Hoe kies ik een goede en betaalbare smartphone uit?

Telefonie

Reacties uitgeschakeld voor Hoe kies ik een goede en betaalbare smartphone uit?

goede en betaalbare smartphone

Een smartphone uitkiezen is niet bepaald gemakkelijk. Immers is de keuze enorm. Zo heeft u keuze uit talloze merken, modellen en prijsranges. Hoe kiest u nu gemakkelijk en snel een goede en betaalbare smartphone uit? Daarover leest u meer in dit artikel.

Kies voor de juiste software

Een goede en betaalbare smartphone uitkiezen is tegenwoordig niet meer gemakkelijk. Je moet rekening houden met de prijs, maar je wilt natuurlijk ook graag een moderne smartphone. Ook de eigenschappen zijn erg belangrijk. Daarom is het ook erg belangrijk om te kijken naar de software. Als je van plan bent om een relatief goedkoop model uit te kiezen zal je waarschijnlijk kiezen voor een Android-smartphone. De oudere modellen met Android zijn doorgaans uitgerust met Android 7.0 Nougat of Android 8.1 Oreo. Helaas zijn deze softwareversies verouderd en komen er mogelijk geen updates meer. Dat is dus wel iets waar je rekening mee moet houden.

Android 9.0 Pie is alweer een stukje recenter. Elke maand ontvangt u gegarandeerd beveiligingsupdates en daarom is deze softwareversie zeker een aanrader. Een goede en betaalbare smartphone op dit moment is de Motorola One Vision. Deze is voorzien van Android 9.0 Pie, is voorzien van goede features en de fabrikant heeft er geen bloatware op geïnstalleerd.

Heeft u iets meer budget voor een smartphone? Dan kunt u ook kiezen voor een iPhone. Het voordeel van deze smartphones is dat de software up-to-date blijft. Apple stopt niet zomaar met het updaten van hun software.

Opslagruimte

Het is ook belangrijk om te kijken naar de opslagruimte van je telefoon. Verscheidene smartphones beschikken over slechts 16 GB opslagruimte en dat is erg weinig. Tegenwoordig neemt de software namelijk ook al veel ruimte in beslag. Als u dan nog wat apps downloadt en wat foto’s schiet is uw smartphone al snel vol. Daarom is het aan te raden om minimaal 32 GB opslagruimte te nemen. U kunt Android-smartphones vaak nog voorzien van extra geheugen, maar dat is niet het geval bij de smartphones van Apple (iPhones). Het is natuurlijk vervelend als u foto’s moet weggooien omdat u geen ruimte meer heeft. Zorg er daarom voor dat u hier een goede keuze in maakt.

Goede en betaalbare smartphone: prijs is belangrijk!

Wilt u graag een goede en betaalbare smartphone uitkiezen? Dan is prijs natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Over het algemeen zijn de smartphones tussen 200 en 250 euro goed qua prijs-kwaliteitsverhouding. Echter zijn goedkopere toestellen vaak wel voorzien van minder opslagruimte, een slechtere camera of een lage resolutie. Als het even tegenzit is het zelfs een combinatie van deze drie minpunten. Daarom zult u een goede afweging moeten maken tussen prijs en kwaliteit.

Zoek uw nieuwe smartphone

Bent u er klaar voor om uw nieuwe, goede en betaalbare smartphone uit te kiezen? Maak dan gebruik van onze handige telecomvergelijker. Hier kunt u gemakkelijk aangeven wat uw budget is, welke functies u graag wilt en hoe u uw abonnement wilt inrichten. Via deze tool kunt u profiteren van exclusieve aanbiedingen en scherpe deals.