De OnePlus 6 is verkrijgbaar vanaf 22 mei

0 Comments
De OnePlus 6 is verkrijgbaar vanaf 22 mei

OnePlus heeft haar nieuwste telefoon aangekondigd: de OnePlus 6. De Chinese fabrikant heeft een variant aangeboden met met maar liefst 256 GB geheugen. U kunt het goedkoopste model echter al in huis halen vanaf 519 euro. De eerste toestellen gaan de deur uit op 22 mei.

De varianten

Er werd al veel over gesproken: de OnePlus 6. Dit moet het nieuwe vlaggenschip van het merk worden. Deze krachtige smartphone is beschikbaar in drie verschillende varianten, waar de verschillen zitten in de opslagcapaciteit. De volgende modellen zijn beschikbaar:

  • Basismodel met 6 GB werkgeheugen + 64 GB opslagruimte;
  • Tweede model met 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslagruimte;
  • Derde model met 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslagruimte.

Net als bij de iPhones van Apple, kunt u het geheugen van de OnePlus 6 niet uitbreiden. Kies daarom voor voldoende geheugen.

Belangrijkste specificaties van de OnePlus 6

Het nieuwste vlaggenschip van OnePlus heeft een aantal goede specificaties. Enkele belangrijke punten zijn:

  • Optic AMOLED-display met een Full HD+ resolutie van 2.280 bij 1.080 pixels;
  • Snapdragon 845 processor met een kloksnelheid tot 2,8 GHz;
  • Verkrijgbaar in verschillende modellen: 6 tot 8 GB werkgeheugen met een opslagruimte variërend tussen 64, 128 en 256 GB;
  • Werkt op OxygenOS, speciaal voor de westerse markt;
  • 16 en 20 megapixel op camera aan de achterkant. 16 megapixelcamera op de voorkant.

Hieronder lichten we deze punten verder toe.

Display

De OnePlus 6 is voorzien van een bezel-less display. Dat wil zeggen dat er weinig schermranden aanwezig zijn, waardoor er weer meer ruimte is voor het scherm zelf. De doorsnee van het scherm is 6,28-inch. Het scherm heeft Full HD+ resolutie van 2.280 bij 1.080 pixels. De OnePlus 6 gaat mee met de trend van nu: ook dit model heeft namelijk een notch, bovenin het beeldscherm. Als de notch u niet bevalt, heeft u wel de mogelijkheid om de lijnen zwart te maken. In feite is de notch daarmee verdwenen.

Hardware

De smartphone is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 845: een octa-core processor met een flinke snelheid tot wel 2,8 GHz. Zoals eerder vermeld heeft u, afhankelijk van het model dat u kiest, 6 of 8 GB werkgeheugen. De OnePlus 6 beschikt over een 3300 mAh accu en kan met behulp van een fast charging module ontzettend snel opladen.

Software

De OnePlus draait op OxygenOS. Het is een geoptimaliseerde variant van Android 8.1 Oreo voor de westerse markt. Op de Chinese markt maakt het toestel namelijk gebruik van HydrogenOS.

Camera

Het model is voorzien van een 16 en 20 megapixelcamera. Ditmaal heeft de Chinese smartphonefabrikant ook gekozen voor optische beeldstabilisatie. De beeldsensor is bovendien 19 procent groter geworden dan de variant van vorig jaar. Vooral in de avonduurtjes merkt u dat, want als het donker is zien de foto’s er simpelweg iets beter uit. Aan de voorkant heeft het toestel nog een 16 megapixelcamera. Als de smartphone uitkomt, zit er nog geen portretfoto-feature op. Wel komt er zo spoedig mogelijk een software-update die dit mogelijk maakt.

De OnePlus 6 bestellen?

Is uw interesse gewerkt voor de OnePlus 6? Dan kunt u het basismodel straks bestellen voor 519 euro (alleen beschikbaar in Mirror Black). Kiest u voor het tweede model? Dan kost het model 569 euro (beschikbaar in Midnight Black, Mirror Black en Silk White). Het duurste model zal 619 euro gaan kosten in de Nederlandse winkel (alleen beschikbaar in Mirror Black). Via ons handige vergelijkingssysteem kunt u gemakkelijk goedkope telefoons zonder abonnement vergelijken. Vanaf 22 mei zal deze smartphone in het systeem zijn opgenomen.