Uw schoorsteen schoonmaken is belangrijk voor uw energierekening

0 Comments
Uw schoorsteen schoonmaken is belangrijk voor uw energierekening

Beschikt u thuis over een houtkachel, een open haard of een gaskachel? Dan heeft u dus ook een schoorsteen in huis. Uw schoorsteen schoonmaken is ontzettend belangrijk. Deze moet namelijk vrij zijn van vuil en roet. Een schoorsteen die niet schoon is, is niet energiezuinig. Daarmee zult u dus ook weer een hogere energierekening krijgen.

Minder goede werking

Er komt roet in uw schoorsteen. Dat is gebruikelijk en onvermijdbaar. Dat zorgt er echter voor dat het rook minder goed langs de pijp naar buiten kan. Het is belangrijk dat dit vermeden wordt. In feite kunt u het vergelijken met een rietje in een vers glas sinaasappelsap. Het rietje raakt namelijk verstopt met het vruchtvlees, waardoor u het minder gemakkelijk kunt opdrinken. Dat werkt net zo met uw schoorsteen: hoe vuiler deze is, hoe minder goed deze werkt. De rook kan in dat geval in uw woning trekken en dat moet u koste wat kost vermijden.

Eenmaal per jaar uw schoorsteen schoonmaken

Het is daarom raadzaam om uw schoorsteen jaarlijks te reinigen. Indien u dit jaarlijks doet, zal dat ervoor zorgen dat er geen schadelijke stoffen in uw woning terechtkomen. Bovendien wordt de rook ook sneller naar buiten afgevoerd en kunt u daardoor ook weer zuiniger stoken. Reden ter meer om uw schoorsteen eens goed te (laten) reinigen.

Cv-ketel

Ook de cv-ketel heeft een schoorsteen nodig. Via dit kanaal worden de gasdampen afgevoerd. Hier ontstaat echter geen roet. De schoorsteenveger hoeft de schoorsteen voor uw cv-ketel dus niet te reinigen. Echter is het wel raadzaam om de afvoerbuizen regelmatig te controleren. U wilt lekkages voorkomen, dus controleer regelmatig of er losse onderdelen zijn. Ook kunt u de afvoerbuizen controleren op roestvlekken.

Energie besparen?

Wilt u graag minder betalen voor uw energierekening? Verstandig! Profiteer direct van onze energie aanbiedingen en bekijk wat u kunt besparen. U kunt gemakkelijk energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt ontzettend eenvoudig. U voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan berekent de energievergelijker welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier, op basis van uw woonadres en verbruik, staat bovenaan.