Reizen

0 Comments

Het festivalseizoen is volop in gang. Als het ene feestje weer is afgelopen, start de volgende alweer. Bent u eigenlijk verzekerd op een festival? Wat gebeurt er als uw smartphone defect raakt of wanneer uw zonnebril gestolen wordt? Bent u in die gevallen verzekerd op het festival? U leest het in dit artikel.

Nederlandse festivals

Uw reisverzekering geldt ook in Nederland, maar er geldt wel een belangrijke voorwaarde. U dient minimaal een nachtje te overnachten. Een meerdaags festival met overnachting valt hierdoor onder de reisverzekering. Heeft u een doorlopende reisverzekering? Dan bent u het gehele jaar door verzekerd. Bent u niet vaak op reis? Dan is een kortlopende reisverzekering ook voldoende.

Tip: u kunt hier reisverzekeringen vergelijken!

Festivals in het buitenland

Bezoekt een festival in het buitenland? Dan is een reisverzekering helemaal verstandig. Dit biedt dan namelijk meerdere voordelen. Zo heeft u meer medische hulp (een extra dekking ten opzichte van uw huidige zorgverzekering in het buitenland) en bent u verzekerd tegen onkosten bij een ongeval en repatriëring. In het buitenland geldt echter ook: alleen festivals met overnachting vallen onder de verzekering. Alleen dan bent u dus verzekerd op een festival.

Houd rekening met de onderstaande zaken

Het is natuurlijk belangrijk dat u uzelf goed voorbereidt als u op reis gaat. Daarvoor kunt u rekening houden met de onderstaande zaken:

 • Diefstal of verlies van en schade aan kampeerspullen is gedekt;
 • Is uw tent onbewaakt? Dan zal de verzekering niet uitkeren. Een enkel slotje is bovendien vaak niet voldoende. Zorg er daarom voor dat u uw tent goed op slot zet;
 • Doe direct lokaal aangifte indien er sprake is van diefstal;
 • Meld de schade zo snel mogelijk bij uw verzekeraar;
 • Schade door brand en/of water wordt niet gedekt;
 • Vrijwel altijd heeft u te maken met eigen risico.

Bonnetjes en bewijzen

Als u iets wilt declareren is het belangrijk dat u dit bewijst. Daarom is het wel zo handig als bonnetjes bewaart. Ook moet u de aangifte goed bewaren. Op die manier bent u ervan verzekerd dat u krijgt waar u recht op heeft.

Goed verzekerd

Naast uw reisverzekering zijn er ook nog verscheidene andere verzekeringen die hulp kunnen bieden. Hierbij u rekening houden met de volgende zaken:

 • Een aansprakelijkheidsverzekering kan helpen indien u zelf schade veroorzaakt bij en derde partij. Zo’n ongeluk kan natuurlijk altijd in een klein hoekje zitten: u struikelt per abuis en laat zodoende iemand anders zijn smartphone vallen;
 • Sommige inboedelverzekeringen dekken ook schade buitenshuis met de buitenhuisdekking;
 • Voor smartphones kunt u eventueel ook een losse smartphoneverzekering afsluiten;
 • Eventuele oordopjes kunnen mogelijk deels worden gedeclareerd via uw zorgverzekering.

Wilt u graag goed verzekerd op een festival zijn? Zorg er dan voor dat u profiteert van onze scherpe aanbiedingen. U kunt niet alleen bij ons terecht voor uw verzekeringen, maar ook voor kleding, accessoires en andere spulletjes die u nodig heeft voor uw festivalbezoek!

0 Comments

Tijdens de zomervakantie gaan veel Nederlandse huishoudens op reis. Verscheidene gezinnen kiezen ervoor om te gaan kamperen. Dat kan onder andere in Duitsland, Frankrijk of Italië. Wat zijn de belangrijkste campingspullen die u echt moet meenemen? In dit artikel treft u een handige paklijst voor kamperen.

Paklijst kamperen: spullen voor de tent

Als u gaat kamperen is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat u een tent meeneemt. Toch zijn er ook talloze accessoires nodig voor uw tent als u deze goed wilt opzetten. Daarom is het ook belangrijk dat u de volgende spulletjes op de paklijst zet:

 • Grondzeil;
 • Tenthamer;
 • Scheerlijnen;
 • Haringen;
 • Voortent;
 • Tenttapijt;
 • Tentstokken;
 • Kampeerstoelen;
 • Kampeertafel;
 • Verlichting.

Overnachten in de tent

Voor een goede nachtrust heeft u natuurlijk de nodige spullen nodig. Hieronder volgt de paklijst voor het kamperen voor een goede nachtrust:

 • Luchtbeddenpomp;
 • Luchtbed;
 • Kussens;
 • Slaapzakken;
 • Extra dekbed;
 • Hoeslakens;
 • Kussenslopen.

Spulletjes voor in de auto

Het is ook belangrijk dat je verscheidene spullen in de auto hebt liggen. In bepaalde landen zijn veiligheidshesjes bijvoorbeeld verplicht. Hieronder volgt een overzicht met belangrijke artikelen:

 • Gevarendriehoek;
 • Veiligheidshesjes;
 • Navigatiesysteem;
 • Tolbadge;
 • Zonwering;
 • Eten en drinken voor uw reis.

