Is het tijd voor een nieuw energiecontract?

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0

Is het tijd voor een nieuw energiecontract omdat de jouwe bijna afloopt? Check dan Aanbiedingen.com voor vele energie deals. Een energiecontract kiezen is geen ingewikkeld karwei. Want als jij gebruik maakt van een energievergelijker zie je binnen mum van tijd wie de goedkoopste is voor jouw adres. Uiteraard is het handig om ook jouw historische verbruik in te vullen. Dan weet je pas echt wie de goedkoopste energiedeal heeft.

Is het tijd voor een nieuw energiecontract?

Je kunt het natuurlijk ook vergelijken zonder jouw verbruik maar dan wordt er uitgegaan van een schatting. Als je onderweg bent en een energiedeal ziet en je weet je verbruik niet, dan is een vergelijking maken wel handig. Maar maak de keuze pas definitief als je ook echt met jouw verbruik hebt vergeleken. Alleen dan weet je ook hoeveel jij gaat betalen aan een eventuele nieuwe energieleverancier. Niets is vervelender als je wordt opgescheept met een hogere jaarafrekening.

Gaat jouw verbruik omhoog door thuiswerken?

Dit kan natuurlijk ook gebeuren als je onverhoopt meer hebt verbruikt dan je in eerste instantie dacht. Maar het komt ook wel voor dat mensen overstappen met een onjuist verbruik. De energieleverancier kijkt naar het historische verbruik en baseert daarop jouw voorschotbedrag. Zorg er dus voor dat deze klopt als je overstapt. Dit vind je op je laatste jaarafrekening. Hier kun je dan zien hoeveel jij het voorgaande jaar aan energie en gas hebt verbruikt.

Moest je meer thuiswerken de afgelopen weken? Dan kan het zijn dat je stroomverbruik hoger is. Houdt daar alvast rekening mee door dan ook je voorschot een beetje te verhogen. Dit doe je via je online pagina bij de energieleverancier. Op die manier anticipeer je alvast op een hogere jaarafrekening. Als je je voorschot iets hoger zet dan hoef je ook niet schrikbarend veel bij te betalen. Het is natuurlijk even een verrassing om te bekijken hoeveel jij meer hebt verbruikt als je thuis hebt gewerkt en misschien nog steeds wel doet.

Verhoog van tevoren jouw voorschot om verrassingen te voorkomen

In dat geval raden wij dan aan om het voorschot met een tientje of twee te verhogen. Dat klinkt misschien raar, maar dan zit je ook niet met de gebakken peren aan het eind van het jaar. Je kunt natuurlijk ook overstappen en daarna direct je voorschot verhogen. Zorg dan eerst dat je een goedkopere energieleverancier vind en dan pas het voorschot verhoogt. Dan is de kans ook groot dat je niks hoeft bij te betalen. Je stapte immers over met een overstapkorting.

Nu ligt de stroomprijs echt niet hoog, kiezen voor een andere stroomprijs is juist aan te raden. Want stroom is momenteel goedkoper dan ooit. Energiebedrijven stunten weer met nieuwe aanbiedingen om nieuwe klanten te krijgen. Doe daar jouw voordeel mee en zoek daaruit de goedkoopste energiedeal.

Review post aanbieding

Vertel je gedachten

Laat een reactie achter

2 × 3 =

Aanbiedingen.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0