Nieuwe iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max komen op 20 september uit

0 Comments
iphone 11 max pro

Apple heeft weer een aantal nieuwe smartphones gepresenteerd: de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max. Deze iPhones komen allemaal op 20 september uit. Het goedkoopste model kost ‘maar’ 809 euro, terwijl je voor het duurdere edities ruim 1.100 euro betaalt.

Meer foto- en videomogelijkheden op de iPhone 11

Apple legt vooral veel nadruk op de foto- en videomogelijkheden van de nieuwe smartphones. Alle iPhones beschikken over meerdere camera’s. De iPhone 11 Pro en Pro Max hebben zelfs drie 12-megapixelcamera’s. Naast de reguliere camera is er ook een tele- en een ultragroothoekcamera aanwezig. De brandpuntafstanden in fullframe zijn 13mm, 26mm en 52mm. Bij de iPhone 11 is er geen telecamera aanwezig, maar de twee andere camera’s zijn wel aanwezig achterop het toestel.

Zowel de primaire camera als de telecamera beschikken over optische beeldstabilisatie. Apple heeft aangegeven dat de primaire camera een verbeterde autofocus heeft. Je kunt er uiteraard mee filmen in 4K-kwaliteit en je kunt opnemen met 60fps. De frontcamera is eveneens voorzien van een upgrade. Deze heeft nu een 12-megapixelresolutie en kan filmen in 4K-resolutie met 30fps. Bovendien is er slowmotionfilmfunctie beschikbaar.

Voor de avonduren is er een nachtmodus beschikbaar. Bij slechte lichtomstandigheden kun je daardoor betere foto’s maken: de sluiter zal langer open blijven als je een foto maakt. Gedurende de herfstmaanden komt er een grote iOS-update naar iOS 13. Daarmee kunnen de beelden worden gecombineerd tot een opname.

Afmetingen en kleuren

Qua afmetingen is er weinig verschil: deze komen overeen met de voorgangers. De iPhone 11 heeft een 6,1-inch led-scherm, de iPhone Pro een 5,8-inch oled-scherm en de Pro Max een 6,5-inch oled-scherm. Je hebt keuze uit maar liefst zes verschillende kleuren, dus je kunt zelf kiezen welk kleurtje bij je past. Er zitten ook een aantal gekke kleuren bij.

Hardware en accu

Alle nieuwe iPhone krijgen een A13 Bionic-soc, welke is ontwikkeld door Apple. De chip beschikt over een hexacore-cpu met twee cores en vier kernen. Dat moet niet alleen zorgen voor betere prestaties, maar ook is de accu daardoor zuiniger. Er is sowieso een betere accu toegevoegd, dus al met al zou deze smartphone veel langer mee moeten gaan. Helaas is er nog geen informatie beschikbaar over de accucapaciteit. Wel is bekend dat er voor de Pro-modellen een snellader beschikbaar is. Je smartphone is daarmee weer razendsnel vol.

Kosten iPhone 11

De goedkoopste iPhone 11 kost 809 euro met 64GB-geheugenopslag. Dat is dus 50 euro goedkoper dan de iPhone XR van afgelopen jaar. De Pro-modellen zijn beschikbaar vanaf 1.159 euro en 1.259 euro. Deze prijzen zijn dus gelijk gebleven aan de modellen van afgelopen jaar. Je kunt de iPhone vanaf 20 september vergelijken met andere smartphones in onze telecomvergelijker.