Jouw oude smartphone recyclen? Zeven ideeën!

0 Comments
oude smartphone

Eens in de zoveel tijd kies je natuurlijk graag voor een nieuwe telefoon. Je oude smartphone komt dan maar in de lade te liggen en je doet er vaak niets meer mee. Toch kun je nog voldoende dingen doen met jouw oude telefoon. In dit artikel vertellen we je over zeven ideeën die je zou kunnen toepassen.

Gebruik je oude smartphone als afstandsbediening

Heb je reeds een nieuwe telefoon gekocht? Je kunt je oude smartphone gebruiken als afstandsbediening. Als je een Chromecast, Apple tv of een ander apparaatje hebt kun je je telefoon exclusief gebruiken als afstandsbediening. Je kunt dan gemakkelijk wisselen van zender en het kan fungeren als Netflix-afstandsbediening. Een all-in afstandsbediening dus!

Gebruik je oude smartphone als fotolijstje

Heb je altijd al graag een digitaal fotolijstje willen hebben? Dit is je kans! Je kunt je oude smartphone namelijk ook gewoon gebruiken als digitaal fotolijstje. Misschien staat deze telefoon ook nog wel boordevol leuke foto’s en anders kun je het er vooralsnog gemakkelijk opzetten. Google Foto’s is overigens ook een handige app voor het bewaren van je foto’s op meerdere apparaten.

Gebruik je oude smartphone als beveiligingscamera

Als je niet thuis bent is het natuurlijk wel zo fijn als je wel in je huis kunt kijken. Daarvoor kun je een IP-camera kopen, maar je kunt natuurlijk ook je oude smartphone gebruiken. Hier zijn handige apps voor, zoals bijvoorbeeld Alfred Home Security Surveillance. Je downloadt de app, je hangt de smartphone op een goede plek neer en je kunt je telefoon gebruiken als camera. Eventueel kun je de telefoon ook op de babykamer plaatsen. Dat is handig als je kindje ligt te slapen en je wilt graag een oogje in het zeil houden.

De eerdergenoemde app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-toestellen. Je kunt inloggen op je Google-account en je verbindt de app vervolgens met het Wi-Fi netwerk. Als er beweging is krijg je een melding op je huidige telefoon.

Gebruik je oude smartphone als keukenscherm

Vind je het ook zo leuk om te koken, maar vind je receptenboeken een beetje ouderwets? Dan kun je je oude smartphone natuurlijk gebruiken als keukenscherm en receptenboek. Online kun je natuurlijk talloze recepten vinden en er zijn natuurlijk ook meer dan genoeg apps beschikbaar waar je recepten in kunt vinden.

Gebruik je oude smartphone als EarthCam

Je kunt je oude smartphone ook omtoveren tot een live webcam. Dat kan met de app EarthCam. Je kunt ook andere camera’s bekijken. Zo kan je bijvoorbeeld een kijkje nemen in de natuur, maar je kunt ook een specifieke camera op de wereldkaart selecteren. Er valt in ieder geval meer dan genoeg te zien en dat kan natuurlijk reuze-interessant zijn.

Steun de wetenschap

Heb je een oude Android-smartphone die je niet meer gebruik en wil je de wetenschap graag steunen? Dan kun je de app BOINC downloaden. Onderzoekers kunnen gebruikmaken van de rekenkracht van jouw telefoon voor hun projecten. Je hoeft verder zelf niets te doen, maar met je oude smartphone kun je zodoende dus wel een steentje bijdragen. De app is alleen beschikbaar voor Android.

Geef hem weg aan goed doel

Je hoeft je oude smartphone natuurlijk niet te houden. Je kunt het toestel natuurlijk ook gewoon weggeven als je deze toch niet meer gebruikt. Er zijn verscheidene goede doelen waaraan je je telefoon kunt weggeven. Iemand ermee blij maken kan natuurlijk geen kwaad.

Nieuwe smartphone uitkiezen?

Wil je graag een nieuwe smartphone uitkiezen? Er zijn verscheidene smartphones en providers waar je uit kunt kiezen. Met behulp van onze telecomvergelijker kun je gemakkelijk en snel een nieuwe smartphone vergelijken en uitkiezen. Hierbij kun je ook filteren op verschillende zaken. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven hoeveel belminuten en data je nodig hebt. Op basis van jouw invoer staat de beste deal bovenaan.