Samsung Galaxy S9, in a class of it’s own!

0 Comments

Samsung blijft maar verrassen met toestellen die de verwachtingen ruimschoots overtreffen. De recentste in de Galaxy S serie die ze hebben uitgebracht is de Samsung Galaxy S9. Het besturingssysteem van de Samsung Galaxy S9 is de Android 8.0(Oreo). Om u beter bekend te maken met dit toestel hebben we een kort artikel om u de verschillende specs door te geven.

Vorm van de Samsung Galaxy S9

Dit model is te vergelijken met zijn voorganger de Samsung Galaxy S8 en heeft dus dezelfde gave, vlotte vorm. Het is lekker groot en dus aangenaam te gebruiken om video’s te bekijken of op social medis mee bezig te zijn. Dit model heeft net als zijn voorganger de zijkanten met de gladde en iets bolle vorm. De Samsung S9 is wel een toestel die lekker in de hand ligt.

Het toestel heeft een gewicht van 163 g(5.75 oz) en heeft de volgende dimenties: 5.81 x 2.70 x 0.33 inch. De frame is een aluminium frame en het is daarnaast ook nog voorzien van front/back Gorilla Glass 5. U kunt kiezen uit het model met de Single SIM(Nano-SIM) of de Hybrid DUAL SIM(Nano-Sim, dual stand-by). Ook de bestendigheid van dit model is aangepakt. Het is stof/ water proof en kan voor 30 minuten tot een diepte van 1.5 meter gebruikt worden.

Het beeldscherm

Net als de voorgangers van dit model, heeft de Samsung Galaxy S9 ook een Super AMOLED interactieve touchscreen met 16M kleuren. Het sherm is 5.8 inch en past heel goed in uw hand. Het is perfect om videos op te bekijken. De S9 heeft een beelschermresolutie van 1440 bij 2960 pixels, garantie op scherpe kleuren dus. Perfect om een hele scherpe weergave te geven van hetgeen u bekijkt.

Het is een multitouch scherm hetgeen betekent dat u met meerdere vingers op hetzelfde moment kan typen. Ook dit scherm is goed beveiligd, Samsung heeft ervoor gezorgd dat dit model Corning Gorilla Glass 5 heeft. En het heeft ook andere features zoals een “Always-on dispay” en de 3D Touch optie.

Batterij

De Samsung Galaxy S9 heeft een krachtige batterij die heel lang kan meegaan. Het betreft een Non- removable Li-Ion batterij met een sterkte van 3000 mAh(11.55Wh). De standby tijd is een paar uren indien u er geen gebruik van maakt. U kunt ook snel opladen met de Quick Charge optie(Quick Charge 2.0). Standby time is ongeveer 78 uren.

Software

De Samsung Galaxy S9 draait op Android 8.0 Oreo software. Natuurlijk zijn de invloeden van Samsung duidelijk merkbaar. Dit toestel heeft ook een  feature die de toegang tot het internet mogelijk maakt. WLAN is zo een functie. Via WiFi krijgt u de mogelijkheid om via uw mobiel social media enz. te benaderen(dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot). Bluetooth is ook een feature om met andere devices te communiceren. En om informatie op te slaan of uit wisselen heeft het een USB 3.1, Type -C 1.0 reversible connector.

Dit toestel heeft ook een paar features die een beetje handig zullen zijn qua veiligheid. het is bijvoorbeeld voorzien van een Iris en vingerafdruk scanner (acterzijde), een compas, barometer en ook nog een hartslag monitor. Daarnaast kunt u documenten , foto’s en videos editen. De browser is een HTML5 browser en het heeft ook nog MP4 en MP3 players ingebouwd.

Hardware

Het heeft een  Qualcomm SDM845 Snapdragon chipset en een Octa-core CPU. Kortom het is een toestel die heel goed en snel gaat functioneren. Het werkgeheugen is  64/128/256 GB, 4GB RAM (intern). Daarnaast kunt u ook upgraden met een MicroSD kaart tot 400GB ( dat is wel alleen het geval bij DUAL SIM). U kunt het toestel ook heel goed vergrendelen middels de vingerafdruk scanner.

Camera

De camera’s van Samsung toestellen waren in het begin niet al te geweldig. Maar met de recente modellen is het sterk gaan verbeteren. De Samsung Galaxy S9 heeft 2 camera’s. De primaire camera is er eentje van 12 MP met Dual Pixel PDAF. Het heeft phase detection , autofocus, OIS en LED flash. De secundaire camera is 8MP en heeft autofocus en Auto HDR. Al deze benamingen zullen de leek in het begin niet veel zeggen, maar na het bekijken van een paar foto’s die zijn geschoten met het toestel gaat u begrijpen dat het gaat om haarscherpe afbeeldingen.

Prijsklasse van de Samsung S9

Dit model van Samsung is te krijgen in de kleuren: Midnight Black, Coral Bue, Titanium Gray en Lilac Purple. De geschatte prijs is ongeveer €840,-. Voor zo een toestel is het wel de moite waard. Het heeft vele features en u kunt zich dan ook flink uitleven. De Samsung Galaxy S9 moet concurreren met de iPhone X. Overall een paar kleine upgrades ten opzichte van de S8, maar wel een aanrader.

Heeft u het budget om dit toestel aan te schaffen? Dan zult u vast wel willen uit kijken naar een goed pakket om samen mee te nemen. U kunt dan de verschillende telecomaanbieders met elkaar vergelijken. Daarvoor is er een speciale telecomvergelijker op de website van aanbiedingen.com. Houdt u toch nog van wat vrijheid? dan kunt het de Samsung Galaxy S9 ook nog los kopen. Ook de Los toestel kopen optie is te vinden op deze website. Altijd een mogelijkheid op aanbiedingen.com.

[EAP_show_ad id=”5″]