In 2019 stijgen de vaste lasten enorm

0 Comments
In 2019 stijgen de vaste lasten enorm

Helaas gaan de vaste lasten enorm stijgen in het aankomende jaar. Energie, verzekeringen en internet en televisie wordt allemaal duurder. Een gezin kan daardoor mogelijk zo’n 60 euro per maand meer kwijt zijn aan de vaste lasten. Dat is natuurlijk ontzettend veel geld. Eenpersoonshuishoudens zullen zo’n 37,50 euro per maand meer kwijt zijn. Gelukkig kunt u vooralsnog besparen in 2019. Daarover vertellen we u graag meer in dit artikel.

Een hogere energierekening in 2019

Helaas gaat de energierekening het aankomende jaar omhoog. Op Prinsjesdag werd al aangekondigd dat zowel de ODE-tarieven als de energiebelasting omhooggaan. Daarnaast verwachten energieleveranciers dat de gas- en stroomtarieven omhooggaan. Er is namelijk onrust op de energiemarkt als gevolg van politieke spanningen. Daarnaast knijpt men de gaswinning in Groningen steeds verder dicht waardoor er meer gas geïmporteerd moet worden. Een hoge energierekening is dus onvermijdelijk. Start daarom met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen ten opzichte van uw huidige energieleverancier. Voer hierbij altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan berekent het vergelijkingssysteem welke aanbieder het voordeligste is.

Hogere zorgpremies

Het kabinet heeft ook besloten dat zorgpremie wel iets omhoog kan. Daarentegen blijft het eigen risico wel gelijk. In eerste instantie dacht het kabinet dat de zorgverzekering een tientje per maand duurder werd. Gelukkig lijkt dat toch enigszins mee te vallen: naar verluidt stijgt de premie met zo’n vijf tot zes euro per maand. Vanaf half november kunt u uw zorgverzekering vergelijken. U heeft dan tot en met 31 december om uw oude zorgverzekering op te zeggen. Uiterlijk 31 januari moet u zijn overgestapt naar een nieuwe verzekeraar.

Lees ook: de veranderingen voor de zorgverzekering

Meer schademeldingen bij auto- en woonverzekeringen

In 2018 zijn er meer schademeldingen binnengekomen bij verzekeraars. Meer schademeldingen zorgen ook voor een hogere premie. Bovendien worden reparaties ook steeds duurder. De auto-onderdelen zijn simpelweg prijziger. Helaas heeft dat allemaal een effect op de premie. Naar verluidt stijgt de autopremie met circa tien procent. Autoverzekeringen vergelijken is daarom ook geen slecht idee.

Lees ook: handige tips bij autopech

Echter blijft het daar niet bij. We zien soortgelijke problematiek bij verscheidene woonverzekeringen. Zo komen er onder andere steeds meer schademeldingen binnen bij de inboedelverzekeringen.

Datacapaciteit wordt steeds groter

Internetproviders, zoals KPN en VodafoneZiggo, moeten continu investeren in verbeterde datanetwerken. Er is namelijk meer vraag naar data. In juli dit jaar stegen de prijzen daardoor al eens. Naar verluidt zullen de internettarieven het aankomende jaar nogmaals stijgen. Mogelijk is dat weer zo’n een tot twee euro per maand. Dat is echter wel weer +/- 24 tot 48 euro op jaarbasis. Internet vergelijken is om die reden ook niet onverstandig.

Besparen op de vaste lasten

Zoals gezegd zullen de vaste lasten in 2019 flink gaan stijgen. Het is natuurlijk nooit leuk om meer te betalen. Met behulp van deze handige bespaartips voor uw vaste lasten kunt u echter eenvoudig besparen!