Extra tips: ga goed voorbereid op reis

De meeste Nederlanders gaan met de auto op reis als zij gaan kamperen. Een goede voorbereiding is dan natuurlijk het halve werk. Daarom is het ook belangrijk dat u een goede autoverzekering heeft met de juiste aanvullende verzekeringen. Wanneer heeft u voor het laatst naar uw autoverzekering gekeken? U kunt hier autoverzekeringen vergelijken voor de beste prijs. Met een overstap kunt u tot wel 200 euro besparen.

Verder is het ook belangrijk om een goede reisverzekering te hebben. Daarmee kunt u zich onder andere verzekeren tegen diefstal. Ook kunt u terecht bij alle ziekenhuizen indien u gewond raakt op reis. Hier kunt u reisverzekeringen vergelijken en zelf enkele modules kiezen die voor u belangrijk zijn.

0 Comments

Iedereen kan natuurlijk ziek worden in het buitenland. Dat hoeft niet per se een infectie te zijn, maar u kunt ook bijvoorbeeld simpelweg een fietsongeluk krijgen. Het is natuurlijk ontzettend veel vervelend als u ziek bent of iets breekt tijdens uw vakantie in het buitenland. Wie kunt u op zo’n moment bellen? U leest het in dit artikel.

Indien u ernstig ziek bent of een ongeluk krijgt

Bent u ernstig ziek in bet buitenland of heeft u een ongeluk gekregen? Dan is het raadzaam om de lokale hulpdiensten te bellen. De Nederlandse alarmcentrale kan u hier namelijk niet direct bij helpen. Nadien kunt u de alarmcentrale van uw zorgverzekering of reisverzekering bellen. U bent verplicht om dit te doen, omdat de alarmcentrale uw lasten dan kan overnemen. Ook kunnen zij overleggen met de artsen in eigen taal. Zij zoeken uit welke ziekenhuis u de beste zorg kan bieden.

Minder urgente zaken

Betreft het minder urgente zaken? Dan kunt u het alarmnummer van uw zorgverzekeraar bellen. Geef aan dat u naar een dokter wilt en zij helpen u met het zoeken van de juiste dokter. Kleine rekeningen tot 250 euro dient u, in de regel, eerst zelf te betalen. Dit kunt u later indienen. Houd er rekening mee dat dit wel om spoedeisende hulp moet gaan.

Uw zorgverzekeraar

Met behulp van uw Nederlandse zorgverzekering kunt u overal recht voor onvoorziene noodzakelijke zorg. Indien er iets ernstigs gebeurt worden de ziekenhuiskosten vergoed. Echter, de zorgverzekeraar gaat hierbij uit van de Nederlandse kosten. Dat betekent dat u in de landen met hogere zorgkosten soms zelfs een bedrag moet bijbetalen. Dat geldt onder andere voor Zwitserland, de Verenigde Staten en Japan. Ook zijn er verschillende landen die privéklinieken hebben. Ook deze zijn over het algemeen duurder.

Extra verzekering

Iedereen kan ziek worden in het buitenland. U kunt u zich gelukkig goed verzekeren tegen onverwachte kosten in het buitenland. Hierbij heeft u keuze uit twee opties:

 • Een reisverzekering die de medische kosten dekt;
 • Een aanvullende verzekering in combinatie met uw zorgverzekering.

Er kan overigens een overlap zijn tussen de verschillende dekkingen. Verscheidene zaken die uw aanvullende zorgverzekering dekken zitten mogelijk ook al in de reisverzekering. Het is daarom verstandig om een goede vergelijking te maken. Uiteraard kunt u dit vergelijken via onze website.

Bekijk onze aanbiedingen

Ziek worden in het buitenland: niemand zit er daarop te wachten. Het is wel zo fijn als u goed verzekerd bent en dat u daar niet te veel op betaalt. Via onze website kunt u profiteren van diverse aanbiedingen: ook voor uw zorgverzekering en reisverzekering. Vergelijk daarom welke aanbieder de beste keuze is en ga goed verzekerd op reis.

0 Comments

In de wintermaanden gaan wij als Nederlanders maar al te graag op wintersport. Lekker skiën of snowboarden in de bergen werkt natuurlijk heerlijk ontspannend. Nadien kunt u lekker nagenieten in de lokale kroeg. Ook wel bekend als de après-ski. Bent u van plan om op wintersport te gaan? Dan is het ook belangrijk om te controleren of uw woning inbraakproof is. In dit artikel leest u praktische tips.

Op wintersport? Vergelijk vakanties

Overweegt u een wintersportvakantie? Dan is vergelijken natuurlijk ontzettend belangrijk. Gelukkig kunt u reizen vergelijken via Aanbiedingen.com. In ons handige overzicht heeft u keuze uit talloze leuke wintersportbestemmingen.

