LG Q7 review

0 Comments

LG heeft dit jaar verschillende smartphones op de markt gebracht. Een daarvan is de LG Q7. Dit toestel is een midrange smartphone en beschikt over een aantal goede kwaliteiten. Daarover vertellen we u graag meer in deze review.

Tip: op zoek naar een nieuw abonnement? Maak gebruik van onze telecomvergelijker!

Design

De LG Q7 beschikt over een fraai design. Het metalen frame van het toestel voelt stevig aan en ligt lekker in de hand. Er zijn geen scherpe randjes aanwezig, waardoor deze ook gemakkelijk in je broekzak glijdt. Het uiterlijk is niet echt premium, maar het blijft natuurlijk ook een midrange toestel. U betaalt immers niet de hoofdprijs voor deze smartphone.

Aan de voorzijde is een frontcamera en een speaker aanwezig. Er is geen inkeping aanwezig, zoals dat bij de voorganger wel het geval was. Aan de zijkant vindt u de volumeknoppen en de aan/uitknop. Alle knoppen voelen goed aan en daar hebben we niets over te klagen.

Het toestel is verder voorzien van een USB-C-aansluiting, een microfoon, een speaker en tot slot en koptelefooningang. De achterzijde bestaat voornamelijk uit glas en is voorzien van een (enkele) cameralens, een flitser en uiteraard een vingerafdrukscanner. Tot slot is het toestel ook nog eens water- en stofdicht. Ook is het toestel schokbestendig. Een stootje zal dus niet zomaar problemen opleveren.

Beeldscherm

Het toestel beschikt over een 5,5-inch scherm. Met een resolutie van 2160 bij 1080 pixels geniet u van Full HD+-resolutie. De LG Q7 is relatief compact, maar er is vooralsnog voldoende scherm. De schermranden zijn namelijk goed afgerond. Alhoewel de contrasten er niet altijd even goed uitzien, is het beeldscherm zeker redelijk. Helaas kan de schermhelderheid niet bijzonder veel worden aangepast. Dat is zeker een gemiste kans voor LG.

Hardware

Helaas springt de LG Q7 er niet bovenuit wat betreft de hardware. Deze valt zelfs enigszins tegen. Er zijn twee versies van de LG Q7: eentje met een Snapdragon 450 en eentje met een MT6750S octa-core-processor.  De MT6750S octa-core-processor is door LG uitgebracht in Europa. De chipset is erg matig.

Alhoewel de chipset matig is, kunt u vooralsnog wel een spelletje spelen op het toestel. Ook het wisselen tussen de verschillende apps werkt redelijk. Echt snel multitasken kan helaas niet. Dat is ook min of meer het probleem van de LG Q7. Als u op de overzichtsknop drukt, kan het dus best even voorkomen dat u eventjes kunt wachten.

Als u dus muziek wilt luisteren én tegelijkertijd op Facebook wilt kijken, kan dat dus nogal traag werken. Dat is dus zeker niet goed. Onder de motorkap wordt het toestel soms erg warm. Dat kan ook negatieve gevolgen hebben op de accuduur. Het is dus mogelijk geen toestel waar u jarenlang mee vooruit kunt.

Accu

Het toestel beschikt over een 3000 mAh accu. Dat zou op papier natuurlijk meer dan voldoende moeten zijn, maar helaas valt dat toch wel een beetje tegen. Het toestel is aan het einde van de dag vaak wel helemaal leeg. Gebruikt u uw smartphone voor veel zaken? Dan kan het handig zijn om de LG Q7 tussendoor af en toe op te laden. Er is een snellaadtechniek aanwezig, maar razendsnel is het nog niet: binnen twee uurtjes is het toestel helemaal vol.

Software

De LG Q7 maakt gebruik van Android 8.1 Oreo. Wel is hier een eigen variant op toegepast. De verschillen met de ‘echte’ Android 8.1 Oreo vallen gelukkig erg mee. Er is helaas wel bloatware aanwezig. Zo wordt onder andere Amazon automatisch geïnstalleerd op de smartphone. Ook LG SmartWorld en Safe Family zijn standaard apps. De uitstraling van de software ziet er daarentegen goed uit.

Over het algemeen werken de meeste apps goed op de software. Sommige applicaties zijn echter nog niet goed geoptimaliseerd. Zo wordt onder andere Instagram niet heel goed weergegeven.

Camera

De camera van de LG Q7 maakt verrassend goede foto’s. Er is slechts een enkele 13 megapixelcamera aanwezig, maar deze werkt naar behoren. De autofocus werkt lekker snel en als er voldoende daglicht is, maakt het toestel zeker fijne kiekjes. De frontcamera levert relatief goed werk en is voorzien van een schoonheidsfilter. Ook het filmen werkt prima. U kunt filmen in Full-HD en 30 frames per seconde. De algehele beeldkwaliteit scoort zeker een voldoende. Voor deze prijscategorie is dit gewoon prima.

Prijs LG Q7

U kunt de LG Q7 kopen voor 199 euro (prijspeil oktober 2018). Rond de release was het toestel veel duurder: zo’n 300 euro. De prijs is dus al flink gedaald. Enkele andere toestellen in deze prijsklasse zijn de Huawei P20 Lite, de LG G6 of de Motorola Moto G6 Plus.

Conclusie LG Q7

De LG Q7 is een voordelige smartphone, maar helaas maakt het toestel geen indruk. Concurrenten in deze prijscategorie leveren eigenlijk een betere smartphone. Wel is het fijn dat het toestel beschikt over Android 8.1 Oreo en het toestel wordt ge-update naar Pie. De hardware zorgt er helaas voor dat het toestel minder goed is. Anno 2018 is dat geen overbodige luxe meer. Ook wordt het toestel te snel warm.

De camera is dan wel weer goed voor zijn prijscategorie. Ook is het toestel stof- en waterdicht. Dat is wel een pluspunt.

Voordelen LG Q7

  • Prima design;
  • Ligt lekker in de hand;
  • Fraaie behuizing;
  • Draait op Android 8.1 en krijgt update naar Pie;
  • Prima camera voor deze prijsklasse.

Nadelen LG Q7

  • Toestel wordt te snel warm;
  • Flikkerend scherm;
  • Multitasken gaat tergend langzaam;
  • Matige accuduur.

Nieuw abonnement afsluiten?

Wilt u graag een nieuw abonnement afsluiten? Dan kunt u een abonnement GSM vergelijken via onze website. Via ons handige vergelijkingssysteem kunt u smartphones, providers en abonnementsvormen met elkaar vergelijken.