Kabel

Kabel internet biedt toegang tot het internet via kabeltelevisienetwerken. Internet via de kabel wordt in Nederland al sinds 1995 aangeboden door telecomaanbieders. Toentertijd betaalde men nog per verbruik, maar tegenwoordig kunt u uiteraard abonnementen afsluiten. Met behulp van de onderstaande vergelijkingstool kunt u diverse kabelaanbieders met elkaar vergelijken. Tot op de dag van vandaag is de kabel nog steeds de meest populaire vorm van internetaansluiting. Kabel internet vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.

Doe de postcodecheck

Als u kabel internet vergelijken wilt, zult u uw postcode moeten invoeren. Op basis van uw woonadres gaat de vergelijkingstool voor u aan de slag. De beschikbaarheid verschilt per regio. Zo zijn bepaalde providers alleen beschikbaar in een bepaalde regio. Dat is dan ook de reden dat u de postcodecheck moet volgen. Uw gegevens worden allemaal veilig verstuurd via een SSL-certificaat. Dat betekent dat derden niet inzage kunnen krijgen op uw ingevoerde gegevens in de vergelijkingstool.

Welke kabelaanbieders zijn er in Nederland?

In Nederland heeft u keuze uit diverse kabelaanbieders. De grootste aanbieder is Ziggo. Enkele kleinere providers zijn Zeelandnet en Caiway. De verschillende kabelaanbieders leveren internet, tv en bellen alleen binnen bepaalde regio’s.

Verplicht tv-abonnement

Van oudsher zijn kabelaanbieders analoge tv-aanbieders. Dat betekent dat u televisie ook verplicht dient af te nemen. U hebt daarvoor een kastje nodig, zodat u op verschillende plekken in huis analoog televisie kunt kijken.

Kwaliteit van kabel internet, televisie en telefonie

Als u kabel internet vergelijken gaat, kunt u genieten van een prima kwaliteit. De kabelaanbieders bieden vaak ook nog extra diensten aan, waaronder films huren of uitzending gemist. U kunt gemakkelijk zappen van kanaal naar kanaal wat doorgaans ook sneller gaat dan wanneer u kiest voor een abonnement met ADSL.

Welke internetsnelheid kan er behaald worden?

Kabelaanbieders behalen steeds hogere snelheden. De snelste abonnementen kunnen meer dan 200 Mb per seconde bereiken. De up- en downloadsnelheden zijn in de laatste jaren dan ook flink verhoogd.

kabel internet vergelijken

Wat zijn de voordelen van kabel internet?

Kabel internet kent vele voordelen, waaronder:

  • Hoge up- en downloadsnelheden;
  • Meer diensten vanwege de hoge brandbreedte
  • Televisie verbruikt geen brandbreedte
  • Zappen gaat erg snel

Wat zijn de nadelen van kabel internet?

Uiteraard kent deze internetvorm ook nog een aantal nadelen, namelijk:

  • Verplichte afname van televisie, vanwege het tv-signaal
  • Het is duurder dan ADSL
  • Beperkte keuze uit kabelaanbieders

Welke extra diensten kan ik afnemen?

Als u kabel internet vergelijken gaat, heeft u nog keuze uit verschillende extra’s. Zo kunt u naast de reguliere zenders ook nog kiezen voor onder andere uitzending gemist of opnemen. Standaard kunt u al meerdere televisies aansluiten op het netwerk.

Kabel vs. ADSL

Als u kabel met ADSL vergelijkt, zult u merken dat internet via de kabel veel hogere snelheden behaalt. Indien u internetsnelheid belangrijk vindt, is het raadzaam om dit pakket te overwegen. Als u echter op zoek bent naar razendsnel internet, waarbij u net zo snel kan uploaden als downloaden is het raadzaam om te kijken naar glasvezelinternet. Dat is nog sneller.

Kabel vs. glasvezel

Glasvezel is, in tegenstelling tot kabel, een open netwerk. U heeft dus doorgaans een ruimere keuze, indien glasvezelinternet al beschikbaar is in uw woonplaats. Ook de internetsnelheid van glasvezel vele malen hoger. Vooral de uploadsnelheid is fors hoger. Echter zijn deze pakketten nóg duurder dan kabel, dus houd wel rekening met de relatief hoge kosten van het pakket.

Wat past bij u?

Als u kiest voor de middenmotor, is kabel internet vergelijken een verstandige keuze. Heeft u minder budget? Dan kunt u wellicht beter kiezen voor ADSL. Als u veel budget heeft en u wilt een goede internetsnelheid, moet glasvezelinternet voor u de keuze zijn. Afhankelijk van uw wensen en behoeften kunt u hier uit een keuze maken.

Hoe kan ik overstappen?

Het overstappen naar een andere provider is in de loop der jaren steeds gemakkelijker geworden. U kunt tegenwoordig namelijk alles gemakkelijk online afsluiten en de meeste grotere aanbieders hebben een overstapservice. Zodoende kunt u naadloos overstappen naar een nieuwe aanbieder. Indien uw nieuwe provider dat niet aanbiedt, kunt u uw abonnement zelf opzeggen. Dat kan met behulp van een opzeggingsbrief.

Wanneer kan ik overstappen?

Doorgaans hebben de meest contracten een looptijd van één of twee jaar. Na deze periode kunt u overstappen. Bekijk wanneer u uw contract heeft afgesloten en hierop kunt u ook vinden tot wanneer uw huidige contract doorloopt. Houd echter nog wel rekening met de opzegtermijn. Indien u verhuist naar een ander adres, waar u huidige provider niet kan leveren, kunt u altijd uw contract opzeggen.

Nummerbehoud van uw telefoon

Indien u ook kiest voor een telefoonabonnement, eventueel in de vorm van een alles in 1 pakket, kunt u doorgaans uw huidige nummer behouden bij uw nieuwe provider. Bij het afsluiten van het pakket kunt u dat aangeven. Uw nieuwe provider regelt de rest.

Onafhankelijk kabel internet vergelijken

Met behulp van onze handige vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel diverse aanbieders met elkaar vergelijken. U kunt hierbij gebruik maken van de verschillende beschikbare filters. Zo kunt u bijvoorbeeld filteren op alles in één, internet en televisie of internet. Internet + bellen is ook een optie in de vergelijkingstool, maar dan betreft het geen kabel internet. Zoals hierboven al vermeld staat, dient u namelijk verplicht televisie af te nemen bij dit type abonnement. Daarnaast kunt u ook nog gebruik maken van andere filters, waaronder uw voorkeur voor het internet, uw voorkeur voor bellen, uw voorkeur in aanbieder of uw televisieopties. Zo kunt u een pakket samenstellen dat goed bij u past.

Hulp nodig?

Wilt u graag een nieuw abonnement afsluiten, maar heeft u nog enkele vragen over kabel internet vergelijken? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier op onze contactpagina. Onze klantenservice is doordeweeks bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur en helpt u graag met al uw vragen. Komt u ergens niet uit? Mail ons gerust!

Schrijf een review