Schade door een huisdier: vergoedt de verzekering dit?

0 Comments
Schade door een huisdier verzekering

Veel mensen hebben ontzettend leuke huisdieren in huis. Als de hond aan de lijn zit en vervolgens met de lijn langs een dure vaas loopt, kan dat natuurlijk zo zijn gevolgen hebben. Stelt u zich eens voor: de vaas breekt. Oei! Wordt schade door een huisdier eigenlijk vergoed door de verzekering? In dit artikel vertellen we u daar graag meer over.

De inboedelverzekering

We zullen gelijk maar met de deur in huis vallen: vaak wordt er geen vergoeding uitbetaald voor schade dat wordt aangericht door een huisdier. Als de kat zijn krabpaal verruilt voor de lederen bank, dan heeft u dus echt even pech. Schade aan losse artikelen worden helaas niet vergoed. De inboedelverzekeraar vergoedt namelijk alleen onvoorziene schade. De verzekeraar ziet het als uw eigen risico als u een huisdier neemt. Is er schade ontstaan door de kat van de buurman? Dan vergoedt de verzekeraar dat mogelijk wel.

Allriskverzekering

Soms kunt u wel kiezen voor een inboedelverzekering met allriskdekking, welke schade door een huisdier wel dekken. Daarmee kunt u financiële risico’s zoveel mogelijk uitsluiten. Ook als uw kat dus voor een ongelukje zorgt in de woonkamer. Wel is het altijd belangrijk dat u de polisvoorwaarden goed doorneemt. Daarmee kunt u namelijk goed inzien wat wel of niet gedekt is.

Schade door een huisdier buitenshuis

Voor binnenshuis heeft u een inboedelverzekering. Hoe zit het dan met schade door een huisdier dat buiten is veroorzaakt? Heeft jouw hond per abuis schade aangericht aan een voorwerp of misschien wel aan een ander dier? Dan kunt u zich daartegen verzekeren met behulp van een aansprakelijkheidsverzekering. Bij eventuele schade wordt gekeken naar materiële schade en letselschade. De aansprakelijkheidsverzekering is in Nederland niet verplicht, maar kan wel erg handig zijn.

Zorgverzekering voor uw huisdier?

Naast schade door een huisdier, kan natuurlijk uw eigen hond ook ziek worden. Daarvoor kunt u eventueel ook een zorgverzekering afsluiten. Meestal is deze verzekering echter duurder dan de behandelingen voor uw viervoeter, dus daarmee is het in de regel niet echt nodig. Als u hond gewond raakt door een ander dier, kan de andere partij zich beroepen op hun aansprakelijkheidsverzekering. Komt u er niet uit met de andere partij? Dan kan een rechtsbijstandverzekering handig zijn.