Nieuw overstaprecord energie: een vijfde van de huishoudens overgestapt

0 Comments
Nieuw overstaprecord energie

Er is een nieuw overstaprecord energie. Een op de vijf huishoudens zijn namelijk overgestapt van energieleverancier. Dat zijn maar liefst 1,6 miljoen van de 8 miljoen huishoudens. Hiermee is er, volgens de ACM (Autoriteit Consument en Markt), een nieuw record gevestigd.

Waarom stappen steeds meer huishoudens over?

Steeds meer huishoudens stappen over, maar waarom kiezen steeds meer mensen voor een overstap? 71 procent van de mensen geeft aan dat zij een lagere prijs belangrijk vinden. 21 procent vindt het energiecadeau bij een nieuw energiecontract een goede reden om over te stappen. Circa 17 procent geeft bovendien aan te willen overstappen naar een duurzame energieleverancier. Daarmee wordt duurzaamheid ook steeds belangrijker in energieland.

Gemakkelijk overstappen van energieleverancier

Veel huishoudens geven aan dat overstappen van energieleverancier ook erg eenvoudig is. Met behulp van de gratis overstapservice hoeft u ook alleen maar uw persoonlijke gegevens in te voeren. Vervolgens wordt de overstap verder voor u geregeld. Uw nieuwe energieleverancier zegt uw oude energiecontract op. Met een overstap kunt u tot wel 500 euro op jaarbasis besparen en daarmee is dat ook erg interessant.

Autoriteit Consument en Markt

De Autoriteit Consument en Markt vindt het een goede ontwikkeling dat steeds meer huishoudens overstappen. Immers zorgt dat ook voor meer concurrentie op de energiemarkt. De prijzen blijven daardoor ook scherp en ook blijft de dienstverlening goed. Overstappen is daarmee ook positief voor consumenten.

Wilt u ook energie vergelijken?

Wilt u ook niet langer te veel betalen voor uw energierekening? Dan kunt u hier gemakkelijk energie vergelijken. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik berekent u eenvoudig en snel welke energieleverancier het beste bij u past. Voor het gemak zetten wij de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. Op die manier bent u ervan verzekerd dat u nooit te veel betaalt.