Is de vaste telefoon nog steeds nodig?

0 Comments
vaste telefoon

Er zijn veel mensen die kiezen voor een internet + tv pakket, maar er zijn ook nog voldoende mensen die kiezen voor alles-in-1. Is de vaste telefoon nog steeds nodig of kunt u deze misschien wel achterwege laten? Immers: we hebben toch allemaal een smartphone?

Mobiele telefoon

20 jaar geleden had nog vrijwel niemand een mobiele telefoon. Het werd zelfs als vervelend ervaren: u zit op de fiets en plotseling wordt u gebeld. Als u dan toch wilde bellen, waren er ook nog wel voldoende telefooncellen. Inmiddels kunnen wij ons dit niet meer voorstellen. Er zijn bijna geen telefooncellen meer en vrijwel iedereen is tegenwoordig op ieder moment bereikbaar. Gebruiken wij die vaste telefoon nog wel anno 2019?

Het aantal abonnementen met vaste telefoon neemt af

Het aantal abonnementen met vaste telefoon neemt af. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd. In het eerste kwartaal van 2017 hadden 52 procent van de huishoudens nog een abonnement met vaste lijn. In 2018 zakte dit in het eerste kwartaal naar 33 procent. Veel huishoudens hebben het abonnement daarmee opgezegd.

De voordelen van de vaste telefoon

Een vaste telefoon heet natuurlijk ook wel een aantal voordelen. Bij 0900-nummers betaalt u vaak niet zulke hoge kosten dan bij een mobiele telefoon. Bovendien is het een uiterst betrouwbare lijn om dat het simpelweg bekabeld is. Voor bedrijven ziet een vaste telefoonlijn er bovendien ook veel professioneler uit dan een 06-nummer. Tot slot zijn er ook nog eens ontzettend voordelige abonnementen. Bij Ziggo betaalt u bijvoorbeeld maar een euro extra bij een alles-in-1-pakket (prijspeil januari 2019).

De nadelen van een vaste telefoon

De vaste telefoon kent natuurlijk ook nadelen. Zo kunt u er alleen thuis mee bellen en bent u gemakkelijker te vinden door callcenters. Dit nummer mag namelijk opgenomen worden in het telefoonboek.

Abonnementen vergelijken?

Neemt u wel of geen vaste telefoon bij uw volgende abonnement? Via Aanbiedingen.com kunt u gemakkelijk en snel verschillende pakketten met elkaar vergelijken. Zo kunt u bijvoorbeeld alleen internet vergelijken, maar ook kunt u alles-in-1 vergelijken. Afhankelijk van uw voorkeuren kunt u altijd het voordeligste abonnement uitkiezen. U kunt uw abonnement direct online afsluiten en u geniet nadien ook altijd nog van 14 dagen bedenktijd.