Leukste restaurants in Sanur

0 Comments

Deze zomer zijn wij afgereisd naar Bali en zijn wij op zoek gegaan naar de leukste restaurants in Sanur. Dit vakantiegebied is razend populair onder Nederlanders, Duitsers en Australiërs. Sanur staat voornamelijk te boek als een toeristische badplaats en dat is dan ook wel te merken aan de grote keuze aan restaurants, of Warungs zoals ze daar genoemd worden. Waar de meeste toeristen kiezen voor de grootschalige en dure restaurantje, zijn wij op zoek gegaan naar de echte pareltjes!

BabyMonkeys

Het restaurant BabyMonkeys beschikt slechts over acht tafels en springt direct in het oog. Alle tafels en stoelen hebben verschillende en felle kleuren, om de gasten heen hangen allerlei gekke schilderijen en quotes. Maar bij BabyMonkeys staat het eten om de eerste plek, allemaal tegen eerlijke prijzen. Geniet van onze favoriet ‘Chicken Redang’ voor een prijs van nog geen drie euro, maar ook de visgerechten en de saté zullen zeker niet teleurstellen. Voor de gezelligheid, gastvrijheid en bovenal heerlijke gerechten raden wij Warung BabyMonkeys zeker aan.

Massimo

Geloof het of niet, maar het drukste en populairste restaurant van Sanur kent een Italiaanse keuken. Het restaurant Massimo is opgericht door een echte Italiaan uit Lecce en dat is duidelijk te merken in het design en vooral de gerechten. Voor een bedrag van om en nabij de zes euro kan jij een pizza of een pasta bestellen. Massimo kent een zeer ruime keuze aan gerechten. Bij Massimo kan je ook terecht voor een ijsje in de ijssalon, waar je voor 1,60 euro al een mooie hoeveelheid ijs krijgt. Let op, dit is één van de weinig restaurants in Sanur waar het slim is om te reserveren.

Warung Anna

In het zijstraat in Sanur is het kleine Warung Anna te vinden, een restaurant dat plaats kan bieden aan acht tafels. De bediening bestaat uit slechts één persoon, de eigenares, die overigens ook een woordje Nederlands spreekt. Warung Anna is in vergelijking met andere restaurants in de buurt erg goedkoop, alleen niet heel sfeervol. De gerechten zijn daarentegen wel erg smakelijk, wij raden hier zeker de kip gerechten en de saté aan. Voor een bedrag van acht euro kan jij hier met twee personen dineren en dat is inclusief een voorgerecht. Probeer zeker de loempia’s even uit!

Little Bird

Het restaurant Little Bird is misschien wel het gezelligste van Sanur. De eigenaar heeft meerdere restaurants in dit gebied die met dezelfde kaart werken, waaronder Warung Cocunut Tree. Het bijzondere aan Little Bird is vooral de live muziek, drie dagen in de week worden de grootste hits ter gehore gebracht. Geniet bij Little Bird van heerlijke curry’s met rijst, bamigerechten en fruitsappen. Naast een diner kan er ook ontbeten en geluncht worden bij Little Bird.