Sluipstroom voorkomen

0 Comments
Sluipstroom voorkomen

Sluipstroom (ook wel bekend als ‘sluipverbruik’) is stroom dat door elektronische apparaten wordt gebruikt, zonder dat deze op dat moment een functie vervullen. Deze apparaten staan dus uit of stand-by. Dat verbruik is natuurlijk ontzettend zonde. Waarom betalen voor iets wat op dat moment niet eens aanstaat? Gelukkig kunt u sluipstroom voorkomen. Lees onze tips.

Wat is sluipstroom?

Sluipstroom wordt veroorzaakt door apparaten die op stand-by staan. Ook verbruiken bepaalde apparaten, die helemaal uitstaan, altijd stroom. Dat is zonde, want daar krijgt u namelijk helemaal niets voor terug. Gelukkig kunt u sluipstroom voorkomen.

Hoe kan ik sluipstroom voorkomen?

Met behulp van de volgende tips kunt u gemakkelijk sluipstroom voorkomen:

Opladers en adapters

Zorg ervoor dat uw adapters en opladers niet onnodig in het stopcontact laat zitten. Is uw smartphone, tablet of laptop vol? Dan kunt u deze loskoppelen. Ook is het belangrijk dat u de oplader vervolgens uit het stopcontact haalt. Daarmee voorkomt u dat de oplader vooralsnog stroom verbruikt.

Stand-by

Zorg ervoor dat uw televisie niet continu op stand-by staat. Schakel deze bij voorkeur helemaal uit als u deze niet gebruikt. Vooral oudere televisies zijn nog flinke stroomverbruikers. Met behulp van een stand-by killer kunt u uw televisie helemaal uitzetten. De stand-by killer reageert weer indien de televisie om stroom vraagt. Klikt u weer op de afstandsbediening? Dan zal de televisie weer aangaan. Een stand-by killer koopt u voor enkele tientjes. Die kosten haalt u er dus ook weer gemakkelijk uit.

Stekkerdoos met schakelaar

Tot slot kunt u ook nog kiezen voor een stekkerdoos met schakelaar. Gebruikt u uw elektronische apparaten niet meer? Klik dan simpelweg op rode aan/uitknop en dat zal ervoor dat alles ook echt uit gaat. Dat is vooral handig voor een computer, waar ook nog andere randapparatuur aan hangt. Denk hierbij aan printers, een extra monitor, een scanner of een geluidsinstallatie. Wel is het raadzaam om de router/modem in een ander stopcontact te plaatsen. Die moet natuurlijk wel altijd aanblijven in verband met televisie en internet.

Hoeveel kan ik besparen?

Een gemiddeld gezin betaalt ongeveer 100 euro per jaar aan sluipstroom. Echter kunt u daar 75 procent van besparen. Op jaarbasis kunt u dus al gauw 75 euro besparen! Dat is dus snel verdiend.

Nóg minder betalen voor uw energierekening?

Wilt u ook nog minder betalen voor uw energierekening? Zorg er dan voor dat u jaarlijks overstapt van energieleverancier. Door jaarlijks over te stappen, kunt u ook jaarlijks profiteren van een welkomstkorting. Dat kan al gauw oplopen tot enkele honderden euro’s. Start daarom direct met energie vergelijken en profiteer van onze energie aanbiedingen!