Hoe kan ik betalen in de App Store van Apple?

0 Comments
Hoe kan ik betalen in de App Store van Apple

Hoe kan ik betalen in de App Store van Apple? Het is een simpele vraag, maar toch is er nog vaak onduidelijkheid over. Ook vragen ondernemers zich weleens af hoe het zit met de btw én de facturen? Gelukkig biedt dit artikel hier duidelijkheid over, want wist u bijvoorbeeld dat ook gewoon via iDEAL kunt betalen?

Betaalmethodes in de App Store op het internet

In de App Store op het internet, heeft u de mogelijkheid om te betalen per iDEAL. Volgens velen zou dit niet mogelijk zijn, maar het is zeker zo. U heeft namelijk keuze uit de volgende betaalmethoden in Nederland:

  • iDEAL;
  • Creditcard;
  • Apple Store-cadeaubonnen.

U kunt per bestelling op een manier afrekenen. Dat betekent dat u niet deels per iDEAL kan afrekenen en bijvoorbeeld deels per creditcard. Afrekenen via PayPal kan alleen in de mobiele App Store.

Een app betalen per iDEAL

Als u per iDEAL wilt betalen, kunt u dat gemakkelijk aangeven tijdens het afrekenen. U kiest simpelweg uw bank en vervolgens kunt u betalen via het vertrouwde iDEAL-afrekenscherm. Het bedrag wordt direct van uw bankrekening afgeschreven. De App Store krijgt daarvan direct een bevestiging en u kunt uw app downloaden. iDEAL is een Nederlandse betaalmethode en daarom vindt u deze betaalmethode ook alleen in de Nederlandse App Store.

Een app betalen per creditcard

Als alternatief kunt u ook per creditcard betalen. Apple controleert via een automatisch systeem of alle informatie klopt. Via het rekeningoverzicht bij uw bank kunt u inzien dat een bedrag gereserveerd is. Vaak worden de bedragen van uw creditcard eenmaal per maand verrekend.

 

Apple Store cadeaubonnen

U kunt er ook voor kiezen om een Apple Store cadeaubon te kopen in de winkel. De code kunt u gemakkelijk invoeren op zowel het internet als uw smartphone.

Betalen in de App Store op uw smartphone

Helaas is het niet mogelijk om te betalen per iDEAL in de App Store op uw iPhone. Daar kunt u betalen met PayPal, creditcard of Apple Store-cadeaubonnen. In bepaalde landen kunt u ook nog weer via andere methodes betalen. Zo kunt u in China bijvoorbeeld ook betalen met Aliplay, WeChat Pay en China UnionPay. Per land kunnen de betaalmethodes verschillen.

PayPal

U heeft op uw smartphone dus ook aanvullend de mogelijkheid om een PayPal-account te koppelen aan uw App Store account. Als u uw PayPal-account met uw bankrekening is gekoppeld, zal het bedrag na enkele dagen van uw rekening worden afgeschreven.

Betalen in fysieke winkels

Heeft in de buurt een officiële, fysieke Apple Store? Dan heeft ook de mogelijkheid om uw producten hier af te rekenen. U kunt hier onder andere betalen per creditcard, bank, contant geld of met de cadeaubonnen.

Btw en facturen

Apple stuurt u standaard via de e-mail een bevestiging van de aankoop. Hier is een factuur aan toegevoegd. Apple hanteert simpelweg het geldende btw-tarief in dat land. Koopt u een app in Nederland of België? Dan betaalt u dus 21 procent btw, omdat dit het huidig geldende tarief is. Als u iets wilt kopen op uw bedrijfsnaam, kunt u simpelweg uw bedrijfsnaam invoeren bij de factuurgegevens op uw iPhone. Tevens kunt u terecht bij Apple Business-experts.

Nieuwe iPhone op het oog?

Heeft u een nieuwe iPhone op het oog? Start dan direct met mobiele abonnementen vergelijken en check of er een geschikt toestel bij zit. Eventueel kunt u ook sim only abonnementen vergelijken. Dit zijn abonnementen, waar geen smartphone bij inbegrepen is.