iOS 12: de belangrijkste aankondigingen

0 Comments
iOS 12 de belangrijkste aankondigingen

In San José heeft Apple het Worldwide Developers Conference (WWDC) gehouden. Helaas verschenen er geen nieuwe smartphones op het evenement, maar wel is er veel verteld over de software van de toestellen. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen omtrent iOS 12? U leest het in dit artikel.

iOS 12 update

In voorgaande jaren werden er wel nieuwe smartphones en tablets aangekondigd op het evenement. Helaas was dat dit jaar niet het geval. Velen hadden echter verwacht dat de Apple iPhone SE2 zou worden aangekondigd. Dat bleek dus niet zo te zijn. Wel werd er veel gesproken over iOS 12. Er zijn veel kleinere updates aangekondigd, die er tezamen voor moeten zorgen dat er een grote update uitrolt. Hieronder volgen de belangrijkste aankondigen van iOS 12.

Facetime

Facetime krijgt een flinke update. Straks wordt het namelijk mogelijk om met 32 mensen tegelijkertijd te facetimen. Dat is een flinke uitbreiding, want momenteel kun je slechts met zijn tweeën facetimen. Dit kan natuurlijk erg handig zijn voor een vergadering of wanneer u gewoonweg een feestje gaat geven. Iedereen kan dan tegelijkertijd in beeld komen.

Siri Shortcuts

Spraakassistent Siri krijgt ook een flinke update. Apple wil het gebruiksgemak aanzienlijk verbeteren. Zo wil Apple het mogelijk maken dat de gebruiker zelf opdrachten kan geven aan iOS 12. Mist u nu iets aan de spraakassistent? Dan kunt u dat straks gemakkelijk zelf toevoegen. Wel zo handig.

Memoji

Memoji wordt een uitbreiding op de bestaande Animoji. U heeft straks de mogelijkheid om uw eigen gezicht na te maken. Net als bij de populaire app Snapchat heeft u nu ook de mogelijkheid om allerlei brillen of hoofddeksels op te zetten. Ook kan uw iPhone straks uw tong herkennen. Dat maakt het natuurlijk allemaal wel erg compleet.

Wanneer is iOS 12 beschikbaar?

Apple heeft nog niet aangekondigd wanneer iOS 12 daadwerkelijk beschikbaar is voor de iPhone-gebruikers. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit echter in september zijn. U heeft echter al wel de mogelijkheid om een betá-versie te installeren. Deze werkt momenteel nog niet erg stabiel, maar hopelijk komt daar al wel gauw verbetering in. Het is echter wel raadzaam om een goede back-up te maken van uw smartphone, indien u deze versie alvast wilt proberen.

Een nieuwe iPhone komt nog niet

Helaas heeft Apple geen nieuwe iPhone aangekondigd op het evenement. Daarmee blijft de iPhone X momenteel het meest recente toestel van het Amerikaanse merk. Naar verluidt komen er wel drie nieuwe toestellen in september. Daarmee zullen we nog even moeten wachten op een nieuw toestel. Bent u nu al toe aan een nieuw toestel? Zoek vandaag nog naar een goedkope telefoon zonder abonnement en bekijk welk toestel bij u past.