Kan ik mijn iPhone opladen met een iPad-adapter?

0 Comments
Kan ik mijn iPhone opladen met een iPad-adapter

Zoals velen wel weten heeft de iPhone een andere oplader dan de iPad. Een iPad heeft namelijk een 12-Watt adapter. Een iPhone heeft daarentegen een 5-Watt adapter. Kan ik mijn iPhone ook opladen met een iPad-adapter? Of is dit juist schadelijk voor mijn smartphone? Of laadt mijn smartphone daar zelfs sneller door op? Dit artikel geeft helderheid.

De adapter

Op iedere adapter kunt u lezen hoeveel spanning (in Volt) het levert. Dat staat er namelijk op beschreven. Op de iPhone staat omschreven welke stroomsterkte er nodig is om de accu te kunnen opladen. Indien er een adapter is met een te hoge spanning, kan dat schade aanrichten aan een willekeurig apparaat. De spanning is echter 5 Volt standaard. Dat levert dus voor zowel de iPhone als de iPad geen problemen op.

Hoeveel een apparaat precies aankan, is afhankelijk van de accu en elektronica binnenin het apparaat. De iPad of iPhone bepaalt zelfstandig hoeveel stroom er nodig is. Dat verschilt ook per toestel. Zo kunnen nieuwere modellen een hogere stroomsterkte gebruiken. Deze toestellen kunnen daarmee ook sneller opladen. Opladen is daarmee altijd veilig.

Kan ik mijn iPhone opladen met een iPad-adapter?

U kunt geen schade aanrichten, indien u uw iPhone oplaadt met een iPad-adapter. Het is zelfs zo dat u de nieuwste iPhones sneller oplaadt met een iPad-adapter. De oudere smartphones kunnen namelijk alleen op een ‘normale snelheid’ worden opgeladen. De nieuwere iPhones kunnen echter hogere stroomsterktes aan. Daarmee kunt u dus ook sneller opladen.

Als uw iPhone een hogere stroomsterkte namelijk niet aankan, zal uw iPhone dat simpelweg niet toelaten. Daarmee kan de accu van het toestel ook geen schade oplopen.

Beschikt u over een vrij nieuwe iPhone? Dan kunt u er ook voor kiezen om een 12-Watt adapter te kopen, indien u graag een extra lader wilt kopen. Daarmee zal uw iPhone immers sneller opladen.

Nieuwe iPhone kopen?

Als u een nieuwe iPhone kopen gaat, krijgt u altijd standaard een 5-Watt adapter meegeleverd. Bent u wel toe aan een nieuw toestel? Start dan direct met mobiele telefoons vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem.