Internet

0 Comments

Het is ontzettend vervelend als je lang moet wachten op een internetwebsite. Het kan natuurlijk aan die bewuste website liggen, maar misschien ligt het ook wel aan jouw internetverbinding. Zijn andere websites ook erg traag? Dan heb je waarschijnlijk te maken met traag internet. Gelukkig zijn er meerdere manieren hoe je dit kunt oplossen. Daarover lees je uiteraard meer in dit artikel.

Traag internet is een vervelend probleem

Traag internet een vervelend probleem. Hierbij kun je niet alleen denken aan een website die sloom laadt, maar ook je films via Netflix of Videoland kunnen zodoende langzaam laden. Het gaat dan wel erg lang duren voordat je je serie helemaal hebt uitgekeken. Natuurlijk kan het voorkomen dat je internetpakket niet erg snel is, maar misschien heb je bijvoorbeeld ook het internetkastje ook wel op een verkeerde plek staan. Hieronder volgt een overzicht van de oorzaken en oplossingen.

Traag internet? Voer eerst een snelheidstest uit

Meten is weten en daarom kan het dus ook lonen om een snelheidstest uit te voeren. Via het internet zijn er verscheidene tests beschikbaar. Je kunt zowel een snelheidstest uitvoeren via de kabel als via het Wi-Fi netwerk. Via de website van je provider kun je vaak ook een test uitvoeren. Komt de snelheid in de buurt van de beloofde snelheid? Dan is dit wat je ongeveer kunt verwachten. Indien je daar niet tevreden mee bent kun je natuurlijk internet vergelijken en kiezen voor een ander abonnement. Is de snelheid ondermaats ten opzichte van het abonnement? Dan zijn er verscheidene dingen die je kunt doen.

DSL-internet

Heb je gekozen voor een ADSL- of VDSL-internetverbinding? Dan wordt de snelheid van internet beïnvloed door de afstand van je woning en de telefooncentrale. Het kan dus lonen om in dit geval te kiezen voor glasvezelinternet of voor een kabelverbinding.

Oplossingen voor traag internet

Niet iedereen wil graag overstappen en soms hoeft dat ook helemaal niet. De meeste mensen maken gebruik van het Wi-Fi netwerk. Vaak kun je het signaal van het Wi-Fi netwerk nog wel verbeteren.

Kastje

Vaak staat het kastje niet op de juiste plek. Zo is het niet verstandig om een kastje in de meterkast te zetten. Je kunt het kastje beter in de woonkamer plaatsen bovenop een kast. Het signaal voor Wi-Fi zal vaak dan al flink verbeteren.

Wi-Fi versterker

Heb je nog steeds last van traag internet? Dan kun je ook kiezen voor een Wi-Fi versterker. Met behulp van dit handige apparaatje wordt het signaal op een extra punt opgevangen. Veel huishoudens plaatsen een Wi-Fi versterker in de slaapkamer. De snelheid van internet wordt hier echter niet altijd beter van, maar wel wordt het bereik verbeterd.

Access points

Als alternatief kun je ook nog kiezen voor access points. Dit zijn apparaatjes die goed werken tegen een langzaam of traag internet. Deze access points moet je verbinden met de router door middel van kabels. Je zult dat dus wel eerst moeten aanleggen in huis, maar later kun je hier flink profijt van hebben.

Controleer je router

Tot slot is het ook van belang dat je router goed ingesteld is. Vrijwel iedereen maakt gebruik van een router met een 5GHz-frequentie. Je kunt dus ook kiezen voor een andere frequentie waar minder mensen gebruik van maken. Dat kan weer zorgen voor een positieve boost in je internetsnelheid.

Nog steeds traag internet? Vergelijk alle internetproviders

Heb je nog steeds traag internet in huis? Misschien kan het dan ook lonen om de overstap te maken. Er zijn immers ontzettend veel providers waar je uit kunt kiezen. Dat kan niet alleen handig zijn voor sneller internet, maar ook kun je vaak geld besparen. Je kunt hier alles-in-1 vergelijken voor de beste deal. Eventueel kun je ook alleen kiezen voor internet en tv.

0 Comments

Met interactieve tv kun je zelf bepalen wanneer je een bepaald televisieprogramma bekijkt. Met behulp van de tv-ontvanger kun je namelijk programma’s terugkijken. Ook kan je doorgaans films huren voor een bepaald bedrag. Welke providers bieden deze mogelijkheid aan en met welke kosten moet je rekening houden? Uiteraard lees je het in dit artikel.

Welke providers bieden interactieve tv aan?

De meeste providers bieden gelukkig wel interactieve tv aan. Zowel de prijzen als de mogelijkheden kunnen echter flink verschillen per provider. Alleen KPN Digitenne en CanalDigitaal bieden dit niet aan. Zij werken nog met een tv-signaal via de satelliet en de ether, waardoor deze techniek nog niet mogelijk is. CanalDigitaal biedt overigens wel televisie via het internet en hier is het uiteraard wel mogelijk. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende providers en de mogelijkheden (op alfabetische volgorde).

Caiway

Bij Caiway kun je alleen kiezen voor interactieve tv als je kiest voor een glasvezelabonnement. Afhankelijk van je type abonnement betaal je voor interactieve tv per maand 7,50 euro (abonnement Voordelig), 5 euro (abonnement Slim) of 2,50 euro (abonnement Snel). De mogelijkheden zijn als volgt:

 • Je kunt televisieprogramma’s terugkijken bij meer dan 60 zenders tot 7 dagen na de uitzending. Eventueel kun je dit ook terugkijken in full hd als de mogelijkheid er is;
 • Je kunt films en series huren via Pathé Thuis.

Om dit mogelijk te maken heb je een decoder nodig. Daarmee kun je niet alleen opnemen, maar ook pauzeren en live terugspoelen. Deze decoder krijg je in bruikleen en zal je dus weer moeten inleveren zodra je dit abonnement weer opzegt.

CanalDigitaal

CanalDigitaal biedt, zoals eerder vermeld, alleen interactieve tv aan via het internet. Daarvoor kun je een abonnement afsluiten bij Online. De mogelijkheden worden hieronder vermeld met betrekking tot deze provider.

Delta

Als je wilt kun je ook kiezen voor de aanbieder Delta. Interactieve tv is namelijk standaard inbegrepen bij de alles-in-1-pakketten (Instap, Premium en Super). Heb je geen alles-in-1-pakket, maar een internet + tv-pakket? Dan kun je deze extra module erbij krijgen voor 3,50 euro per maand. Indien je het budgetpakket hebt is deze module geen mogelijkheid. Daarvoor zal je je pakket dus eerst moeten upgraden.

Met deze extra module kun je onder andere live televisiekijken op je smartphone, tablet of computer. Als je maandelijks 5,50 euro extra betaalt kun je ook opnemen. Echter kun je dan beter kiezen voor een Premium-pakket omdat het hierbij wel inbegrepen is. Ook voor deze module heb je weer een decoder nodig en ook ditmaal krijg je de decoder in bruikleen. Indien je een vrij nieuwe televisie hebt is een decoder vaak niet nodig. De mogelijkheden zijn als volgt:

 • Je kunt televisieprogramma’s terugkijken tot 7 dagen na de uitzending. NPO-programma’s kun je terugzien via de NPO Uitzending Gemist app en met behulp van de KIJK-app kun je programma’s van SBS6, Net5 en Veronica terugzien;
 • Met behulp van diverse andere apps kun je programma’s van lokale zenders terugkijken.

KPN, XS4ALL en Telfort

Interactieve tv werkt bij KPN, XS4ALL en Telfort allemaal hetzelfde. Daarom worden deze providers hieronder ook gezamenlijk vermeld. Het aanbod van de verschillende providers in volledig identiek. Het kan dus ook lonen om een goede vergelijking te maken tussen deze providers als je wilt kiezen voor de voordeligste keuze. De mogelijkheden zijn als volgt:

 • Je kunt diverse televisieprogramma’s terugkijken tot zeven dagen na de uitzending. Dat geldt dus niet voor alle televisieprogramma’s, maar wel voor de meeste;
 • Je kunt een televisieprogramma herstarten vanaf Begin Gemist. Alhoewel dat voor de meeste zenders gratis is zal je voor bepaalde programma’s van SBS en RTL wel moeten betalen;
 • Televisieprogramma’s van SBS6, Net5, Veronica of een van de RTL-zenders kun je terugkijken (vaak tegen betaling);
 • Je kunt diverse films en series huren vanaf 0,99 euro. Dat is ideaal als je al helemaal door Netflix heen bent of wanneer een bepaalde film of serie niet op Netflix staat;
 • Diverse NPO-programma’s kun je terugkijken met de iTV app of via de iTV website van KPN. Indien je voor het pluspakket kiest kun je nog programma’s van extra televisiezenders terugkijken.

Online

Wil je graag interactieve tv afnemen bij Online? Dan is dat al standaard inbegrepen bij alle internet + tv-pakketten. Je zult dus zowel televisie als internet moeten afnemen bij deze provider. De volgende mogelijkheden heb je via deze provider:

 • Je kunt televisieprogramma’s live opnemen en als je wilt zelfs meerdere televisieprogramma’s tegelijkertijd;
 • Je kunt televisiekijken op je smartphone, tablet of computer binnen Europa;
 • Films en series kun je huren tegen uiteenlopende prijzen (verschilt per film en serie);
 • De meeste programma’s kun je terugkijken tot 7 dagen na de uitzending;
 • Je kunt gebruikmaken van Begin Gemist, waarbij je een programma vanaf het begin weer afspeelt.

Solcon

Heb je een abonnement bij de provider Solcon? Bij alle glasvezelpakketten is interactieve tv standaard inbegrepen. Ook hiervoor geldt: je hebt een decoder nodig en deze krijg je in bruikleen van je provider. De mogelijkheden zijn als volgt:

 • Je kunt diverse films en series huren. De tarieven per film en/of serie kunnen verschillen;
 • Je kunt televisieprogramma’s vanaf het begin afspelen met behulp van Begin Gemist;
 • Televisieprogramma’s van 16 verschillende zenders kun je terugkrijgen tot 24 uur. Soms is dit gratis, maar soms ook betaald. Dat verschilt per zender;
 • Indien je kiest voor het pluspakket kun je ook toegang krijgen tot 29 extra zenders op televisie. Bovendien kun je verscheidene programma’s bij verschillende zenders tot 7 dagen terugkijken. Daarmee wordt de duur van het terugkijken dus met 6 dagen verlengd.

Stipte

Bij alle iTV-abonnementen is interactieve tv inbegrepen via Stipte. Dat geldt dus niet alleen voor glasvezelabonnementen, maar ook voor DSL-abonnementen. De mogelijkheden zijn als volgt:

 • Je kunt televisieprogramma’s terugkijken van NPO, RTL, en KIJK (Veronica, Net5 en SBS). Wel moet je betalen als je programma’s wilt terugkijken;
 • Je hebt keuze uit maar liefst 115 verschillende zenders;
 • Televisieprogramma’s kun je vanaf het begin terugkijken door middel van de feature ‘Begin Gemist’.

Tele2

Standaard heeft het basispakket van Tele2 al interactieve tv. Wel heb je ook verplicht een internetabonnement nodig als je kiest voor deze provider. De mogelijkheden zijn als volgt:

 • Je kunt films en series huren vanaf slechts 0,99 euro;
 • Verscheidene televisieprogramma’s kun je terugkijken tot 10 dagen na de uitzending op tv. Dat geldt onder andere voor de zenders NPO, Net5, Veronica en SBS.

Ziggo

Standaard kun je al televisiekijken via de Ziggo Go-app in heel Europa. Daarvoor heb je dus geen interactieve tv nodig. Je kunt bijvoorbeeld ook al standaard Movies & Series XL offline downloaden op je smartphone of tablet. Bij de duurdere pakketten kun je echter vooralsnog kiezen voor interactieve tv. De mogelijkheden zijn dan als volgt:

 • Je kunt gebruikmaken van Ziggo Replay, want inhoudt dat je bepaalde programma’s kunt terugkijken zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Wel zal je tussendoor reclame zien en kun je dit tussendoor niet doorspoelen;
 • Programma’s die al zijn begonnen kun je vanaf het begin starten;
 • Je kunt gebruikmaken van 1 van de 3 Movies & Series pakketten van Ziggo. Daarmee kun je talloze films en series bekijken. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Heb je gekozen voor alles-in-1 complet of alles-in-1 max? Dan kun je zelfs alle Movies & Series pakketten bekijken.

Alles-in-1 providers vergelijken?

Wil je graag alles-in-1 vergelijken? Dan ben je bij onze website aan het juiste adres. Via onze website kun je profiteren van exclusieve acties en aanbiedingen. Met behulp van het vergelijkingssysteem bereken je eenvoudig en snel welke deal het beste bij jou past. Uiteraard kun je hierbij ook rekening houden met de bovenstaande mogelijkheden indien je graag ook interactieve tv wilt.

0 Comments

Steeds meer mensen beschikken over een 4K-televisie. Echte gadgetsfreaks weten natuurlijk precies wat dat inhoudt, maar volgens velen is het inmiddels ook een absolute must. De kwaliteit zou veel beter zijn en het zou televisiekijken naar een hoger niveau tillen. Is dat ook echt het geval of is het slechts een hype? In dit artikel lees je daar meer over.

Wat is 4K-televisie?

Het is natuurlijk in eerste instantie belangrijk om te weten wat 4K-televisie precies is. Men noemt dit ook wel Ultra HD en dit gaat over het aantal pixels op het scherm. Televisies met 4K bevatten in de breedte circa 4.000 pixels. Hoe meer pixels het beeldscherm heeft, hoe meer details er weergegeven wordt. Echter zegt dat nog niets over de kwaliteit van het beeld. De meeste Full HD-televisies hebben circa 2.000 pixels. Dat is dus slechts de helft van een 4K-televisie.

Ondersteuning

4K-televisie klinkt natuurlijk erg interessant. Wel is het ook daadwerkelijk belangrijk dat u beschikt over een 4K-televisie. U kunt geen 4K bekijken op Netflix indien uw televisie dit niet ondersteunt. Bij voorkeur heeft u dan ook nog eens een groot scherm zodat de kwaliteit beter zichtbaar is.

Wordt televisiekijken leuker?

Wordt televisiekijken daadwerkelijk leuker? In de praktijk is het vrij lastig om te zien wat beter is: Ultra HD of Full HD. De meeste mensen zien het verschil namelijk niet. Als u heel dicht op de televisie gaat zitten zult u dat verschil wel merken. Heeft u nog geen grote televisie, maar overweegt u er wel eentje? Dan is het wel raadzaam om te kiezen voor 4K. Uw lievelingsfilms worden haarscherp weergegeven, maar ook de sportkanalen zorgen voor goede prestaties. Is uw televisie echter kleiner dan 50 inch? Dan is een 4K-televisie niet per se nodig.

Zorg voor een geschikt abonnement

Het is natuurlijk belangrijk dat u een geschikt abonnement afsluit. Daarvoor kunt u uiteraard terecht op onze website. Hier kunt u alles-in-1-pakketten vergelijken voor de beste deal. Hierbij krijgt u niet alleen televisie, maar ook internet en telefonie. Liever alleen internet en tv vergelijken? Dat kan natuurlijk ook.

0 Comments

Is uw internetverbinding niet meer zoals ‘ie was? Dan kunt u misschien zelf uw Wi-Fi signaal verbeteren. In dit artikel vertellen we u over een aantal praktische tips. Met verscheidene tips kunt u direct aan de slag. Voor sommige tips zult u iets in huis moeten halen.

