Hoe handig is een parkeerapp?

0 Comments

Hoe handig is een parkeerapp? 1Hoe handig is een parkeerapp? Een parkeerapp is handig omdat er zonder kleingeld betaalt kan worden. Het biedt over het algemeen dus veel voordelen. Een parkeerautomaat staat vaak centraal gepositioneerd. Maar dankzij apps voor parkeren hoeft men daar niet meer naar toe te lopen. De parkeerapp is handig omdat men op de kaart de locatie zoekt en aanklikt en aan de hand daarvan de parkeeractie starten kan. 

Hoe handig is een parkeerapp?

Om gebruik te kunnen maken van een dergelijke app voor parkeren dient u zich eerst wel te registreren. Wat u ook moet weten is dat u per parkeeractie ook kosten betalen moet voor het gebruik van de app. Dit is natuurlijk het verdienmodel van het bedrijf die de app beschikbaar stelt. Als u niet heel vaak parkeert hoeft u enkel de registratie te voltooien en de app downloaden. Bent u een frequente parkeerder? Dan kan een abonnement voordeliger zijn. Er zijn verschillende aanbieders die de app aanbieden waaronder:

 • ANWB  (in samenwerking met Yellowbrick)
 • Flitsmeister
 • Park-Line (zakelijk)
 • Parkmobile
 • Parksen
 • Yellowbrick

Laat uw parkeeractie niet onnodig doorlopen!

Mobiel parkeren is de laatste jaren dan ook niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Het biedt vooral veel gemak. Maar een kanttekening moet ook gezet worden. Vergeet vooral niet de parkeeractie tijdig te beëindigen als u vertrekt. Dit komt helaas veel vaker voor dan gedacht. En dan betaalt u alsnog teveel aan parkeerkosten. De kosten kunnen dan ook erg hoog oplopen als u niet oppast. Vooral in de grote Steden zoals Amsterdam waar parkeren al schrikbarend duur is. Als u uw telefoonnummer invoert dan kunt u kiezen voor een herinnering per sms. Deze krijgt u om de 20 minuten zodat u niet vergeet dat de parkeermeter nog loopt.

Wat kost het?

Miljoenen mensen hebben de parkeerapp dan ook omarmd. Toch zitten er ook verschillen in de kosten per aanbieder. Let daar dus ook even op. Yellowbrick komt daarbij wel als duurste uit de bus. Parkeert u vaker dan gemiddeld dan kost een abonnement bij Yellowbrick u €6 per maand. Bij Parkmobile is dit €2.50 per maand. Wel is het zo dat u bij Yellowbrick van kenteken kunt wisselen, bij Parkmobile betaalt u eenmalig €1. Als u bij Parkmobile een abonnement heeft dan hoeven de losse transactiekosten niet betaalt te worden. Dan wordt er €2,50 per kenteken maandelijks afgeschreven. Dit is uiteraard buiten de parkeerkosten om.

Heeft u ingesteld dat u per sms herinneringen wilt ontvangen? Dan betaalt u per ontvangen sms €0,25 eurocent.

De gemeente legt het parkeertarief vast dus daar moet iedere gebruiker en dus de parkeerapps ook rekening mee houden. Controleer altijd in de app of u de parkeeractie daadwerkelijk gestopt heeft. Dit ziet u in de parkeerhistorie. Wat ook wel voorkomt is dat men de parkeeractie niet kan stoppen via de app. In dat geval kunt u zich telefonisch afmelden:

 • ANWB: 088 274 25 36
 • Flitsmeister: mailen naar support@flitsmeister.nl
 • Park-Line: 0900- 1464
 • Parkmobile: 0900-6665666 (Optie 5) of 020-7990000 (lokaal tarief)
 • Parksen: via de website of een terugbelverzoek indienen
 • Yellowbrick: 088 274 25 36

Wie brengt aanmeldkosten in rekening?

We hebben hier een aantal aanbieders besproken, er zijn er meerdere. Maar dit zijn de meest gedownloade apps. Yellowbrick en Parkmobile worden samen met ANWB het meest gedownload. De inschrijfkosten bij Parkmobile zijn €0, ook Parksen vraagt geen registratie of aanmeld kosten. Park-line vraagt eenmalig €5 registratiekosten En het goedkoopste abonnement kost ook €2,50 per maand. Flitsmeister vereist dat er een registratie wordt gedaan via parkeerbedrijf 4411 dit is overigens wel gratis.

Een parkeerapp kan veel gemak bieden

Qua handigheid werken alle apps wel met dezelfde functies. Toch zien we dat er het vaakst gekozen wordt voor de ANWB onderweg, Parkmobile en Yellowbrick. Controleer ook het maandelijkse overzicht dat u ontvangt. Yellowbrick biedt zijn gebruikers wel een aantal kortingen zoals op huurauto’s en parkeren op Schiphol. Het belangrijkste is dat u dankzij de parkeerapp niet meer te maken heeft met verloren parkeerkaartjes, of kleingeld te moeten gebruiken. De parkeerkosten worden eens per maand geïncasseerd. Als u goed blijft opletten of u de parkeeractie daadwerkelijk heeft gestopt dan kan het enkel in uw voordeel uitvallen.

Is er een aanbieding met betrekking tot een parkeerapp? Ook die worden door Aanbiedingen.com geplaatst.

 

 

Sponsored Ads

Power.nl website om te vergelijken en te besparen op energie, internet, tv, telefonie, verzekeringen en meer. Kijk op Power.nl voor meer informatie.