Op vakantie? Zo voorkomt u inbrekers!

Reizen

Reacties uitgeschakeld voor Op vakantie? Zo voorkomt u inbrekers!

Op vakantie? Zo voorkomt u inbrekers

Gaat u binnenkort op vakantie? Dan laat u uw woning dus alleen achter, mits u er een vriend of familielid in laat wonen. Als uw woning voor een bepaalde periode achterlaat, zorgt dat het er ook voor dat het sneller een prooi is voor inbrekers. Met behulp van deze tips kunt u inbrekers voorkomen.

Inbrekers voorkomen

Inbrekers breken natuurlijk vooral graag bij huizen in waar geen mensen wonen. Als u op vakantie gaat, betekent dat dus ook dat u uw woning achterlaat. Gelukkig kunt u inbrekers wel degelijk voorkomen. Daarvoor kunt u de onderstaande tips lezen!

Tip: wilt u graag op vakantie, maar heeft u nog niets geboekt? Bekijk onze vakantie aanbiedingen.

1) Vertel uw reisplannen aan uw buren

Als u op reis gaat, is het verstandig dat u dit aan uw buren vertelt. Zij kunnen dan ieder geval al een oogje in het zeil houden. Als zij dan kwaadwilligen rondom uw huis zien, kunnen zij daar in ieder geval een melding van maken bij u en de politie.

2) Laat geen post liggen

Het is raadzaam dat u geen post in de brievenbus laat liggen. Dat is namelijk een teken voor inbrekers: schijnbaar is er namelijk niemand thuis. Vraag daarom aan uw buren of een familielid of goede vriend of zij de post voor u willen oprapen. Daarmee kunt u inbrekers voorkomen als u op vakantie gaat.

3) Automatische buitenverlichting

Inbrekers vinden het vooral fijn om in het donker te ‘werken’. Daarom zijn zij ook absoluut geen fan van automatische buitenverlichting. Dat heeft altijd een afschrikkende werking. Het is dan ook raadzaam om dit te installeren in uw tuin. Bovendien is het ook wel fijn voor uzelf.

4) Schakelklok instellen

Voor de avonduren kunt u er ook voor kiezen om een schakelklok in te stellen. Deze handige schakelklok zorgt ervoor dat het licht automatisch aangaat rondom bepaalde uren. Het kan geen kwaad om deze iedere dag in de avond aan te zetten. Daarmee denken inbrekers immers dat u gewoon thuis bent.

5) Zorg voor goede sloten

Er bestaan verscheidene soorten sloten waar u uit kunt kiezen. Echter is het raadzaam om te kiezen voor gecertificeerde sloten. Deze zijn namelijk van hoge kwaliteit en voorkomen inbrekers zoveel mogelijk. U kunt deze sloten aan het SKG®-logo.

6) Een auto op de oprit

Heeft u twee auto’s? Zorg er dan voor dat u eentje laat staan op de oprit. Gaat u met auto op vakantie en heeft u thuis maar een auto? Dan kunt u eventueel uw buren vragen. Wellicht dat zij hun auto op uw oprit willen zetten.

7) Laat bewust wat spullen staan

Het kan ook helpen om bewust een aantal spulletjes te laten liggen. Leg bijvoorbeeld een aantal boeken in de woonkamer of laat een aantal kopjes staan. Potentiële inbrekers zullen vermoeden dat er nog steeds iemand aanwezig is.

8) Merk uw waardevolle spullen

Het is ook erg belangrijk dat u uw waardevolle spullen merkt. Zorg ervoor dat u stickers plakt op bepaalde spullen die waardevol voor u zijn. Op deze sticker kunt u uw woonadres schrijven.

9) Afvalcontainer verplaatsen

Met behulp van een afvalcontainer hebben kwaadwilligen een manier om hogerop te komen. Zet de afvalcontainers daarom bij voorkeur bij de buren neer. Zij hebben bovendien dan ook nog eens een extra afvalcontainer. Mochten zij nog een grote schoonmaak willen doen, kan dat met behulp van uw afvalcontainer.

10) Vermijd vakantiefoto’s op social media

Foto’s plaatsen van uw prachtige reis is natuurlijk wel erg verleidelijk. Echter wordt dat niet aangeraden. Er kan maar zo iemand zijn in uw vriendenlijst met verkeerde intenties. Dat staat u natuurlijk niet op te wachten.

11) Een bekende in uw huis?

Natuurlijk kunt u uw huis ook ‘uitlenen’ aan een vriend of familielid. Zij kunnen dan op uw woning passen.

Kies voor een inboedelverzekering via Aanbiedingen.com

Als u op vakantie bent, wilt u natuurlijk geen zorgen hebben. Een goede inboedelverzekering zorgt geeft in ieder geval veel rust. Via onze website kunt u gemakkelijk verzekeringen vergelijken.

Bent u, ondanks onze tips, slachtoffer geworden? Dan is het in ieder geval verstandig om aangifte te doen bij de politie. Verder is het belangrijk om uw inboedelverzekering in te lichten over het incident.