1. Vermijd de vakantieselfies

Helaas zijn veel inbrekers ook actief op social media. Heeft u uw accounts niet afgeschermd naar een privé-account? Dan is het misschien raadzaam om die selfies maar achterwege te laten. Zodra inbrekers weten dat u niet thuis bent, kunnen zij het op uw woning gemunt hebben. Dat is natuurlijk iets wat u graag wilt voorkomen. Overigens kunnen vrienden uw foto’s ook doorsturen als u wel een privé-account hebt. Helemaal veilig is het dus helaas nooit.

2. Sluit alles écht goed af.

Gaat u op wintersport? Controleer dan of alle deuren écht goed dichtzitten. Als u ook maar een klein raampje vergeet, kan het al zijn dat een inbreker via deze weg naar binnenkomt. Ook uw schuur of het tuinhuisje kan soms slachtoffer worden! Zorg er daarom voor dat u alles goed afsluit én bij voorkeur met meerdere sloten. Dievenklauwen en beveiligingstrips zijn overigens ook aanraders: deze maken uw woning nagenoeg inbraakproof!

3. Doe alsof u gewoon thuis bent

Een inbreker komt niet graag in woningen waarvan zij weten dat er iemand thuis is. Doe daarom gewoon alsof u thuis bent. Zorg ervoor dat u wat kopjes op tafel laat of laat een aantal lampjes branden. Daarvoor kunt u eventueel ook een timer gebruiken. Het kan ook helpen om een auto op de oprit te parkeren. Laat eveneens geen post achter op de deurmat of in de brievenbus. Als iemand uw post voor u kan verzamelen als u op vakantie bent, zou dat natuurlijk wel erg fijn zijn.

4. Berg kostbare spullen op

Als een inbreker door uw ramen gluurt en iets moois ziet liggen, wil hij of zij misschien wel zijn of haar slag slaan. Zorg er daarom dat u uw kostbare spullen goed opbergt. Een kluis is natuurlijk bijzonder handig daarvoor. U kunt tegenwoordig al erg voordelig een kluis kopen en dat is zeker een goede investering.

5. Containers

Met behulp van de bovenstaande tips kunt u het de dieven alvast lekker moeilijk maken. Dat is ook nodig als u uw woning inbraakproof wilt maken. Zet dan ook geen containers onder uw raam, want daarmee maakt u het de inbrekers juist erg gemakkelijk. Zet de containers bij voorkeur ergens aan vast of berg uw containers op in de schuur.

6. Technologische snufjes

Tot slot kunt u ook nog verscheidene technologische snufjes in huis halen. Zo kunt u onder andere een bewakingscamera in huis halen, maar ook kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een elektronische deurbel. Met behulp van slimme apparatuur kunt u op uw smartphone bekijken wie aan de deur staat: ook vanuit uw wintersportadres. Daarmee heeft u toch een stukje meer zekerheid.

7. Zorg voor een goede verzekering

Tot slot is het nog belangrijk om te kiezen voor een goede verzekering. Mocht er dan toch nog iets gebeuren, dan bent u in ieder geval nog verzekerd. Een opstalverzekering zorgt ervoor dat eventuele schade aan uw woning wordt vergoed. De inboedelverzekering vergoedt de gestolen goederen. Uiteraard is het altijd belangrijk om aangifte te doen bij de politie. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus maak uw woning inbraakproof aan de hand van onze tips!

0 Comments

Ieder jaar gaan er zo’n een miljoen Nederlanders op wintersportvakantie. Het is erg populair, maar goed skiën of snowboarden is nog niet zo eenvoudig. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje en daarom is het belangrijk dat u goed verzekerd bent. Wat dekt uw zorgverzekering tijdens de wintersport?

Nederlands tarief

Krijgt u een ongeval tijdens de wintersport? Dan is dat natuurlijk bijzonder vervelend. Gelukkig wordt de meeste medische zorg vergoedt vanuit het basispakket. Dat is echter gebaseerd op het Nederlandse tarief. Komt u in Zwitserland in een privékliniek terecht? Dan kan het nog weleens voorkomen dat u een bijzonder hoog bedrag moet betalen als u niet aanvullend verzekerd bent. Dat kan al gauw oplopen tot enkele duizenden euro’s en dan wordt de wintersport wel erg prijzig.

Aanvullende verzekering

Gelukkig kunt u een aanvullende buitenlanddekking afsluiten. Daarmee kunt u zich aanvullend verzekeren voor medische hulp in het buitenland. De medische kosten die boven het Nederlandse tarief komen, worden daarmee (gedeeltelijk) gedekt. Dat is een aanrader indien u ieder jaar weer op wintersport gaat. Voor deze dekking betaalt u een verschillend bedrag per verzekeraar. Daarom is zorgverzekeringen vergelijken ook zo belangrijk. Daarmee kunt u gemakkelijk online controleren welke aanbieder het voordeligste is.

Repatriëring

Repatriëring houdt in dat er medisch noodzakelijk vervoer wordt geregeld, welke u naar Nederland brengt indien dat echt nodig is. Ook hiervoor dient u een aanvullende verzekering af te sluiten. Dat zit namelijk niet standaard in het basispakket. De tarieven daarvan verschillen ook flink per verzekeraar. Het is echter wel raadzaam om dit erbij te nemen. Indien u zelf voor de kosten komt te staan, zult u daarvoor een flink bedrag moeten neertellen.

