Kabinet belooft lagere energierekening 2020, maar kan dit wel?

Besparen

Reacties uitgeschakeld voor Kabinet belooft lagere energierekening 2020, maar kan dit wel?

energierekening 2020

Dit jaar beloofde het kabinet een lagere energierekening. Toch bleek dat de energierekening veel hoger uitviel. Huishoudens waren gemiddeld 334 euro meer kwijt op de eindafrekening. Het kabinet beloofde daarop dat de energierekening 2020 wel flink omlaag zou gaan, maar kan dat eigenlijk wel? Volgens het Michiel Spanjers is dat een behoorlijke opgave.

Kabinet en verouderde cijfers

Het kabinet heeft gerekend met verouderde cijfers, waardoor het leek alsof de energierekening van dit jaar flink omlaag zou gaan. Toch bleek de rekening voor de consument te stijgen. In januari werd dit nog afgedaan als bangmakerij, maar in de februari bleek uit cijfers van het CBS dat dit wel degelijk klopte. Het kabinet bood haar excuses aan en beloofde om de energierekening 2020 wel lager uit zou vallen.

Energierekening 2020 lager? Dat is een flinke opgave

Premier Mark Rutte en de minister van Economische Zaken, Eric Wiebes, beloofde dat de energierekening 2020 wel lager zou worden. In het weekblad Fiscaal Recht geeft Michiel Spanjers aan dat dit een moeilijke opgave gaat worden. Er is volgens Spanjers namelijk een gat van 300 miljoen euro die dan gevuld moet worden. Daarmee zal er dus ergens anders op moeten worden bezuinigd. Volgens de fiscalist wordt dat een moeilijke taak.

Bespaar op je energierekening 2020

Wil je er verzekerd van zijn dat je bespaard op je energierekening 2020? Zorg er dan voor dat je onze energievergelijker raadpleegt. Je kunt via onze website namelijk gratis energie vergelijken. Hier kun je profiteren van talloze scherpe energie acties en scherpe aanbiedingen. Op die manier kun je gegarandeerd besparen indien je beschikt over een contract met onbepaalde looptijd. Wacht daarom niet langer en maak de overstap vandaag nog. Met een overstap kun je namelijk tot wel 500 euro op jaarbasis besparen en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag.