Het griepseizoen en uw zorgverzekering

Besparen

Reacties uitgeschakeld voor Het griepseizoen en uw zorgverzekering

het griepseizoen en uw zorgverzekering

Helaas wordt het weer kouder in Nederland. Kou staat ook vaak weer garant voor verkoudheid. Oftewel: het griepseizoen is weer begonnen. De kans bestaat dat u ook eens flink verkouden raakt of een tijdje op bed ligt. In dit artikel leest u daarom daarom over het griepseizoen en uw zorgverzekering.

Wintermaanden

De wintermaanden worden ook wel gezien als het griepseizoen. Dat zijn natuurlijk ook perfecte maanden om op reizen naar een winterzonbestemming. Dan kunt u dit nare griepseizoen in ieder geval omzeilen! In Nederland wordt de lucht droger, waardoor uw slijmvliezen dunner worden. Virussen kunnen u daardoor gemakkelijker ziek maken.

Verkoudheid? Een griepje?

Griep kent verschillende symptomen. Hierbij kunt u denken aan koorts, hoofdpijn, keelpijn, vermoeidheid of koude rillingen. Meestal duurt dit meerdere dagen en soms wel een week. Tijdens het griepseizoen kunt u zich knap beroerd voelen. Verkoudheid valt gelukkig mee: u wordt minder erg ziek en dit gaat ook vaak sneller weer over.

Naar de dokter?

Heeft u langere tijd griep? Dan is het wel echt belangrijk dat u een bezoekje brengt aan de huisarts. Gelukkig wordt een bezoekje aan de huisarts altijd vergoed door uw zorgverzekeraar. Daarvoor betaalt dus géén eigen risico. Het kan dus geen kwaad om een afspraak in te plannen, indien u erg ziek bent geworden tijdens het griepseizoen. Eventuele medicijnen of bloedprikken zijn wel verzekerd met eigen risico.

Griepprik

Bent u ouder dan 60 jaar of heeft u diabetes of een long- en hartziekte? Dan behoort u tot een risicogroep, waardoor u ieder jaar een uitnodiging krijgt voor de griepprik. Deze wordt wel vergoed vanuit de basisverzekering zonder dat u daarvoor eigen risico betaalt. Behoort u niet tot deze groep, maar wilt u wel graag een dergelijke prik krijgen? Dan kunt u deze zelf betalen. Dat kost vaak maar zo’n 25 euro. Aanvullend verzekeren kan overigens ook, maar dit is over het algemeen vaak duurder.

Bent u al overgestapt?

Zo langzamerhand zitten we dus in het griepseizoen, maar wist u dat dit ook het seizoen voor de overstappers is? U heeft namelijk de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekeraar. Via ons handige vergelijkingssysteem kunt u zorgverzekeringen vergelijken. Vul hierbij uw leeftijd en zorgvoorkeur in en op basis daarvan berekent het systeem welke aanbieder het voordeligste is. U kunt vervolgens eenvoudig overstappen, zonder dat u uw oude zorgverzekering hoeft op te zeggen. Dit wordt namelijk voor u geregeld. Wacht daarom niet langer en stap ook over.