Reisverzekering

Als alternatief kunt u ook kiezen voor een reisverzekering met een dekking voor geneeskundige kosten. Daarmee kunt u bijvoorbeeld ook na een ongeluk tijdens de wintersport weer terugkeren naar huis. Dat wordt niet vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. Daarom kan een reisverzekering soms ook een goed alternatief zijn. Sommige reisverzekeraars vergoeden zelfs een gedeelte van het verplichte of vrijwillige eigen risico. Controleer dat altijd als u een reisverzekering afsluit. U kunt hier reisverzekeringen vergelijken.

Ga voorbereid op reis

Een goede voorbereiding voor de wintersport is natuurlijk altijd belangrijk. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u de juiste kleding meeneemt en neemt altijd uw zorgverzekeringspas mee. Aan de achterzijde staat een gedeelte met informatie over de EHIC (European Health Insurance). Daarmee kunt u de zorgkosten eenvoudig declareren.

Op wintersport? Loop uw verzekeringen na

Gaat u op wintersport? Zorg er dan voor dat u de verzekeringen goed naloopt. Controleer waarvoor u allemaal verzekerd bent en neem eventueel contact op met uw zorgverzekeraar. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Tip: heeft u al een accommodatie voor uw volgende reis? Bekijk ons overzicht van accommodaties. U kunt eenvoudig vergelijken en direct online uw hotel of appartement boeken!

0 Comments

Gaat u binnenkort op vakantie? Dan laat u uw woning dus alleen achter, mits u er een vriend of familielid in laat wonen. Als uw woning voor een bepaalde periode achterlaat, zorgt dat het er ook voor dat het sneller een prooi is voor inbrekers. Met behulp van deze tips kunt u inbrekers voorkomen.

Inbrekers voorkomen

Inbrekers breken natuurlijk vooral graag bij huizen in waar geen mensen wonen. Als u op vakantie gaat, betekent dat dus ook dat u uw woning achterlaat. Gelukkig kunt u inbrekers wel degelijk voorkomen. Daarvoor kunt u de onderstaande tips lezen!

Tip: wilt u graag op vakantie, maar heeft u nog niets geboekt? Bekijk onze vakantie aanbiedingen.

1) Vertel uw reisplannen aan uw buren

Als u op reis gaat, is het verstandig dat u dit aan uw buren vertelt. Zij kunnen dan ieder geval al een oogje in het zeil houden. Als zij dan kwaadwilligen rondom uw huis zien, kunnen zij daar in ieder geval een melding van maken bij u en de politie.

2) Laat geen post liggen

Het is raadzaam dat u geen post in de brievenbus laat liggen. Dat is namelijk een teken voor inbrekers: schijnbaar is er namelijk niemand thuis. Vraag daarom aan uw buren of een familielid of goede vriend of zij de post voor u willen oprapen. Daarmee kunt u inbrekers voorkomen als u op vakantie gaat.

3) Automatische buitenverlichting

Inbrekers vinden het vooral fijn om in het donker te ‘werken’. Daarom zijn zij ook absoluut geen fan van automatische buitenverlichting. Dat heeft altijd een afschrikkende werking. Het is dan ook raadzaam om dit te installeren in uw tuin. Bovendien is het ook wel fijn voor uzelf.

4) Schakelklok instellen

Voor de avonduren kunt u er ook voor kiezen om een schakelklok in te stellen. Deze handige schakelklok zorgt ervoor dat het licht automatisch aangaat rondom bepaalde uren. Het kan geen kwaad om deze iedere dag in de avond aan te zetten. Daarmee denken inbrekers immers dat u gewoon thuis bent.

5) Zorg voor goede sloten

Er bestaan verscheidene soorten sloten waar u uit kunt kiezen. Echter is het raadzaam om te kiezen voor gecertificeerde sloten. Deze zijn namelijk van hoge kwaliteit en voorkomen inbrekers zoveel mogelijk. U kunt deze sloten aan het SKG®-logo.

6) Een auto op de oprit

Heeft u twee auto’s? Zorg er dan voor dat u eentje laat staan op de oprit. Gaat u met auto op vakantie en heeft u thuis maar een auto? Dan kunt u eventueel uw buren vragen. Wellicht dat zij hun auto op uw oprit willen zetten.

7) Laat bewust wat spullen staan

Het kan ook helpen om bewust een aantal spulletjes te laten liggen. Leg bijvoorbeeld een aantal boeken in de woonkamer of laat een aantal kopjes staan. Potentiële inbrekers zullen vermoeden dat er nog steeds iemand aanwezig is.

8) Merk uw waardevolle spullen

Het is ook erg belangrijk dat u uw waardevolle spullen merkt. Zorg ervoor dat u stickers plakt op bepaalde spullen die waardevol voor u zijn. Op deze sticker kunt u uw woonadres schrijven.

9) Afvalcontainer verplaatsen

Met behulp van een afvalcontainer hebben kwaadwilligen een manier om hogerop te komen. Zet de afvalcontainers daarom bij voorkeur bij de buren neer. Zij hebben bovendien dan ook nog eens een extra afvalcontainer. Mochten zij nog een grote schoonmaak willen doen, kan dat met behulp van uw afvalcontainer.

