Jonge starters verlaten de steden

0 Comments
Jonge starters verlaten de steden

Steeds meer jonge starters kiezen ervoor om buiten de steden te wonen. Voor veel van hen is het namelijk niet betaalbaar. De woningen in de grotere steden zijn namelijk steeds duurder geworden, waardoor jongeren steeds meer zijn aangewezen op woningen in kleine steden of dorpen. Vooral de vrijgezelle starter verlaat de stad.

Uit onderzoek van de ING is naar voren gekomen dat steeds meer starters de grote steden verlaten. Een vrijgezelle starter kan gemiddeld 150.000 euro financieren. Echter ligt slechts zeven procent van het totale aanbod aan woningen onder die prijs. Het is daarom voor starters erg lastig om een huis te kopen in een leuke stad. Starters die wel met zijn tweeën zijn, kunnen zo’n 230.000 euro besteden. Dat is circa 26 procent van het totale woningaanbod in Nederland.

Buiten de steden is het betaalbaarder

Net buiten de stad is het toch nog iets betaalbaarder voor starters. De betaalbare woningen staan namelijk alleen buiten de grootste 25 steden in Nederland. Wilt u als starter toch in een redelijk stad wonen? Dan kunt u het beste kiezen voor Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Dordrecht of Enschede. Deze steden zijn nog relatief betaalbaar, zo blijkt uit het onderzoek. Rotterdam en Den Haag zijn het goedkoopste van de grote vier steden. Echter is dat vaak voor starters niet haalbaar. Steeds meer jongeren moeten hun handjes ophouden bij ouders, omdat de woningmarkt erg lastig te betreden is als starter.

Hypotheek vergelijken?

Wilt u graag weten wat u kunt betalen? Start dan direct met hypotheken en bekijk wat u kunt lenen. U kunt ontzettend gemakkelijk verschillende offertes opvragen: start hier direct met hypotheken vergelijken. Dat werkt ontzettend gemakkelijk. U geeft simpelweg aan wat voor type hypotheek u wilt en u kunt direct beginnen met het vergelijken. Alle informatie wordt alleen verstrekt aan de hypotheekverstrekker waar u een hypotheek aanvraagt. Wij bewaren uw gegevens niet op onze servers. We respecteren uw privacy!