Niet storen tijdens het autorijden (iPhone)

0 Comments
Niet storen tijdens het autorijden

Bent u ook altijd zo benieuwd naar berichten op uw iPhone? Zodra u een nieuwe melding ontvangt, wilt u graag direct kijken op uw smartphone? Het is natuurlijk verleidelijk, maar het is niet aan te raden. U kunt niet alleen een hoge boete ontvangen, maar de kans dat u een ongeval maakt is maar liefst 23 keer groter. Om die reden is het belangrijk dat u geen gebruik maakt van uw smartphone tijdens het rijden.

Veiligheidsfunctie

iOS heeft het systeem ge-update sinds iOS11. Met behulp van de nieuwe veiligheidsfunctie gaat uw smartphone automatisch op niet storen, zodra u aan het autorijden bent. U dient deze instelling nog wel zelf in te stellen, want dat gebeurt namelijk niet automatisch. Als u deze instelling aanzet, ontvangt u geen meldingen meer. Wel kunt in een noodsituaties nog bereikt worden.

Niet storen tijdens het autorijden

Zodra de auto harder rijdt dan 20 kilometer per uur, wordt deze functie automatisch ingeschakeld. Aan de hand van bewegingssensoren kan Apple dat gemakkelijk bepalen. De functie werkt daarom ook als u op de fiets zit of op de scooter. Immers rijdt u dan ook al gemakkelijk harder dan 20 kilometer per uur.

U kunt deze functie gemakkelijk inschakelen. Navigeer hiervoor naar instellingen > niet storen > scroll naar beneden en daar staat ‘niet storen tijdens autorijden’. U kunt kiezen voor ‘automatisch’, zodat het automatisch wordt ingeschakeld zodra u harder rijdt dan 20 kilometer per uur.

Deze functie kunt u natuurlijk weer uitschakelen, zodra u passagier bent. Ook als u in de trein zit, kunt u deze functie simpelweg uitschakelen.

Wat werkt er wel en niet bij deze functie?

Zodra u deze functie aan heeft staan, en u rijdt harder dan 20 kilometer per uur, zal u geen meldingen te zien krijgen. Wel kunt u bijvoorbeeld nog gebruikmaken van het navigatiesysteem op uw iPhone. Zodra u uw iPhone ingeschakeld houdt, is er vrijwel geen verschil met de normale ‘niet storen’ functie. Indien u uw iPhone vergrendelt, zult u geen meldingen krijgen maar vertelt de iPhone u wel navigatie-instructies.

Er is echter wel een duidelijk verschil met de normale ‘niet storen functie’. Indien u uw smartphone wilt unlocken, zult u moeten aangeven dat u niet meer aan het autorijden bent.

De volgende functies werken nog wel ‘gewoon’ wanneer u aan het autorijden bent:

  • Carplay (navigatie-instructies);
  • Muziek afspelen;
  • Favoriete contactpersonen kunnen u nog bereiken;
  • Urgente berichten kunnen nog doorkomen;
  • Flitsmeister-meldingen worden nog getoond;
  • Muziek- en podcasts-knoppen blijven nog actief.

PS: beschikt u niet over een iPhone? Vergelijk goedkope telefoons zonder abonnement.

Is niet storen tijdens het autorijden actief?

U kunt aan de hand van meerdere signalen zien of niet storen tijdens het autorijden op uw iPhone actief is. Zo krijgt u uiteraard geen meldingen meer, net als bij de normale niet storen modus. Ook ziet u een auto-icoontje in het bedieningspaneel. Daarmee weet u ook zeker dat deze actief is.

Help: ik heb geen iPhone?

Beschikt u niet over een iPhone, maar wilt u ook niet langer gebruikmaken van uw smartphone achter het stuur? Gelukkig heeft ook Samsung hier een ingebouwde app voor: In-Traffic. Deze app stuurt een reactie wanneer u aan het rijden bent. U kunt zelf kiezen voor een persoonlijke reactie. Ook kunt u de veilig rijden app van a.s.r. downloaden voor Android-toestellen. U kunt met behulp van deze app nog wel handsfree bellen en bovendien blijft uw navigatie ook nog gewoon werken.

Helemaal niet afgeleid worden? Schakel uw smartphone uit

Natuurlijk kunt u er ook gewoonweg voor kiezen dat u uw smartphone helemaal uitschakelt. Dan weet u zeker dat u niet nieuwsgierig wordt en kunt u zich ten alle tijden focussen op de weg.

PS: heeft u een voordelige autoverzekering?

Een ongeluk zit natuurlijk altijd in een klein hoekje. Uw smartphone hoeft niet eens de oorzaak te zijn. Als u onverhoopt terechtkomt in een ellendige situatie, is het wel zo fijn als u goed verzekerd bent. Om die reden kunt autoverzekeringen vergelijken via onze website. Regelmatig zijn er scherpe aanbiedingen beschikbaar, waardoor u goedkoop en goed verzekerd over de weg kan.