Met het gezin en vrienden een accommodatie boeken mag dat?

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0

In verband met de verplichte afstand die gehouden dient te worden, vragen consumenten zich af of ze met het gezin en vrienden een accommodatie boeken mogen. In principe mag dat als het niet teveel personen betreft en moet het gezin en de vrienden een eigen slaapkamer en badkamer hebben. Op een camping dient men eigen sanitaire voorzieningen tot zijn beschikking te hebben. Als dit niet mogelijk is dan is het niet toegestaan op de camping te verblijven. Campings hebben wel allerlei aanpassingen verricht dus vraag de camping eigenaar expliciet naar de wijzigingen.

Met het gezin en vrienden een accommodatie boeken mag dat?

Vanaf volgende maand 1 juli zullen er meer versoepelingen in werking treden. Dus tot die tijd zijn campings en vakantieparken nog altijd gehouden aan strikte regels. Op de website van ANWB kan men bekijken welke campings voldoen aan geldende eisen. Maar eigenlijk alle Nederlandse campings voldoen wel aan de strikte eisen rondom Corona. Dus met het gezin en vrienden een accommodatie boeken mag wel maar volgens de voorwaarden.

Eigen sanitaire voorzieningen voor ieder huishouden

Wanneer je met het gezin en vrienden een accommodatie boeken wilt houdt dan rekening met de ruimte en het aantal personen. Zorg dat ieder gezin dus toegang heeft tot een eigen bad en slaapkamer en eigen toilet heeft. Op vakantieparken en campings worden er ook regels gehanteerd met betrekking tot het zwemmen. Zwembaden kunnen in bepaalde tijdsblokken geopend zijn. En er mogen maximaal 30 personen in het zwembad aanwezig zijn. Ook animatie teams houden rekening met de regels door hun animatie programma’s heerlijk in de buitenlucht te laten plaats hebben.

In het kort dus bij het boeken van een accommodatie:

  • Ieder gezin dient eigen sanitaire voorzieningen voor zich te hebben
  • Zwembaden zijn op gezette tijden open en voor een maximaal aantal personen
  • Voor restaurants moet er gereserveerd worden
  • Soepelere annuleringsvoorwaarden bij de meeste campings en vakantieparken: Vraag ernaar

Zwembad niet onbeperkt open en ook voor maximaal aantal personen

Check dus op je vakantiebestemming wanneer er naar het zwembad gegaan kan worden. Omdat anders de kans bestaat dat het zwembad gesloten is. Speelparadijzen en speeltuinen zijn toegankelijk voor kinderen niet voor de ouders. Zij kunnen op veilige afstand uiteraard de kinderen in de gaten houden, en anders is er wel iemand van de camping aanwezig die een oogje in het zeil houdt.

Maak tijdig een reservering voor het restaurant

Wat restaurants en eetgelegenheden betreft op je vakantiebestemming daar zullen ook de regels opgevolgd worden. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat het eten dat je besteld tot aan je accommodatie of standplaats wordt gebracht. En anders wordt er bij de horeca gelegenheid ook weer gevraagd om afstand te houden. En wordt er ook aangegeven bij restaurants hoe je reserveren kunt. In restaurants wordt er contactloos betaalt, en vaak is de menukaart online te bekijken. Desgewenst kan men dan zijn bestelling online of via een tablet doorgeven.

Een andere vakantie dan normaal het geval was

Het is dus passen en meten op vakantie maar het is te doen. Vele Nederlanders snakken dan ook naar vakantie. Logisch ook en Nederland zelf kent meer dan genoeg leuke plekken die niet eerder bezocht zijn. Het buitenland kent andere regels doe daar ook van tevoren onderzoek naar als je op vakantie wilt naar het buitenland. Vanaf juli 2020 wordt er weer gevlogen naar een aantal Europese bestemmingen. Houdt in die zin dan ook rekening met je reisverzekering en lees vooral goed de dekking en de voorwaarden erop na.

Als je alle voorwaarden doorgenomen hebt en zeker weten alles in kannen en kruiken denkt te krijgen dan kan het boeken van de zomervakantie of zelfs herfstvakantie beginnen. Aanbiedingen.com plaatst regelmatig vakantie aanbiedingen voor binnen en buitenland. Interesse in Nederlandse vakanties? Check Beerzebulten en beleef daar je vakantie eens. Of vakantiepark Dierenbos die verwelkomt ook maar wat graag vakantiegangers.

Review post aanbieding

Vertel je gedachten

Laat een reactie achter

12 + veertien =

Beste Aanbiedingen 2021 | Vergelijk & Bespaar
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0