10) Vermijd vakantiefoto’s op social media

Foto’s plaatsen van uw prachtige reis is natuurlijk wel erg verleidelijk. Echter wordt dat niet aangeraden. Er kan maar zo iemand zijn in uw vriendenlijst met verkeerde intenties. Dat staat u natuurlijk niet op te wachten.

11) Een bekende in uw huis?

Natuurlijk kunt u uw huis ook ‘uitlenen’ aan een vriend of familielid. Zij kunnen dan op uw woning passen.

Kies voor een inboedelverzekering via Aanbiedingen.com

Als u op vakantie bent, wilt u natuurlijk geen zorgen hebben. Een goede inboedelverzekering zorgt geeft in ieder geval veel rust. Via onze website kunt u gemakkelijk verzekeringen vergelijken.

Bent u, ondanks onze tips, slachtoffer geworden? Dan is het in ieder geval verstandig om aangifte te doen bij de politie. Verder is het belangrijk om uw inboedelverzekering in te lichten over het incident.

0 Comments

Washington is de hoofdstad van de Verenigde Staten. De hoofdstad van het land heeft ontzettend veel te bieden. Zo kunt u onder andere het Witte Huis van een afstandje bekijken. Wilt u graag een stedentrip naar Washington boeken? Lees dan dit artikel!

Klimaat en beste reistijd

Een stedentrip naar Washington kunt u het beste boeken gedurende het voor- en najaar. Het weer is dan aangenaam en bovendien zijn de hotels en vliegtickets voordeliger. In de lente pakt u bovendien langere dagen: de zon blijft langer op. De zomermaanden zijn ook prima: het is wel iets warmer, maar ook zeker niet te warm. De ticket zijn, zoals gezegd, wel iets duurder. Gedurende de wintermaanden kan het erg koud worden in de stad. U kunt deze maanden daarom beter vermijden.

Op zoek naar een geschikt hotel?

Wilt u op korte termijn een stedentrip naar Washington boeken? Dan is het zeker niet onverstandig om van tevoren alvast hotels te vergelijken. Daarmee kunt u namelijk ontzettend veel geld besparen. Bovendien bent u verzekerd van een goed hotel in de stad. U kunt hier hotels vergelijken via een van onze partners.

Belangrijkste bezienswaardigheden in Washington

Tijden uw stedentrip naar Washington kunt u voldoende leuke bezienswaardigheden bekijken. Bovenaan de lijst staat natuurlijk het Witte Huis, maar de stad heeft natuurlijk ook nog veel meer te bieden. Hieronder volgt een overzicht met de belangrijkste bezienswaardigheden in deze stad.

Het Witte Huis

witte huis

Het Witte Huis is het presidentieel verblijf en werkplaats van de huidige president van de Verenigde Staten. Helaas kunt u het Witte Huis, in verband met veiligheidsredenen, niet bezoeken. Wel kunt u dit prachtige gebouw op een afstandje aanschouwen. Het enorme gebouw beschikt over 35 badkamers, 132 kamers, 28 openhaarden en ruim 400 deuren.

National Mall

National Mall is is een prachtig nationaal park. In het park kunt u verscheidene galerijen en musea bezoeken. Bent u geen liefhebber van musea? Het groene park zelf is alleen al leuk om te bezoeken!

Washington Monument

Het Washington Monument is een bijzonder monument. Deze werd gebouwd om de eerste president van het land te herdenken. Het monument is 169 meter hoog en is ook vanbinnen te bezichtigen. Overigens heeft de ontwerper het monument zelf nooit gezien. Het werd namelijk pas 30 jaar na zijn overlijden gebouwd.

US Capitol

US Capitol

US Capitol is de zetel van de Amerikaanse Staat en het Congres. De koepel is al van verre afstand zichtbaar. Dit gebouw staat nabij het Witte Huis en National Mall.

Chinatown

Tijdens uw stedentrip naar Washington is het ook ontzettend leuk om een bezoekje te brengen aan de lokale Chinatown. U vindt hier talloze goede restaurants en leuke winkeltjes. Ook staan er nog enkele bijzondere bezienswaardigheden in deze multiculturele wijk, waaronder Penn Quarter (kunstgaleries) en de Friendship Archway (een Chinese poort).

Kathedraal

In de stad staat een prachtige kathedraal. Tijdens uw stedentrip naar Washington mag een bezoekje aan deze kathedraal zeker niet ontbreken. De start van de bouw was in 1907, maar de laatste steen werd pas geplaatst in 1990. Dat heeft ook gezorgd voor prachtige details en een fraaie afwerking.

Reisverzekering afsluiten?

Overweegt u een stedentrip naar Washington? Dan is het raadzaam dat u ook een reisverzekering afsluit. In de Verenigde Staten zijn de medische kosten vaak hoger. Komt u onverhoopt in het ziekenhuis terecht? Dan is het wel zo fijn dat deze kosten volledig vergoed worden. De basiszorgverzekering vergoedt namelijk alleen de kosten die ook in Nederland zouden gelden. Zoals gezegd is in de Verenigde Staten vaak hoger. Uw reisverzekering vergoedt dit dan.

