Kan ik mijn auto verzekeren in het weekend?

0 Comments
Kan ik mijn auto verzekeren in het weekend

Het is natuurlijk altijd leuk als u een nieuwe auto wilt gaan kopen. De zoektocht kan dan natuurlijk vrij uitgebreid zijn, maar als u de auto dan eenmaal heeft was dat de zoektocht zeker waard. De meeste autodealers sluiten om 18.00 uur de deuren. Soms blijven zij op donderdagavond nog wel iets langer open. Wat nou als een auto hebt gekocht van een particulier op zaterdag? Kunt u uw auto verzekeren in het weekend? U leest het in dit artikel.

Auto verzekeren in het weekend

Uw auto verzekeren in het weekend is gelukkig goed mogelijk. Immers kunt u uw autoverzekering namelijk gewoon afsluiten! Dat is dus 24 uur per dag en 7 dagen per week. Ook op feestdagen kunt u uw auto verzekeren. U kunt hier autoverzekeringen vergelijken en vervolgens kunt u binnen slechts enkele minuten de weg op.

Kies de beste verzekering

Er zijn talloze autoverzekeraars in Nederland. Soms is het nog even lastig om de juiste verzekeraar uit te kiezen. Immers moet deze wel bij u passen en moeten de (polis)voorwaarden duidelijk zijn. Via onze website bieden we u daarom graag een helder overzicht met de verschillende autoverzekeraars. Op basis daarvan kunt u natuurlijk geheel zelf de keuze maken. Uw nieuwe auto verzekeren in het weekend duurt slechts enkele minuutjes.

Van tevoren regelen

Weet u al dat u straks een nieuwe auto gaat ophalen? Dan kunt u uw verzekering al van tevoren aanvragen. Daarvoor heeft u wel de meldcode en het kenteken van de auto nodig. Uiteraard kunt u dit opvragen bij de dealer, waar u uw auto wilt kopen.

Voorlopig dekking

In de meeste gevallen kunt u uw autoverzekering gemakkelijk afsluiten. Wel betreft het dan nog een voorlopige dekking. Binnen vijf werkdagen hoort u pas of de aanvraag daadwerkelijk geaccepteerd is. Tot de tijd dat u rijdt, heeft u nog een tijdelijke dekking. Het kan dus ook zijn dat uw aanvraag wordt afgewezen. Het is dus belangrijk om daar rekening mee te houden. In de praktijk komt dat gelukkig niet zoveel voor.

Een nieuwe autoverzekering afsluiten?

Wilt u graag uw auto verzekeren in het weekend? Dan kan dit dus gelukkig op ieder moment. Daarvoor kunt u simpelweg autoverzekeringen vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. De verzekeraar met de beste score staat bovenaan.