Slimme thermostaat en overstappen: hoe werkt het?

0 Comments
Slimme thermostaat en overstappen

Veel huishoudens proberen maandelijks geld te besparen. U houdt dan wat geld over voor de echt leuke dingen! Een slimme thermostaat kan u ook helpen met besparen. Immers leert het apparaatje uw leefwijze kennen en helpt het u daarmee energie besparen. Sommige energieleveranciers bieden een slimme thermostaat aan bij een energiecontract. Kunt u dan nog wel overstappen? In dit artikel vertellen we u daar graag meer over.

Welkomstcadeau bij een energiecontract

Als u energie vergelijken gaat, heeft u vaak keuze uit talloze leuke welkomstcadeaus. Soms is dat een geldbedrag, maar soms is dat ook een fysiek cadeau. Dat kan ook een slimme thermostaat zijn. Dat lijkt een leuke aanbieding, maar dat is niet altijd het geval. Een slimme thermostaat is namelijk soms gebonden aan een bepaalde energieleverancier. Dat betekent dus ook dat u daarna niet, zonder ‘gevolgen’, kunt overstappen. Vaak is het daarom verstandiger om los een thermostaat te kopen en te kiezen voor een eenjarig energiecontract met een andere soort korting. Daarmee bespaart u in de regel veel meer.

Energiecontract afgelopen

Is het energiecontract afgelopen bij de energieleverancier waar u een gratis slimme thermostaat heeft gekregen? Dan wordt het vaak lastig om over te stappen. Immers is de thermostaat gekoppeld aan de energieleverancier. Een overstap naar een andere energieleverancier heeft daar dus gevolgen op.

Veel energieleveranciers vragen abonnementskosten voor de thermostaat indien u overstapt naar een van hun concurrenten. De koppeling tussen uw energiecontract en de thermostaat vervalt, indien u het abonnement niet afneemt. Dat is dus vervelend, want juist daarmee kunt u gemakkelijker besparen.

Voorkom dit ‘probleem’

U kunt het probleem natuurlijk gewoonweg voorkomen door niet te kiezen voor een thermostaat bij uw energiecontract. Koop deze bij voorkeur gewoon los in de winkel en profiteer van een andere welkomstaanbieding. Soms krijgt u ook een cadeaubon bij een bepaalde aanbieder. Met die cadeaubon kunt u wellicht uw eigen slimme thermostaat kopen. Dat is natuurlijk een veel betere keuze. Bovendien heeft u vaak alleen maar keuze uit slimme thermostaten bij een langer energiecontract. In de regel zijn eenjarige energiecontracten de voordeligste keuze.

Overstappen van energieleverancier?

Wilt u graag overstappen van energieleverancier? Profiteer dan vandaag nog van onze energie aanbiedingen. Iedere dag komen er weer nieuwe scherpe energie deals bij. Overstappen duurt slechts enkele minuten, dus profiteer vandaag nog van een scherpe deal. Besparingen lopen uiteen tot wel 400 euro op jaarbasis.