Daarnaast kan een reisverzekering u bijstaan in bepaalde noodsituaties. U kunt altijd contact opnemen met de alarmcentrale. Ook is er vaak een bagagedekking inbegrepen, indien u onverhoopt uw bagage kwijtraakt. Wilt u graag een reisverzekering afsluiten? Dan kunt u hier reisverzekeringen vergelijken. U kunt al een verzekering afsluiten voor enkele euro’s! Zo kunt u altijd onbezorgd op reis.

0 Comments

Los Angeles is de grootste stad van Californië. Men noemt deze bestemming ook wel de ‘stad van dromen’ of de ‘stad der Engelen’. Ook staat de stad bekend als L.A. U kunt hier talloze bezienswaardigheden bekijken. Wat moet u echt gezien hebben tijdens een stedentrip naar Los Angeles? U leest het in dit artikel.

Boek een hotel voorafgaand aan uw stedentrip naar Los Angeles

Bent u van plan om op korte termijn een stedentrip naar Los Angeles te boeken? Dan kunt u alvast hotels vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt ontzettend eenvoudig. Via het handige reserveringssysteem kunt u uw droomhotel direct boeken. Door dit van tevoren alvast te regelen, kunt u ontzettend veel geld besparen.

Klimaat en beste reistijd

Het voor- en najaar heeft een lichte voorkeur. De temperatuur is namelijk aangenaam en bovendien zijn de tickets ook nog eens voordeliger. In het voorjaar is de kans een storm of een tornado wel groter. Dat is wel iets waar u rekening mee moet houden. Gedurende de wintermaanden regent het iets meer. In de maanden december tot en met maart komen veel toeristen naar de stad. De tickets zijn dan duurder en de wachtrijen zijn langer. Het voor- en najaar blijven daardoor de beste reisperiodes voor een stedentrip naar Los Angeles.

Bezienswaardigheden tijdens een stedentrip naar Los Angeles

Tijdens uw stedentrip naar Los Angeles kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan het altijd prachtige Venice Beach, Hollywood en Beverly Hills. Natuurlijk heeft de stad nog veel meer te bieden! U leest het hieronder.

Venice Beach

venice beach

Venice Beach is een ontzettend populair strand. Met mooi weer zit het strand zeer vol. Ook surfers houden van dit strand. Vaak zijn er namelijk hoge golven, waardoor het water erg geschikt is om deze sport te beoefenen.

Los Angeles County Museum of Art (LACMA)

Het LACMA is een prachtig museum. Er zijn ruim 100.000 kunstwerken aanwezig in dit enorme museum. Het beschikt niet alleen voor Amerikaanse kunst, maar ook over Japanse en Europese kunst.

Hollywood

hollywood

Iedereen kent het wel: Hollywood. Het staat natuurlijk vooral bekend vanwege de enorme filmindustrie. Ook is de Sunset Strip in Hollywood erg leuk om te bezoeken. Dit gebied bestaat uit verscheidene restaurants, boetieks en winkels. Ook staat Sunset Strip vol met allerlei billboards. Het is echt een spektakel om dit allemaal te zien.

Filmstudio’s

Aansluitend op Hollywood zijn er natuurlijk ook ontzettend veel filmstudio’s. U kunt enkele filmstudio’s bezoeken. Een van de bekendere filmstudio’s die u kunt bezoeken is die van Warner Bros.

Beverly Hills

beverly hills

Beverly Hills is een luxe wijk met talloze villa’s. Er wonen ontzettend veel bekende personen in deze buurt. Het is natuurlijk ontzettend leuk om hier een rondje doorheen te rijden. Tijdens uw rondritje zult u talloze dure auto’s voorbij zien komen rijden. Het is wellicht wel iets om jaloers op te worden…

Chinatown

Net als iedere andere grote stad heeft ook Los Angeles een heuse China Town. Deze is erg interessant om te bekijken tijdens uw stedentrip naar Los Angeles.

Vervoer

De stad heeft een van de grootste vliegvelden van de Verenigde Staten. Ook is het een van de drukstbezochte vliegvelden ter wereld. Als u eenmaal aankomt op de luchthaven, kunt u reizen met het openbaar vervoer. Ook kunt u een auto huren. Een auto huren is zeker niet onverstandig, omdat veel bezienswaardigheden op geruime afstand van elkaar liggen. Zorg ervoor dat u geen waardevolle spullen in de auto laat liggen. Als het even kan is het ook verstandig om uw auto te parkeren in een beveiligde parkeerplaats.

Natuurlijk kunt u ook gewoon reizen met het openbaar vervoer. In de laatste jaren is het openbaar vervoer verbeterd. Vanwege de grote afstanden kan het echter wel voorkomen dat dit een poosje duurt. Sommige bezienswaardigheden zijn bereikbaar met de metro. Dit werkt wel erg snel.

