Hoe kan ik mijn Wi-Fi signaal verbeteren?

0 Comments
Hoe kan ik mijn Wi-Fi signaal verbeteren

Is uw internetverbinding niet meer zoals ‘ie was? Dan kunt u misschien zelf uw Wi-Fi signaal verbeteren. In dit artikel vertellen we u over een aantal praktische tips. Met verscheidene tips kunt u direct aan de slag. Voor sommige tips zult u iets in huis moeten halen.

Meerdere oorzaken mogelijk

Een Wi-Fi signaal dat niet helemaal lekker ontvangen wordt kan veroorzaakt worden door verschillende oorzaken. Het is dus belangrijk dat u de verschillende oorzaken bij afgaat. Hieronder volgen de mogelijke oorzaken. Zolang u deze tips toepast, zult u vast en zeker merken dat het signaal verbeterd wordt.

1. Test uw modem

Als u uw Wi-Fi signaal verbeteren wilt, is het belangrijk dat u uw modem test. Hiervoor kunt u uw tablet, smartphone of laptop gebruik. Speel bijvoorbeeld een video af via het internet en doe een onafhankelijke speedtest via speedtest.net. De website toont aan hoe snel uw internetverbinding is. Vervolgens kunt u dit proces herhalen, maar dan met een computer die op de kabel zit. Test of er grote verschillen zijn.

Houd er rekening mee dat draadloos internet altijd iets slomer is. Is het echter aanzienlijk slomer? Dan helpt het vaak al wel als u uw modem rest. Daarvoor kunt u simpelweg de stekker uit het stopcontact halen en deze er na 30 seconden weer in stoppen. Uw modem zal opnieuw opstarten. Werkt dit niet? Ga dan naar stap 2.

2. Waar staat uw modem?

U kunt uw Wi-Fi signaal verbeteren door de modem op de juiste plek te zetten. Aangeraden wordt om deze zo hoog mogelijk te plaatsen. Kunt u de modem kwijt op een kast? Dan is dat zeker verstandig. Stop de modem bovendien nooit in een kast. Het is allesbehalve raadzaam om deze in de meterkast te plaatsen. Dat draagt namelijk nooit bij aan een goede verbinding.

3. Antenne

U kunt ook eens kijken naar de antenne van uw modem. Het is belangrijk dat deze naar boven wijst. Als de antenne naar beneden staat, of schuin staat, is deze minder effectief. Wijs deze daarom de juiste richting in. Ook dit is een manier hoe u uw Wi-Fi signaal verbeteren kunt.

4. Gebruik een ander kanaal

Als u in een gebied woont waar veel mensen wonen, zoals bijvoorbeeld in een flat of een appartementencomplex, kan het zijn dat er veel gebruik wordt gemaakt van het standaardsignaal. U kunt uw Wi-Fi signaal verbeteren door simpelweg te kiezen voor een andere verbinding. Veel aanbieders bieden bijvoorbeeld een 5G-signaal aan. Hier maken minder gebruikers gebruik van.

5. Haal externe apparatuur in huis

Hebben alle bovenstaande tips niet geholpen? Dan kunt u er ook voor kiezen om externe apparatuur in huis te halen. Zo kunt u onder andere kiezen voor een Wi-Fi repeater, een Powerline adapter of Multiroom Wi-Fi. Daarmee kunt u het signaal in uw woning verbeteren.

5.1 Wi-Fi Repeater

Met behulp van een Wi-Fi repeater kunt u het signaal herhalen in uw woning. Het bereik wordt daarmee vergroot.

5.2 Powerline adapter

U kunt ook kiezen voor een Powerline adapter. Met behulp van deze handige adapter kunt u namelijk het internetsignaal via een stopcontact versturen. U zult dit in een geaard stopcontact moeten steken.

5.3 Multiroom Wi-Fi

Tot slot kunt u ook kiezen voor Multiroom Wi-Fi. Zo kunt u ook uw Wi-Fi verbeteren. Het bestaat namelijk uit verschillende losse boxen die werken met een basisstation. Dit zorgt voor krachtige Wi-Fi, maar helaas is dit ook een duur pakket.

Internet vergelijken?

Heeft u, ondanks al uw inspanningen, nog steeds slechte Wi-Fi? Dan kunt u simpelweg internet vergelijken en overstappen. Via ons handige vergelijkingssysteem kunt u reuze-eenvoudig verschillende aanbieders vergelijken. Met behulp van de postcodecheck vindt u altijd de beste deal.