Een screenshot maken met uw smartphone: zo werkt het

0 Comments
Een screenshot maken met uw smartphone

Zo nu en dan kan het best handig zijn om een screenshot te maken met uw smartphone. Dat werkt gelukkig ook erg eenvoudig. Per besturingssysteem verschilt dit én daarom beschrijven we het in dit artikel. Een screenshot maken met uw smartphone? Zo werkt het!

Een screenshot maken met uw smartphone: het kan op allerlei momenten handig zijn. U wilt dat ene WhatsApp-gesprek graag opslaan of u wilt iets gemakkelijk doorsturen. Een screenshot met uw smartphone maken is dan wel zo handig. Hieronder leggen we uit hoe dit werkt per besturingssysteem.

Een screenshot maken met een iPhone

Het maken van screenshots op een iPhone is erg eenvoudig. Het systeem werkt voor alle iPhones hetzelfde (met een kleine uitzondering op de iPhone X) en daarom hoeft u gelukkig ook geen aparte apps te downloaden. Dit is namelijk allemaal in iOS ingebouwd. Volg de volgende stappen:

  • Navigeer naar het scherm waar u een screenshot van wilt maken;
  • Druk op de homeknop (aan de onderkant van uw smartphone). Druk tegelijkertijd op de aan- en uitknop. U zult merken dat uw iPhone knippert op het beeldscherm. Dat betekent dat het gelukt is;
  • Uw screenshot kunt u nu terugvinden bij uw fotoalbum.

Let op: een iPhone X beschikt niet langer over een homeknop. In plaats daarvan kunt u de volumeknop aan de zijkant gebruiken.

Een screenshot maken met een Android-smartphone

Vanaf Android 4.0 is het mogelijk om screenshots te maken. Ook op dit besturingssysteem werkt dat gelukkig erg gemakkelijk. In principe werkt dit allemaal gelijk aan elkaar, maar er zijn enkele fabrikanten met eigen skins. Zij kunnen dit in principe veranderen. Volg dit stappenplan:

  • Navigeer naar het scherm waar u een screenshot van wilt maken;
  • Houd de volumeknop, onderaan het toestel, vast en druk tegelijkertijd op de aan- en uitknop. Houd dit enkele seconden vast;
  • In de notificatiebalk, bovenin het scherm, komt te staan dat u een schermafbeelding heeft gemaakt. Soms is er ook ruimte voor een animatie, maar dat kan verschillen per smartphonefabrikant;
  • Uw screenshot kunt u nu terugvinden bij uw galerij-app.

Bij de meeste Android-smartphones werkt het stappenplan. Echter zijn er ook enkele uitzonderingen. Bij het OnePlus-model kunt u bijvoorbeeld een screenshot maken door driemaal over het beeld te vegen. Bij andere smartphones moet u de aan- en uitknop inhouden totdat er een menu komt. Daar kunt u ‘screenshot’ aantikken. Werkt de bovenstaande methode niet? Zoek dan specifiek naar uw toestel + screenshot op Google. Dan vindt u het ongetwijfeld.

Nieuwe smartphoneabonnement afsluiten?

Wilt u graag een nieuw mobiel abonnement afsluiten? Dan kunt u ontzettend gemakkelijk smartphones vergelijken via ons handige overzicht. U kunt zowel een los toestel kopen als een toestel met abonnement. Tegenwoordig worden sim only abonnementen steeds populairder. Aangezien er zoveel providers in Nederland zijn, is er ook een ruime keuze. In dat geval is het wel zo fijn als u goed kunt vergelijken.