Een reisverzekering is aan te raden

Als u een stedentrip naar Los Angeles boekt, is het wel raadzaam om een reisverzekering af te sluiten. Helaas is er namelijk wel veel criminaliteit in de stad. Er zijn helaas ook veel daklozen. Als uw waardevolle spullen worden gestolen, kunt u dan in ieder geval aanspraak maken op uw reisverzekering. Natuurlijk wilt u daar niet vanuit gaan, maar het is wel een fijn idee als u dat achter de hand heeft. Verder kan een reisverzekering u ook bijstaan in noodgevallen. Als uw partner bijvoorbeeld in het ziekenhuis belandt, kunt u via uw reisverzekering een hotel boeken. Zo komt u niet voor onnodige kosten te staan. Ook worden medische kosten, die hoger uitvallen dan we in Nederland gewend zijn, vergoed door de reisverzekering.

Een reisverzekering is slechts een kleine investering. U kunt hier reisverzekeringen vergelijken en dan kunt u met een gerust gevoel op vakantie. Dat is natuurlijk wel zo fijn tijdens een stedentrip naar Los Angeles.

Tot slot worden veel betalingen voltooid met een creditcard. Een creditcard meenemen op reis is verstandig. U kunt hier creditcards vergelijken.

0 Comments

Als u een overnachting in een hotel boekt, heeft u vaak keuze uit verschillende verblijfsvormen. Veel Nederlanders kiezen voor logies en ontbijt. Echter kunt u ook kiezen voor een uitgebreider pakket. All inclusive is de meest uitgebreide optie. Waar kiest u voor?

Hotel vergelijken?

Wilt u ook niet te veel betalen voor uw hotel? Start dan direct met hotels vergelijken. Iedere dag wordt onze website vernieuwd met nieuwe aanbiedingen.

Wat kiezen Nederlanders het liefste?

De meeste Nederlanders kiezen voor logies en ontbijt. Ongetwijfeld heeft dit ermee te maken dat men dan wel kan ontbijten én vervolgens op pad kan op hun vakantiebestemming. U kunt dan ook gerust eens buiten de deur eten. Echter wordt logies en ontbijt wel opgevolgd door all inclusive. Veel Nederlanders vinden het bijvoorbeeld ook prettig om in all inclusive hotels te zetten. In verscheidene landen werkt men met dit concept. Vooral Turkije is daar natuurlijk een bekende aanbieder van. Ook in andere landen, zoals Griekenland en zelfs de Dominicaanse Republiek werkt men met dit concept.

Logies en ontbijt

Indien u alleen een overnachting boekt, heet dit ‘logies’. Kiest u er echter ook voor om te ontbijten in hotel? Dan spreekt men over logies en ontbijt. In enkele hotels kunt u ook een half- en volpension bijboeken. In dat geval kunt er bijvoorbeeld ook lunchen of dineren.

Halfpension

Halfpension wil zeggen dat zowel de overnachting als het ontbijt en het diner erbij inbegrepen is. De maaltijden worden doorgaans op vaste tijden verzorgd en vaak wordt het opgediend in een buffetvorm. Deze vorm is vooral fijn als u graag in de avond bij het hotel eet. Verwacht u echter een lokaal restaurantje op te zoeken in de avonduren? Dan is logies en ontbijt al voldoende.

Volpension

Bij volpension zijn daadwerkelijk alle maaltijden inbegrepen. Niet alleen het ontbijt en het avondeten is hierbij inbegrepen, maar ook de lunch is inbegrepen.

All inclusive

Tot slot kunt u ook nog kiezen voor all inclusive. Voor een vaste prijs kunt u van al het eten en drinken genieten. U kunt dus ook de gehele dag door non-stop drankjes drinken bij de bar. Op ieder moment kunt u genieten van een tussendoor snack en daarmee bent u dus ook van alles voorzien. Vaak zijn bepaalde activiteiten vanuit het hotel ook nog eens inbegrepen. Alles wat u nodig heeft!

Vakantie aanbiedingen?

Wilt u profiteren van een scherpe vakantie aanbieding? Bekijk dan ons overzicht met vakantie & reizen aanbiedingen. Regelmatig treft u hier scherpe deals. Ook kunt u een flinke korting krijgen bij verscheidene campings.

Reisverzekering

Gaat u op reis? Vergeet uw reisverzekering niet. Daarmee verzekert u uzelf tegen risico’s die u niet kunt dragen tijdens uw vakantie. Het is wel zo prettig als u zonder een bezorgd gevoel op reis gaat. Zo worden onder andere medische kosten vergoed, kunt u contact opnemen met de alarmcentrale van uw reisverzekering en bent u verzekerd tegen onvoorziene kosten. Een reisverzekering sluit u al af voor enkele euro’s.

0 Comments

Shanghai is de grootste stad van China en is gelegen aan de Oost-Chinese Zee. Net als in veel andere grote steden in China is ook deze stad aardig volgebouwd. De stad staat vooral bekend om haar enorme gebouwen en haar moderne architectuur. Een stedentrip naar Shanghai is erg leuk, want er zijn talloze bezienswaardigheden en ook is het uitgaansleven erg divers.

Tip: vooraf een hotel boeken scheelt geld

Wilt u graag een stedentrip naar Shanghai boeken? Dan is het raadzaam om van tevoren alvast een hotel te boeken. U kunt gemakkelijk hotels vergelijken met behulp van ons handige overzicht. Zo weet u zeker dat u nooit te veel betaalt voor uw hotel.

