalde apps blijven namelijk actief en je mobiel blijft verbinding maken. Er wordt dus steeds stroom verbruikt omdat je telefoon wel een beetje leeg raakt. Natuurlijk gaat dit niet om veel geld, maar alle beetjes tegen sluipverbruik helpen natuurlijk. Wil je echt graag besparen op je energierekening? Stap dan over naar de goedkoopste energieleverancier. Je kunt hier energie vergelijken.

Sponsored Ads

Power.nl website om te vergelijken en te besparen op energie, internet, tv, telefonie, verzekeringen en meer. Kijk op Power.nl voor meer informatie.