Leuke activiteiten tijdens je vakantie op Aruba

0 Comments

Wil jij gaan genieten van subtropische temperaturen, prachtige zandstranden, mooie golfbanen en watersporten? Dan is Aruba de vakantiebestemming voor jou. Aruba is onderdeel van de Kleine Antillen en is qua grote te vergelijken met Texel. Ga golfen, snorkelen, duiken of kom volledig tot rust op één van de parelwitte stranden.

Aruba is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders en dit komt onder andere door de luxe hotels die op dit eiland te vinden zijn. Maak een verfrissende duik in de Caribische zee of kies voor een boottocht langs de prachtige kust van Aruba. Wij kunnen verzekeren dat het een onvergetelijke vakantie zal gaan worden.

Activiteiten

Aruba is misschien geen groot eiland, er is wel meer dan voldoende te beleven voor elke bezoeker. Hieronder hebben wij enkele geweldige activiteiten genoteerd voor de vakantiegangers:

Oranjestad

De hoofdstad van dit eiland is Oranjestad, waar veel terrassen en leuke winkeltjes zijn te vinden. Daarnaast kan er in de avonduurtjes genoten worden van het uitgaansleven, bijvoorbeeld in één van de disco’s. Waag een gokje in het casino of struin door de straatjes van Aruba. Er is voor elke leeftijd wel wat te doen in deze mooie stad.

Nationaal Park Arikok

De natuurliefhebber komt op Aruba goed tot zijn recht, zeker wanneer er een uitstapje zal worden gemaakt naar het Nationaal Park Arikok. Dit park beslaat ruim een vijfde van het totale eiland. Bekijk de kleurrijke flora en ga op zoek naar de inheemse dieren die hier voorkomen, waaronder de Arubaanse Prikishi en de Shoco. Het is ook een aanrader om een kijkje te nemen in één van de druipsteengrotten in het Nationaal Park Arikok.

Tour in een jeep

Als jij gek bent op actie dan raden wij een tour in een jeep aan. De zogenaamde Jeep Tour kan op het eiland worden geboekt en brengt je langs de mooiste natuurgebieden op Aruba. Daarnaast zal er een tocht worden gemaakt langs de noordkust van het eiland.

Reizen door Aruba

Het is slim om op Aruba gebruik te maken van het openbaar vervoer. Er kan gemakkelijk over het eiland worden gereisd met één van de vele bussen. Deze brengen jou naar het populaire Palm Beach, Oranjestad of één van de andere hoogtepunten op Aruba. Er kan ook altijd een taxi worden genomen, maar dit zal een stuk prijziger zijn.