Klimaat en beste reistijd

Shanghai kent een vochtig subtropisch klimaat en wordt voor een groot gedeelte beïnvloed door haar ligging aan zee. Helaas zorgt dat wel voor veel regen in de stad, maar toch kent de stad wel erg diverse seizoenen. U kunt de stad het beste aandoen in de lentemaanden. De bomen en planten komen tot bloei in de parken en overdag is het circa 20 graden Celsius. In de avonduren kan het wel fris zijn, maar een dun zomerjasje is dan vaak al voldoende. Ook in de herfstmaanden kunt u rekenen op goed weer. Vooral oktober en begin november zijn goede reismaanden. De zomermaanden kunt u bij voorkeur vermijden. Het kan erg heet worden in de stad, met temperaturen die regelmatig boven 30 graden Celsius komen. De winter wilt u liever vermijden.

Bezienswaardigheden tijdens uw stedentrip naar Shanghai

Tijdens uw stedentrip naar Shanghai kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Er zijn bijvoorbeeld talloze oude tempels, gezellige straatjes waar u gemakkelijk verdwaald kunt raken en verscheidene leuke boulevards. Ook het uitgaansleven is ontzettend divers.

Nanjing Road

Nanjing Road is de meest drukke winkelstraat van de stad. Wellicht is het zelfs een van de meest drukke winkelstraten ter wereld. De straat bestaat veelal uit voetgangersgebied en daarmee heeft u geen last van het verkeer. Deze straat is maar liefst zes kilometer lang en daarmee is er voldoende winkelplezier. Alle populaire winkels zijn hier gevestigd.

Jaden Boeddha Tempel

Tijdens uw stedentrip naar Shanghai mag een bezoekje aan de Jaden Boeddha Tempel niet ontbreken. Deze boeddhistische tempel werd opgericht in 1882 en ziet er erg bijzonder uit. De tempel staat in het noordwesten van de stad.

De haven van Shanghai

De haven van Shanghai is de grootste haven ter wereld. Het is natuurlijk erg bijzonder om dit te zien. Er komen jaarlijks veel containers aan op deze haven. Ook is er een ontzettend lange zeebrug aanwezig.

Oriental Pearl Tower

oriental pearl tower

De Oriental Pearl Tower is maar liefst 457 meter hoog. Deze toren heeft een erg bijzondere vormgeving. Het bestaat namelijk allemaal uit grote en kleine bollen. Uiteraard kunt u een bezoekje brengen aan deze toren. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad.

St. Ignatiuskathedraal

De St. Ignatiuskathedraal wordt iedere zondag drukbezocht. Doordeweeks kunt u er echter ook een bezoekje aanbrengen. Deze kathedraal ziet er erg fraai uit en is absoluut een bezoekje waard.

Yu Yuan-tuinen

De Yu Yuan-tuinen zijn gelegen in het noordoosten van de Oude Stad van Shanghai. Wilt u tijdens uw stedentrip naar Shanghai even aan de drukte ontsnappen? Dan is het zeker een aanrader om hiernaar toe te gaan. De tuinen bestaan al eeuwenlang, maar zijn pas sinds 1780 opengesteld voor het publiek.

Het Shanghai Museum

Het Shanghai Museum beschikt over een collectie van ruim 120.000 historische voorwerpen. De collecties zijn hier erg bijzonder en u kunt hier gerust een dag voor uittrekken. Er is namelijk ontzettend veel te zien in dit museum.

Xintiandi

Xintiandi is een district in Shanghai. Er zijn hier talloze bars, discotheken, theaters en kwalitatieve restaurants. Er staan veel historische gebouwen en dat zorgt voor een leuke sfeer. Ook zijn er talloze winkelmogelijkheden in het gebied.

Vervoer

Tijdens uw stedentrip naar Shanghai kunt u gebruikmaken van het openbaar vervoer. Dit is vrij goed geregeld in de stad. Er zijn namelijk meer dan 1.000 buslijnen circa 10 metrolijnen. Ook kunt u gebruikmaken van de taxi. De taxi is niet duur en is betrouwbaar. Wel kan er een taalbarrière zijn. Over het algemeen spreken de taxichauffeurs namelijk geen Engels.

Reisverzekering voor uw stedentrip naar Shanghai

Shanghai is de grootste stad ter wereld. U kunt zich dan vast en zeker ook wel voorstellen dat het ontzettend druk is op de luchthaven. Ook in de stad zelf in het natuurlijk ontzettend druk. De kans dat u uw bagage hier kwijtraakt is groter dan in een klein dorpje elders. Het is daarom belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten. Gelukkig kunt u gemakkelijk en snel reisverzekeringen vergelijken met behulp van onze handige vergelijker. U kunt al een reisverzekering afsluiten voor slechts enkele euro’s en het biedt hulp bij onder andere:

 • Bagagedekking;
 • Dekking van medische kosten;
 • Hulpverlening van alarmcentrale en SOS-kosten;
 • Repatriëring (terugkeer naar Nederland).