Nieuwe auto kopen? Let op deze actiepunten!

Autoverzekering, Besparen

Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe auto kopen? Let op deze actiepunten!

nieuwe auto kopen

Wilt u 2018 goed beginnen en wilt u graag een nieuwe auto kopen? Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar dan kan het ook nooit kwaad om deze actiepunten te bekijken. Aan de hand van de onderstaande tips kunt u gemakkelijk besparen op de kosten.

Hoeveel personen?

Als u doorgaans alleen of met zijn tweetjes in een auto zit, is een tweedeursauto vaak al voldoende. Heeft u daarentegen een gezin of vervoert u vaak bagage? Dan kan het handig zijn om een vierdeursauto te nemen. Houd er rekening mee dat u meer wegenbelasting betaalt voor grotere auto’s. Koop daarom bij voorkeur alleen een grote auto als u dat nodig heeft of wanneer u dat echt mooi vindt.

Instaphoogte van de auto

Langere mensen en ouderen vinden het vaak fijn om een auto te hebben met een hoge instaphoogte. Als u echter een sportievere auto wilt, kiest u doorgaans voor een lagere instaphoogte.

Kosten van de auto

Een auto hebben is niet alleen leuk, maar is ook erg praktisch. Echter zult u wel rekening moeten houden met hoge kosten. Zo betaalt u wegenbelasting, aanschafbelasting, onderhoud, brandstof, de autoverzekering en in sommige gevallen ook een parkeerplek. U kunt van tevoren alvast bekijken hoeveel u moet betalen aan een autoverzekering en voor de wegenbelasting. Het is verstandig om deze kosten op een rijtje te zetten, voordat u een nieuwe auto kopen gaat.

Ook leuk om te lezen: de vijf misverstanden over de autoverzekering

Milieubewust?

Wilt u graag een auto die milieubewust is? Kijk dan ook goed naar de uitstoot van schadelijke stoffen, zoals CO2. Een zuinige auto verbruikt bovendien ook minder brandstof en is daarmee voordeliger. Soms komt u bovendien in aanmerking voor een vermindering in kosten van wegenbelasting. U kunt van tevoren bekijken hoe schoon een auto is door te kijken naar het energielabel van de auto.

Brandstof van de nieuwe auto

Er zijn verschillende typen brandstof waar u uit kunt kiezen als u een nieuwe auto kopen gaat. De brandstofsoort laat ook zien hoe schoon een auto is. Zo is een elektrische auto vele malen schoner en milieubewuster dan een dieselauto. Als u weinig rijdt, is een elektrische auto zeker een aanrader. Als u daarentegen veel kilometers rijdt, is het minder praktisch. U zult de auto namelijk regelmatig moeten opladen en zodoende komt u minder ver met de auto. Opladen kan gelukkig wel bij de verschillende oplaadpunten door Nederland heen.

Voor een benzineauto betaalt u minder wegenbelasting dan voor een dieselauto. Als u veel rijdt, kan het voordeliger zijn om een dieselauto te nemen. De dieselprijs is namelijk aanzienlijk goedkoper dan de benzineprijs. Ook kunt u kiezen voor een lpg-installatie. De installatie is prijzig, maar u rijdt wel veel voordeliger dan wanneer u kiest voor benzine of diesel.

Veiligheid van de nieuwe auto

Als u een nieuwe auto kopen gaat, is het belangrijk dat u let op de veiligheid. Standaard heeft een auto bepaalde veiligheidsuitrustingen, maar soms kunt u ook kijken naar extra’s. Let tijdens de proefrit onder andere op de airbags, hoofdsteunen, kreukelzones, veiligheidssystemen, het zicht, stuurbekrachtiging en de zitpositie.

Nieuwe auto kopen? Onderhandel!

De laatste tip: als u een nieuwe auto kopen gaat, is het raadzaam om te onderhandelen over de prijs. Of u de auto nu koopt via een erkende dealer of via het internet, onderhandelen kan altijd. Als er niets van de prijs af kan, kunt u vragen naar extra opties op de auto. Als u uw oude auto inruilt, is het raadzaam om deze van tevoren te laten taxeren door een onafhankelijke taxateur. U heeft dan een grote kans dat u meer uit uw oude auto haalt.