Minder energie verbruiken in de slaapkamer: 8 handige tips

0 Comments
Minder energie verbruiken in de slaapkamer

Wilt u ook graag minder energie verbruiken in de slaapkamer? Dan kunt u onze handige tips raadplegen! Ondanks dat er vaak maar weinig elektrische apparaten in de slaapkamer staan, kunt u toch nog veel besparen in deze ruimte. Lees onze tips!

1. Voorkom sluipverbruik in de slaapkamer

Minder energie verbruiken in de slaapkamer begint met het voorkomen van sluipverbruik. Zorg ervoor dat u niet onnodig uw opladers in de stopcontacten laat zitten. Ook als uw smartphone al helemaal vol zit, zullen deze opladers vooralsnog stroom verbruiken. Zelfs als uw smartphone niet gekoppeld zit aan de oplader, zal het zorgen voor stroomverbruik indien de oplader in het stopcontact zit. Voorkom sluipverbruik en haal de stekkers daarom uit het stopcontact, indien u uw oplader niet gebruikt.

2. Zorg voor schone lucht

Het is belangrijk dat u uw slaapkamer goed laat luchten. Zorg er daarom voor dat u regelmatig een raampje openzet. Dat kan natuurlijk prima wanneer u zich niet in deze kamer bevindt. Continu zorgen voor verse lucht is erg belangrijk voor uw gezondheid. Bovendien wordt verse lucht sneller warm. Dat heeft dus dubbelop voordelen.

3. Koop een vloerkleed

Het is erg fijn om een vloerkleed in uw slaapkamer te hebben. Als u in de ochtend wakker wordt, komt u direct op een zachte vloer terecht. U hoeft de verwarming dan ook niet direct aan te zetten en daarmee kunt u weer minder energie verbruiken in de slaapkamer. Ook kunt u uw koude voeten met een kruik verwarmen.

4. Schaf een kruik aan

Een kruik kunt u voor meerdere doeleinden gebruiken. Zo kunt u uw voeten ermee verwarmen, maar ook kunt u hiermee uw bed opwarmen. Dat is een goede oplossing als u het snel koud krijgt in bed. Het is immers veel voordeliger dan een verwarming op hoge temperaturen.

5. Dikkere deken

Heeft u het, ondanks de kruik, nog steeds koud in bed? Kies dan voor een extra dik deken. Deze geven meer warmte én dan hoeft u de verwarming niet al te hoog te zetten. Zodoende kunt u erg eenvoudig minder energie verbruiken in de slaapkamer.

6. Waterbed? Zet deze overdag uit

Heeft u een waterbed? Dan kunt u eenvoudig minder energie verbruiken in de slaapkamer door deze overdag uit te zetten. Daarmee bespaart u ontzettend veel stroom. Dat komt natuurlijk weer ten gunste van de energierekening.

7. Vervang gloeilampen door led lampen

Heeft u nog gloeilampen in uw slaapkamer? Dan is het raadzaam om deze te vervangen voor led lampen. Deze zijn niet alleen zuiniger, maar hebben ook nog eens een langere levensduur. Ook als uw gloeilampen niet defect zijn, is het raadzaam om deze te vervangen. Het zijn namelijk echte energievreters.

Verder is het belangrijk dat u het licht alleen aanzet wanneer u daadwerkelijk in deze ruimte bent. Het is natuurlijk onnodig om de ruimte te verlichten wanneer u hier niet aanwezig bent. Eventueel kunt u ook werken met een sensor. Het licht gaat automatisch uit wanneer u zich niet in deze ruimte bevindt.

8. Kies voor HR++ glas

HR++ glas houdt warmte binnen de slaapkamerdeuren. Beschikt u nog over enkel glas? Dan kunt u eenvoudig minder energie verbruiken in de slaapkamer door deze op korte termijn te vervangen. Dat is de investering dubbel en dwars waard.

Nóg meer geld besparen?

Wilt u graag nog meer energie besparen? Profiteer dan van onze energie acties! Er zijn inmiddels meer dan 40 verschillende energieleveranciers in Nederland. Zij gaan de concurrentie met elkaar aan. Veel energieleveranciers bieden daarom welkomstkortingen voor nieuwe klanten. Beschikt u momenteel over een contract met onbepaalde looptijd? Stap dan over van energieleverancier. Daarmee kunt u tot wel 400 euro op jaarbasis besparen. U kunt hier energie vergelijken.