De LG G7 ThinQ: het nieuwste vlaggenschip van LG

0 Comments
LG G7 ThinQ

Deze week heeft LG haar nieuwste vlaggenschip onthuld: de LG G7 ThinQ. Het moderne toestel van het Zuid-Koreaanse merk heeft een aantal unieke features. In dit artikel leest u alles over dit prachtige nieuwe toestel.

Mobile World Congress

Tijdens de presentatie op het Mobile World Congress (MWC) kondigde LG het nieuwe toestel al aan. Men besteedde toen onder andere aandacht aan het beeldscherm, de dubbele camera en de hardware. Veel reviewers waren toen al erg onder de indruk van het verhaal. Is de LG G7 ThinQ ook echt zo goed?

Hoge schermhelderheid

Het nieuwe toestel is voorzien van een 6,1-inch lcd-display, met een schermresolutie van 3.120 bij 1.440 pixels. Net als de iPhone X heeft de LG G7 ThinQ een notch bovenin het scherm. De LG G7 ThinQ is niet voorzien van een OLED-paneel. Dat is op zich jammer, maar toch heeft het nieuwe toestel wel iets erg bijzonders. Daarmee onderscheidt het merk zich ditmaal ook echt van alle concurrenten.

De fabrikant heeft er namelijk voor gekozen om de schermhelderheid nog meer te kunnen verhogen met behulp van een brightness slider. Hoe fel de zon ook schijnt, u kunt ten alle tijden nog goed kijken naar het beeldscherm. Dat is wel erg uniek. De schermhelderheid kan worden opgehoogd naar 1.000 nits: hoe hoger dit getal is, des te minder last u heeft van de reflectie van het zonlicht. Als we dat vergelijken met bijvoorbeeld de iPhone 8 is dat slechts 625 nits. De S9 heeft circa 700 nits. LG onderscheidt zich daar dus flink mee. Houd er echter wel rekening mee dat het veel van de batterij vraagt.

Wel of geen notch?

Hierboven beschreven we het al: de LG G7 ThinQ is voorzien van een notch. Bent u daar toch niet zo’n liefhebber van? Geen probleem, want dan laat u het simpelweg verdwijnen. Via het instellingenmenu kunt u namelijk gemakkelijk aangeven dat u de notch weg wilt halen. De inkeping kunt u dan simpelweg geheel zwart maken. Het is dan net alsof de inham niet langer aanwezig is. Ook kunt u de schermranden eenvoudig aanpassen in datzelfde menu. Zo kunt u de schermranden veranderen van afgerond (standaard) naar vlak.

Water- en stofdicht

De nieuwe high-end smartphone van LG is waterdicht met een score van IP68. Dat wil zeggen dat u het toestel ongeveer een half uur lang onderwater kan houden bij een diepte van maximaal een meter (zoet water). U kunt het toestel dus ook letterlijk onder de kraan schoonmaken. Ook de speaker laat geen water door. Verder is het toestel volledig stofdicht.

Het is natuurlijk fijn dat een dergelijk toestel waterdicht is, maar waterschade valt vaak niet onder de garantie. Het materiaal kan op den duur slijten, waardoor het op den duur ook water zou kunnen toelaten in het toestel. Waterdicht klinkt een goede feature, en dat is het op zich ook, maar voorzichtigheid wordt zeker aangeraden.

Prima geluidskwaliteit

Laat de speaker maar thuis, want de LG G7 ThinQ is voorzien van prima geluidskwaliteit. Alhoewel het toestel slechts een speaker heeft, is het geluid ontzettend goed. De speaker aan de onderkant is namelijk omgebouwd tot een heuse Boombox Speaker. De binnenkant van de smartphone werkt daardoor als versterker. Het toestel is daarmee zeer luid en de bass kan verdubbeld worden met behulp van deze technologie.

De speaker biedt bovendien ondersteuning voor DTS:X. Dat zorgt voor een bijzondere ervaring, waarmee geluidstrillingen driedimensionaal door de kamer kunnen bewegen. LG is voorloper met deze technologie, want het merk is namelijk de eerste die deze technologie verwerkt in een smartphone.

De LG G7 ThinQ heeft ook nog gewoon een 3.5mm audio jack. Daar waar die erg gemist wordt bij de nieuwste generaties iPhones, heeft LG deze nog steeds op het toestel.

Vision AI

Ook de camera heeft een aantal bijzondere functies. Zo maakt de camera gebruik van kunstmatige intelligentie. Het kan 18 verschillende scènes herkennen, variërend van landschap, huisdieren, eten en noem maar op. Dit staat bekend als de Vision AI.

De camera past de instellingen automatisch aan op basis van het scenario. Maakt u een foto van uw sushi tijdens het uiteten? Dan zorgt de camera automatisch voor de juiste instellingen.

Portretmodus voor- en achterkant

Veel smartphones van tegenwoordig hebben al een dergelijke portretmodus. Dat is op zich dus niets nieuws, maar de LG G7 ThinQ biedt de mogelijkheid om te schieten in portretmodus met zowel de primaire als secundaire camera. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de depth map (dieptekaart). U kunt zelf een blur toevoegen en dat werkt gelukkig erg gemakkelijk.

Google Assistant

Google Assistant komt steeds vaker voor op Android smartphones. De LG G7 ThinQ heeft zelfs een speciale knop op de zijkant. Daarmee kunt u de assistent van Google gemakkelijk activeren. U kunt er echter ook voor kiezen om de homeknop in te houden. Ook dan start Google Assistant. Tot slot kunt u Google Assistant zelfs uit slaapstand halen door haar te wekken met uw stem.

De digitale spraakassistent werkt net als Siri van Apple. U kunt onder andere vragen om iemand te bellen of u kunt een bepaalde app laten openen door uw persoonlijke assistent.

Releasedatum LG G7 ThinQ

De LG G7 ThinQ is een ontzettend fijn toestel en we verwachten ook dat dit toestel aardig goed gaat scoren op de Nederlandse markt. Wel moet het toestel natuurlijk serieus rekening houden met concurrente smartphones, waaronder de OnePlus 6. Het is echter nog niet precies bekend wanneer het toestel wordt vrijgegeven in Europa. De adviesprijs is tevens nog niet bekend, maar naar verwachting zal het toestel zo’n 849 euro gaan kosten. Dat bedrag is gelijk aan de Samsung Galaxy S9 Plus. Zodra het toestel er is, kunt u natuurlijk smartphones vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem.