Internet op tv: de eindeloze mogelijkheden

0 Comments
Internet op tv

Internet op tv: gelukkig bestaan er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden. Toch streamen veel mensen nog op hun laptop of tablet. Tegenwoordig hoeft dat niet meer. Met behulp van een smart tv kunt u namelijk internet op tv streamen. Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden. Daarover vertellen we u graag meer in dit artikel.

Smart tv

Alle nieuwe televisies zijn internet-ready en daarmee is dus ook iedere nieuwe televisie een smart tv. Daar zijn maar erg weinig uitzonderingen op. Eerder had u verschillende apparaten nodig om een leuk filmpje te bekijken. Gelukkig hoeft dat niet meer. U kunt tegenwoordig namelijk bestanden delen met uw televisie. Heeft u een leuke film gedownload op uw laptop? Of wilt u de vakantiefoto’s tonen op uw televisie? Dan kan dat tegenwoordig. Uw smart tv geeft u gemakkelijk toegang tot al uw favoriete content. Beschikt u nog niet over een smart tv? Dan zijn er gelukkig nog een aantal alternatieven.

Interactieve tv

Verscheidene providers, waaronder KPN, bieden ook interactieve tv aan. Dat wil zeggen dat u uw favoriete films en series kunt pauzeren. Gaat u even naar de wc, maar is het reclameblok nog niet onderweg? Dan kunt u de film simpelweg pauzeren. Daarnaast kunt u ook opnemen met behulp van interactieve tv. Dat is natuurlijk vooral fijn als u niet in huis bent als het programma wordt uitgezonden op tv. Daarnaast kunt u ook genieten van streamingsdiensten, waaronder Videoland of Netflix. Ook daarvoor is internet op tv ontzettend handig.

Chromecast of Apple TV

Kunt u geen internet op tv krijgen? Dan kunt u ook een Chromecast of een Apple TV kopen. Deze kunt u aansluiten met behulp van een HDMI-ingang. Op deze manier kunt u vooralsnog televisiekijken. Houd er echter wel rekening mee dat Apple alleen werkt met Apple-producten, zoals een iPhone, een iPad of een MacBook. De Chromecast is iets voordeliger en werkt bovendien met vrijwel alle toestellen. Helaas zijn Windows Phones wel uitgesloten.

Internetpakketten vergelijken?

Als u internet op tv heeft, is het natuurlijk wel zo fijn als uw internetsnelheid naar behoren werkt. Zorg er daarom voor dat u voldoende snelheid heeft binnen uw pakket. Daarom kunt u internet vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Wilt u liever een pakket met telefonie, internet én tv? Dan kunt u ook alles-in-1-pakketten vergelijken. Vul bij voorkeur altijd uw postcode + huisnummer in, zodat de internetvergelijker uw maandelijkse kosten nauwkeurig kan berekenen.