Meerdere oorzaken mogelijk

Een Wi-Fi signaal dat niet helemaal lekker ontvangen wordt kan veroorzaakt worden door verschillende oorzaken. Het is dus belangrijk dat u de verschillende oorzaken bij afgaat. Hieronder volgen de mogelijke oorzaken. Zolang u deze tips toepast, zult u vast en zeker merken dat het signaal verbeterd wordt.

1. Test uw modem

Als u uw Wi-Fi signaal verbeteren wilt, is het belangrijk dat u uw modem test. Hiervoor kunt u uw tablet, smartphone of laptop gebruik. Speel bijvoorbeeld een video af via het internet en doe een onafhankelijke speedtest via speedtest.net. De website toont aan hoe snel uw internetverbinding is. Vervolgens kunt u dit proces herhalen, maar dan met een computer die op de kabel zit. Test of er grote verschillen zijn.

Houd er rekening mee dat draadloos internet altijd iets slomer is. Is het echter aanzienlijk slomer? Dan helpt het vaak al wel als u uw modem rest. Daarvoor kunt u simpelweg de stekker uit het stopcontact halen en deze er na 30 seconden weer in stoppen. Uw modem zal opnieuw opstarten. Werkt dit niet? Ga dan naar stap 2.

2. Waar staat uw modem?

U kunt uw Wi-Fi signaal verbeteren door de modem op de juiste plek te zetten. Aangeraden wordt om deze zo hoog mogelijk te plaatsen. Kunt u de modem kwijt op een kast? Dan is dat zeker verstandig. Stop de modem bovendien nooit in een kast. Het is allesbehalve raadzaam om deze in de meterkast te plaatsen. Dat draagt namelijk nooit bij aan een goede verbinding.

3. Antenne

U kunt ook eens kijken naar de antenne van uw modem. Het is belangrijk dat deze naar boven wijst. Als de antenne naar beneden staat, of schuin staat, is deze minder effectief. Wijs deze daarom de juiste richting in. Ook dit is een manier hoe u uw Wi-Fi signaal verbeteren kunt.

4. Gebruik een ander kanaal

Als u in een gebied woont waar veel mensen wonen, zoals bijvoorbeeld in een flat of een appartementencomplex, kan het zijn dat er veel gebruik wordt gemaakt van het standaardsignaal. U kunt uw Wi-Fi signaal verbeteren door simpelweg te kiezen voor een andere verbinding. Veel aanbieders bieden bijvoorbeeld een 5G-signaal aan. Hier maken minder gebruikers gebruik van.

5. Haal externe apparatuur in huis

Hebben alle bovenstaande tips niet geholpen? Dan kunt u er ook voor kiezen om externe apparatuur in huis te halen. Zo kunt u onder andere kiezen voor een Wi-Fi repeater, een Powerline adapter of Multiroom Wi-Fi. Daarmee kunt u het signaal in uw woning verbeteren.

5.1 Wi-Fi Repeater

Met behulp van een Wi-Fi repeater kunt u het signaal herhalen in uw woning. Het bereik wordt daarmee vergroot.

5.2 Powerline adapter

U kunt ook kiezen voor een Powerline adapter. Met behulp van deze handige adapter kunt u namelijk het internetsignaal via een stopcontact versturen. U zult dit in een geaard stopcontact moeten steken.

5.3 Multiroom Wi-Fi

Tot slot kunt u ook kiezen voor Multiroom Wi-Fi. Zo kunt u ook uw Wi-Fi verbeteren. Het bestaat namelijk uit verschillende losse boxen die werken met een basisstation. Dit zorgt voor krachtige Wi-Fi, maar helaas is dit ook een duur pakket.

Internet vergelijken?

Heeft u, ondanks al uw inspanningen, nog steeds slechte Wi-Fi? Dan kunt u simpelweg internet vergelijken en overstappen. Via ons handige vergelijkingssysteem kunt u reuze-eenvoudig verschillende aanbieders vergelijken. Met behulp van de postcodecheck vindt u altijd de beste deal.