Is 4K-televisie de moeite waard?

Internet

Reacties uitgeschakeld voor Is 4K-televisie de moeite waard?

4K-televisie de moeite waard

Steeds meer mensen beschikken over een 4K-televisie. Echte gadgetsfreaks weten natuurlijk precies wat dat inhoudt, maar volgens velen is het inmiddels ook een absolute must. De kwaliteit zou veel beter zijn en het zou televisiekijken naar een hoger niveau tillen. Is dat ook echt het geval of is het slechts een hype? In dit artikel lees je daar meer over.

Wat is 4K-televisie?

Het is natuurlijk in eerste instantie belangrijk om te weten wat 4K-televisie precies is. Men noemt dit ook wel Ultra HD en dit gaat over het aantal pixels op het scherm. Televisies met 4K bevatten in de breedte circa 4.000 pixels. Hoe meer pixels het beeldscherm heeft, hoe meer details er weergegeven wordt. Echter zegt dat nog niets over de kwaliteit van het beeld. De meeste Full HD-televisies hebben circa 2.000 pixels. Dat is dus slechts de helft van een 4K-televisie.

Ondersteuning

4K-televisie klinkt natuurlijk erg interessant. Wel is het ook daadwerkelijk belangrijk dat u beschikt over een 4K-televisie. U kunt geen 4K bekijken op Netflix indien uw televisie dit niet ondersteunt. Bij voorkeur heeft u dan ook nog eens een groot scherm zodat de kwaliteit beter zichtbaar is.

Wordt televisiekijken leuker?

Wordt televisiekijken daadwerkelijk leuker? In de praktijk is het vrij lastig om te zien wat beter is: Ultra HD of Full HD. De meeste mensen zien het verschil namelijk niet. Als u heel dicht op de televisie gaat zitten zult u dat verschil wel merken. Heeft u nog geen grote televisie, maar overweegt u er wel eentje? Dan is het wel raadzaam om te kiezen voor 4K. Uw lievelingsfilms worden haarscherp weergegeven, maar ook de sportkanalen zorgen voor goede prestaties. Is uw televisie echter kleiner dan 50 inch? Dan is een 4K-televisie niet per se nodig.

Zorg voor een geschikt abonnement

Het is natuurlijk belangrijk dat u een geschikt abonnement afsluit. Daarvoor kunt u uiteraard terecht op onze website. Hier kunt u alles-in-1-pakketten vergelijken voor de beste deal. Hierbij krijgt u niet alleen televisie, maar ook internet en telefonie. Liever alleen internet en tv vergelijken? Dat kan natuurlijk ook.