NLE sinds kort overgenomen door Budget Energie

0 Comments

De eigenaar van Budget Energie, firma Nutsgroep en Waterland, heeft de smaak te pakken en  vergroot hun marktaandeel op de energiemarkt. De Nederlandse Energie Maatschappij is nu onderdeel van deze firma schrijft de Telegraaf. De huidige CEO van Budget Energie, Sjef Peeraer, zal ook dezelfde functie bij NLE overnemen. Opgeteld hebben deze twee energieleveranciers ongeveer 600.000 klanten.

NLE blijft opereren onder de naam

Alle operaties van NLE zullen onverkort voortgang vinden onder de welbekende handelsnaam. Wel heeft de nieuwbakken CEO aangegeven dat processen anders zullen gaan lopen. Hij denkt aan bundeling van de processen, waardoor NLE groter en sterker naar buiten gebracht zal worden. Gezien de vele producten die NLE aanbiedt is er zeker meer succes te boeken. Deze energieleverancier heeft zijn intrede gedaan op de energiemarkt in 2005 en is vanaf 2016 ook te vinden op de internet en Tv markt. NLE is onder andere aanbieder van de Alles-in-1 die aangeboden worden tegen scherpe tarieven. Het bedrijf maakt gebruik van het KPN netwerk om de toegevoegde diensten aan te bieden.

Nutsgroep/ Waterland komt door overname in elite gezelschap

Met de overname van NLE mag Nutsgroep zich aansluiten bij de ‘groene’ energieleveranciers die in de top zitten. In België is deze firma ook actief onder de naam ‘Elegant’ en heeft inmiddels daar ook een klantenbestand van 100.000 opgebouwd. De top van de energiemarkt wordt nog uitgemaakt door Eneco, Essent en Nuon, maar Budget Energie/NLE sluiten nu ook bij aan. Er doet zich ook het gerucht de ronde dat Eneco ook ten verkoop wordt aangeboden. De verkoop moet echter wel nog getoetst worden door de Europese commissie.

Sanering ondanks overname nog niet nodig

Bij de overname is er geen woord uitgesproken over het ontslaan van personeel. De focus legt men nu op de grootte van het klantenbestand, hoe meer mensen zich aansluiten des te voordeliger de prijs. Budget Energie heeft wel een paar processen die ze via het internet laten lopen, waardoor ze niet al te veel mensen nodig hebben. Ze laten onder andere facturatie’s via het internet lopen. Op IT gebied zal Budget Energie zeker een voorbeeld kunnen wezen voor NLE.