Kostengrens NHG stijgt in 2020 naar 310.000 euro

0 Comments
kostengrens nhg

Met behulp van de Nationale Hypotheek Garantie hebben huizenbezitters extra garantie bij het afsluiten van een hypotheek. Vooral starters vinden dit stukje extra zekerheid erg belangrijk. Een eerste huis kopen is natuurlijk spannend en de NHG biedt meer zekerheid. Er is in ieder goed nieuws voor mensen die een woning willen kopen. De kostengrens van de NHG stijgt in 2020 namelijk naar 310.000 euro.

Kostengrens NHG naar 310.000 euro

In 2019 kon je nog een hypotheek met NHG afsluiten bij een aankoop van een woning tot 290.000 euro. Deze kostengrens van de NHG wordt berekend op basis van de gemiddelde koopsommen van de aangekochte woningen in de maanden juni, juli en augustus van het jaar daarvoor. De aankoopprijzen zijn in de laatste jaren flink gestegen, waardoor de NHG kostengrens dus ook omhooggaat.

Wat is de NHG?

De NHG is de Nationale Hypotheek Garantie. Deze instantie helpt je als je niet langer je hypotheek kunt betalen. Indien je je woning gedwongen dient te verkopen kan de NHG inspringen. Zij kunnen de restschuld dan van je overnemen. Dit wordt dan namelijk betaald door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning. Kun je de hypotheeklast niet zelf meer voldoen vanwege een ongeval, een scheiding of misschien werkloosheid? Ook dan kan de NHG je mogelijk helpen. Met behulp van een aanvullende lening kun je dan je woonlasten vooralsnog betalen. De bank vindt dat natuurlijk ook interessant en daarom geven veel banken jou ook korting op je hypotheek als je kiest voor een hypotheek met NHG. Het risico voor de bank is immers minder.

Hypotheken vergelijken?

Wil je graag een nieuwe woning kopen? Dan kun je hier hypotheken vergelijken. In het overzicht kun je aangeven wat voor jou belangrijk is. Goed vergelijken is verstandig, omdat er meerdere instellingen zijn met verschillende voorwaarden. Online vergelijken zorgt ervoor dat je inzicht krijgt op die instellingen en die voorwaarden. Zo betaal je niet te veel voor deze hoge investering.

Sponsored Ads

Power.nl website om te vergelijken en te besparen op energie, internet, tv, telefonie, verzekeringen en meer. Kijk op Power.nl voor meer informatie.